Filmek

Resident Evil - Zombik a vásznon

És akkor a zombik beköltöztek a Kaptárba…

Összefoglaló

A könyveknél gyakran, a játékoknál pedig egyre gyakrabban fordul elő, hogy filmet készítenek belőlük. Ehhez az kell, hogy a kiszemelt game lehetőleg minél ismertebb és minél szélesebb körben elterjedt legyen. Ezután már csak némi pénz kell, egy jó forgatókönyvíró, egy rendező, na meg az apró. Színészek, stáb, statiszták, díszletek, és már mehet is a nagy produkció. A Resident Evil esetében megvoltak a szükséges feltételek, így már csak a többit kellett összeszedni, hogy elkezdődhessen a show.

Bizony nem is olyan hosszú idő alatt valaki össze is szedte ezt a keretet. És ekkor megszületett a nagybetűs Resident Evil filmprodukció, amit kis hazánkban csak Kaptár néven ismerhettünk meg. A filmet, mint horrort sokan bírálták, de ha valaki mint RE szakértő ült a vászon elé, az bizony érezte, hogy a hangulatot igen-igen eltalálták. Persze mint mindenben, ebben a műben is voltak hibák, mint mondjuk az, hogy egy titokzatos Alice nevezetű hölgyemény lett a főszereplője Jill helyett. Viszont ezek nem kimondottan nagy bakik, és a film összességében jónak mondható. Méltán viseli a Resident Evil nevet.

Persze a Kaptár még a mozikba sem került és máris íródott a következő rész forgatókönyve, mert valaki azt mondta, ez bizony nagy siker lesz. És nem is tévedett nagyot. Talán ennek köszönhette a második rész, hogy ő viszont eléggé felemás lett. A film készítői remekül építették fel a pusztuló Raccoon City-t, és raktak bőven zombit, meg persze Licker-t is a produkcióba. De sajnos ez a film összes pozitívuma. A második rész ami a Kaptár2: Apokalipszis névre hallgat, inkább lett akció, mint horror. Túl sok benne a látványos jelenet és kevés a borzongás. És akkor még nem is beszéltem a mindenható Alice-ról...

Az idő kereke pedig forog tovább és immár a Kaptár 3. részét várjuk. A filmről szép lassan szivárognak ki a hírek, talán idővel megjelennek majd az első képek, esetleg trailer-ek is. Egyelőre viszont van egy eltalált első részünk, és egy félresikerült második. Ezek után mindenki kíváncsian várja, hogy mit hoznak majd ki a készítők a harmadik részből. Valamit, ami csak viseli a Resident Evil nevet, de más köze nincs hozzá, vagy esetleg valami olyat, ami minden fan számára kötelező lesz.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
walf12
walf12 #110

Én a zombi háborút várom milyen lesz.

leva1999
leva1999 #109

szerintem is nagyon jo az afterlife

Kagome S.Kennedy
Kagome S.Kennedy #108

@Tricell: Én pedig holnap fogom (végre!)

Tricell
Tricell #107

Az afterlife nekem is tetszik én is tegnap néztem meg

gombie
gombie #106

az aferlife vantasztikus film

gombie
gombie #105

ugyértem moziba

gombie
gombie #104

holnap afterlife vetítésre megyek

Szabesz
Szabesz #103

Mikor értik már meg az emberek hogy nem Kaptár!!!!!A Kaptár az első rész ALCÍME!!!!!!Tehát nem olyam mint a Star Wars -Baljós árnyak, de a többi rész nem Baljós árnyak 2, vagy 3...Különben meg szerintem egy nagy bukta a film, Mila baró, de a film egy szégyen. Köze nincs a játékhoz, a story line-hoz sem, és teljesen mind1 hogy jétszottál e valamelyik részével, mert így úgy sem kapcsolódik hozzá...szóval egyedüla Degenration ami az igazi film!!!!!

rofl77
rofl77 #102

Nekem a Bioterror teccik a legjobban! Ahhoz képest hogy animációs nagyon durván meg van csinálva, a sztori is teccik! Remélem hamarosan jön a folytatás! Már nagyon várom!

Yutani
Yutani #101

Lesz folytatása a cikknek...már kijött ugye a 3-as Kaptár, nameg a Resident Evil Degeneration is.

William Birkin
William Birkin #100

Rajtad nem is lepődtem meg, hogy lefórumoztad a magazint. Na, OFF!

RE2fan
RE2fan #99

hoppá, elnézést, igazad van:)

William Birkin
William Birkin #98

Üdv! Annyit tennék hozzá, hogy ez nem a fórum, hanem a magazin. Ha tetszik az oldal, látogasd meg fórumunkat is, és ismerd meg eme fantasztikus közösséget. ;) www.residentevil.hu/forum

RE2fan
RE2fan #97

üdv a fórumon, és üdv az első helyesírási hibádnak is:) úly? húha

Adam19
Adam19 #96

Üdv mindenkinek még úly vagyok itt... De szerintem mind a filmek és a játékok is jól sikerültek Bár a 2. ik rész egy kicsit tulságosan sötét volt de szerintem naon jó volt

legend
legend #95

Jók a filmek,de nem igazi mert én durvábra vártam a filmeket.

ChrisRedfild
ChrisRedfild #94

én csakv azt bánom hogy nem a játékokat filmesítették meg

William Birkin
William Birkin #93

Így van... Bizonyára félreértetted a helyzetet. Itt van az első áldozata a mocskos fordításnak...

RE2fan
RE2fan #92

sssd11: hahaha, aszondod az 5.-et? eltévedtél, még csak a 4.-et. azért mondhatsz 5.-et, mert a Resident Evil Degenerationt a kr*tén magyar fordítók Kaptár 4-Bioterror-ra magyarították, amúgy semmi köze hozzá!:) Szal még csak a 4. készül, Afterlife(?) címen.

aknanaaa
aknanaaa #91

szerintem a 3 a legjobb eddig meg az eggy a 2 nekem legalább is nem jön be

sssd11
sssd11 #90

én új vok...és nem szeretnék bele szólni de már a 5-öt rég csinálják filmben..

sssd11
sssd11 #89

ez nem pont igy van...egyépként helosztok...nos tehát a játékban a licker alapból min.4 golyotól hal meg 1 ithachától....és szerintem annyi filmet amennyi játékot...

opreha
opreha #88

nem kene meg egy resz nem gondoljak??

RE3_Nemesis
RE3_Nemesis #87

Szerintem az első kettő resi film elég jól sikerült, és nekem tetszett is, bár voltak túlzások is benne pl: az 1-ben a licker a főellenség, holott a játékban 2 shotgun tölténytől már meghal. Vagy a 2-ben amikor Jill úgy ront be a rendőrségre mint G.I Jane, pedig én Jillt inkább talélékonynak ismertem mint harcosnak, hasonló kaliber mint Claire. A 3 abszolút nem tetszett mert semmi köze a játékhoz max a zombik miatt nevezhetjük resident evilnek. Ekkor már azt hittem végleg le kell mondanom a re filmekről,de aztán jött a Degeneration ami szerintem a legjobb lett mind közül, bár Leon szinkronhangja elég furcsa, az eredeti hangja sokkal jobb!!!

William Birkin
William Birkin #86

Már sokszor leírtam a véleményemet a filmekkel kapcsolatban, és többet nem szeretném. A fórumon nézz utána, ha érdekel!

RE2fan
RE2fan #85

Wolverine: én is! a kaptár 4-et biztosan nem fogom megnézni, ez a film, a Degeneráció pedig a Resident Evil 4 után játszódik, nem tom hogy mertek neki Kaptár nevet adni, mikor már rég felrobbant, etc etc... Will: mi tetszett?

Wolverine
Wolverine #84

A magyarok csúnyán eltoltak itt valamit. Mivel a Degenerationnak azt a címet adták hogy kaptár 4, és jön a Jovovich féle kaptár, annak milyen címet adnak? Kaptár 5? Ami eredetileg csak a 4. rész. Ezen teljesen ki vagyok akadva.

William Birkin
William Birkin #83

XD Ez tetszett! Igen, a film már a piacon van, és nagyon klassz lett! De szerintem ez inkább meglepetés lesz Cheezyo barátunknak, mint elkeserítés. :) Gyorsan csapj le rá! Megéri. ;)

RE2fan
RE2fan #82

cheezyo: elkeserítselek??? ez a film már rég kijött, csak úgy szólok, én már láttam is

cheezyo
cheezyo #81

Resident Evil Degeneration. A Sony Pictures már fellőtte a honlapjára az első hivatalos trailert! Nagyot üt. Animáció lesz és végre a kedvenc főszereplőim lesznek benne. Lesz egy-két álmatlan éjszakám, mire meg tudom nézni a moziban.

FreeKatana
FreeKatana #80

Nekem is,mert zombis vagyok így ha RE-nek nem is az igazi és van 1-2 dolog ami nem túl jó benne,de szeretem.Én is mindegyik részt nagy izgalommal vártam.Ez sem kivétel.

William Birkin
William Birkin #79

Minden bizonnyal! Én is nagyon várom már. Sokakkal ellentétben nekem nagyon tetszenek a RE filmek.

robi2742
robi2742 #78

A kaptár3 nagyon tetszet.Lesz 4-dik rész?

William Birkin
William Birkin #77

Igen, valószínűleg ki lesz egészítve a cikk, de ez még ráér... Meg kell, hogy érkezzen a cucc, és előbb meg is kell nézni majd. :) Bár ahogy látom, még a Kaptár 3-ról sincs semmi, de majd pótolni fogjuk.

FreeKatana
FreeKatana #76

Akkor lesz szó ebben a cikkbe a Degeneration-ról is nem?Végül is RE film.Valami kis tartalmat ki kellene firkálni róla. Nekem is a Deg. tetszik legjobban.Olyan...Residentes.

Leon Kennedy
Leon Kennedy #75

Hát igen a Degeneration sokkal inkább kapcsolódott a játékokhoz, mint a filmek (amik jóformán egyáltalán nem ). Elvileg lesz szinkronosan is majd ... remélem mozikban is nemcsak dvd-n

iidavid
iidavid #74

Hát én nemtom, de nekem legjobban a a Degeneration tetszett, hiába animációs film!

FreeKatana
FreeKatana #73

Egyetértek doki.Annak van a legtöbb köze a játékhoz.És jó is.

William Birkin
William Birkin #72

Pedig szerintem meg kéne nézned, mert nagyon klassz lett a második rész! Talán az hozza a 3 film közül a legtöbbet a játékból.

RE2fan
RE2fan #71

én csak az egyet és a hármat láttam, de ha nemesisnek érzései vannak a kettőben, akkor már meg se nézem

norbi96
norbi96 #70

nekem nagyon tetszet a öszesrész

leon960515
leon960515 #69

én is láttam már mindet ma épp most néztem meg 2-öt

edem00
edem00 #68

Szerintem naon király a film,főleg a 3. rész ::

fury11
fury11 #67

Mindeggyik rész nagyon jó!

Yutani
Yutani #66

Én szeretem a Resident Evil filmeket. Mindet. Bár nem követik a játékot, amit én személy szerint el is vártam anno, de a maga nemükben nagyon jók lettek.

To-Fu
To-Fu #65

Mi lett a fórummal? No mindegy, láttuk a 3-at! Ki hinné, hamarabb bemutatták nálunk, mint NagyBritanniában! (és amozijaink is ezerrel jobbak) A film (3. rész) a 2 bukása után számomra úgy tűnt Ms. Mila kacsóiba vándorolt, és a büdzsét B-kat.-ra vágták - ami szokás szerint bejött. Az egy dolog, hogy én a Resit pont azért szerettem, mert a vírus lokalizált, és a növényeket is érdekessé mutálta (ami miatt különösen elborzasztó lehetőségeket kínált), de ha kirakták a sivatagba, hát áldásom rá. A betemetett Los Angeles eredeti megvalósítása hasít, bele leet zsúfolni az egész világunkat - szabadságszobor, Eifel torony stb. mind miniben egymás mellett műanyagból :) Azt sem tudni, most pontosan mi van ALice-al, hogy jön a képbe a telekinézis, de a megvalósítás, csakúgy mint a zombifaló hollóké egyszerűen megéri. Persze van pár B-kat megoldás (mint a szuperzombik meghalnak a torokátvágástól), és gyakran nyilvánvalóak a lopások (pl. a figyelőrendszer felállítása a 2020:a tűz birodalma-ból), de ha igazam van, és tényleg Mila állt a sarkára, hogy megmentse a hírnevét (a ruhái és a viselkedése is egy szupermodellé, különösen a magassarkú csizmája nem praktikus a sivatagban), akkor ezek anyúlások megbocsáthatók, különösen annak fényében, hogy a főszörny Birkin és a Tyrant ötvözete, vagy hogy Weskert egyszerűen imádtam, arról nem is szólva, hogy egy RAKÁS B-kat. szupersztár (mint Linden Ashby, akié a film valószínűleg legeredetibb poénja is) örvendeztet meg bennünket jutalomjátékukkal. Nem olyan jó, mint az 1. rész, de KLASSZISOKKAL jobb, mint a Nemesis.

Hitkan
Hitkan #64

Filmnek jók, de a rezihez nemsok közük van

ada_wong
ada_wong #63

Sztem a filmek naon jol sikerültek...Igaz én ugy néztem meg h csak a 2. résszel játszottam és a filmbeli élményeim után döntöttem az mellett h játszok is!

Ricco Wesker
Ricco Wesker #62

Aham, valóban, ha beszorítjuk szűk kis karámjukba akkor az 1 tényleg jobb mint a 2. Bár nemtm, mert a 2-nek legaláb több köze volt a játékhoz, így ebben az jobb, viszont Nemesist naon elszúrták, főleg mikor életben hagyta a fekát mert az eldobta a fegyvert.. Na neeem, az inkább vicces volt! XD De mikor megvédte Alice-t, mert érzelmei támadtak, akkor kiborultam. Én az első filmtől is azt vártam, hogy legyen Resident Evil. Najó, ne órákig tartson, míg mutogatják, hogy Chris hogyan lő le zombikat meg szedi össze a Key-ket, de mondjuk legyenek benne a bss fightok és az emlékezetesebb pillanatok, nameg a szereplők, ne pedig mást adjanak mint ami. Ezek a fimek a tipikus üres díszdoboz szindrómában szenvednek! A borítás jó, de belül üres. De szóval az első filmebn szerintem a játkot kellett volna mutogatni, (Na nem teljesen, mint azt már említettem!) Tehát az első zombis jelent kell bele! Az alagsori zombi is! A hunter, a Shotgun megszerzése, a kígyók, a Plant 42, a Tyrant, (na az volt a legnagyobb érvágás, hogy nem volt tyrant) A SZEREPLŐK, (megintcscak) Wesker, Wesker, Wesker, (XD) Forrest, az Intró, A hatalmas pók a csatornákban, az utolsó pillanatok a laborban, meg minden ami naon ot volt a játékban. Igazából ha teljesen átalakítják az se gond, csak a sztorit tartották volna meg az istenért! Nem elég, hogy nem tartották meg, amit bele raktak az is elég ÄĐ[]ä$ߤŁĐ[ volt. Hee, nekem a Resi filmek voltak a legnagyobb csalúdás Gamer életemben. DX

laszlo0917
laszlo0917 #61

Végülis aki szereti ezta a müfajt nem igazán van olyan ami nem tecik. De a rezident két része jó nem veni észre bene tulzást, Sürüben is készithetnék a filmet a játékokis jók na lényeg kiválo.

Ferdőződj meg Te is!