Filmek

Resident Evil: A Kaptár

Van kaptár, hol méz helyett csak halál terem�.

Milla Jovovich (Resident Evil)A Resident Evil világot már megismerhettük több játékon keresztül is, de akár belefolyhattunk könyvek segítségével is, mikor valakiben felötlött, hogy talán érdemes lenne megfilmesíteni a rettegés, és a húsra éhes zombik ezen világát. Eleinte a filmről nagyon keveset lehetetett tudni. Itt-ott elvétve a szemfüles rajongó találhatott képeket róla, ahol egy szépséges színésznő feszített Jill egyenruhájában, és elszántam markolta méretes puskáját.

Aztán telt-múlt az idő, és végre feltűnt a film első bemutató videója, ami vírus gyorsasággal terjedt a neten. Jill ugyan eltűnt, de a videóban láthattunk akrobatikus kommandósokat, széttörő fiolát és húsra éhezve botorkáló zombikat. A bemutató alapján a film ígéretesnek mutatkozott, mikor a mozikba került mégis megosztotta a nézőközönséget.

Egyesek szerint már eleve az alapötlet el volt rontva, mások viszont a lógó beleket és a mindent összefröcskölő vért hiányolták. De ha valaki már játszott RE játékkal, az tudja, hogy a Resident Evil nem a 18-as karikától lesz Resident Evil. A filmnek már az első képkockái megteremtik azt a feszült és félelmetes hangulatot, ami végigkíséri az alkotást. A történet ugyan elsőre kissé kuszának tűnik, de aztán ahogy tovább halad, pont az apránként kibontakozó részletek teszik érdekessé!
A filmtől sokan azt várták, hogy majd a játék valamelyik részét meséli el látványos vagy sokkal inkább félelmetes effektek felvonultatása közepette. Nos, ez nem következett be. Rengeteg elemmel találkozhatunk a játékból, mint mondjuk a film hőseit szállító vonat, vagy épp maga az Umbrella, de a film nem követi egy az egyben egyik játék történetét sem. Cserébe viszont egy teljesen új gondolatmenetet kapunk, ami szerintem lényegesen előnyösebb.
Sokan sérelmezték azt is, hogy a filmben nem tűnik fel egyetlen, a játékokból már ismert szereplő sem, helyettük „csak" egy szemrevaló Alice nevű főhősnőt kapunk, akit Milla Jovovich alakít. Az emiatt háborgókkal szemben, én úgy látom, hogy a kis hölgyike remekül betölti szerepét. Remekül alakítja a zavart törékeny lányt, és a mindenre felkészített kommandóst is.

Összességében azt kell mondanom, hogy a film valóban nem alkalmas arra, hogy egy Oscar kiosztón bezsebeljen minden létező díjat, viszont azt, amire egy RE rajongónak szüksége van, maximálisan képes nyújtani. A rendező remekül kombinálja benne a borzongást, a látványos akciót és a nem várt csavarokat a történetben. Aki még nem látta volna a filmet, annak feltétlenül csak azt tudom javasolni, hogy nézze meg. Aki pedig egyszer már megtekintette, de nem nyerte el a tetszését, annak azt tudom javasolni, hogy fusson neki még egyszer, és ne akadjon fent az apróságokon, hanem egyszerűen csak dőljön hátra és élvezze, amit lát!

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Alex Menrich
Alex Menrich #3

Ildikó hozzászólását töröltem, mert nem káromkodunk...

FreeKatana
FreeKatana #2

Ildiko!Nem vagyok moderátor,de kérlek a jövőben mellőzd az ilyen hozzászólásokat,bármi is volt vele a célod és bárkinek is szántad.Köszönöm.

TheMan106
TheMan106 #1

Ezt a részt találták el a legjobban! A hangulata egyszerűen eszméletlen! A Manson féle főcímdal is tökéletesen megteremti, ill. visszaadja a film hangulatát. Kötelező darab!

Ferdőződj meg Te is!