Resident Evil: Zero

Ellenfelek

Cerberus (zombi kutya):

Cerberus (zombi kutya)Származás: Az Umbrella Corp. kísérleti alanyai, amelynek alapelve, hogy T-Vírust fecskendeztek kutyákba. A projekt ismertebb elnevezése “CERBERUS” volt. A munkafolyamat végülis olyan eredményekkel zárult, hogy élőhalott kutyákat sikerült “gyártaniuk”, amik drasztikusabb testi elváltozásokon nem mentek keresztül (maximum némi rothadás), viszont a sebességük, a túlélő képességük, de elsősorban az agresszivitásuk jelentősen megnövekedett. Ezek a kutyák a ketreceikből szöktek meg a vonaton, valamint a Spencer Kastély környékéről is (ahol tárolták őket), hogy húst vadásszanak maguknak a túlélésért.

Taktika: A Cerberus 2 féleképpen támad. Leggyakrabban a földről kapja el áldozatuk karját. Ezen kívül van egy veszélyesebb támadási módjuk is, ugyanis ha egy kis helyet hagyunk nekik, akkor jobban neki tudnak szaladni, és ekkor a hátsó lábuknak köszönhetően nagyot tudnak ugrani, ezáltal áldozatuk arcára támadhatnak. A Resident Evil Zero-ban ezekkel a kutyákkal csak a vonatban találkozunk. Ennek legnagyobb hátránya, hogy ilyenkor még nem rendelkezünk különösebb fegyver arzenállal. Mindössze egy túlélőkés és egy kézipisztoly lehet nálunk. (kicsit később esetleg Billy kézipisztolya is) Mivel a túlélőkés túl gyenge lenne ezekre a bestiákra, ezért a legalkalmasabb fegyver a pisztoly lesz. Amikor lövéseket adunk le a kutyára, akkor az megtorpan egy kicsit, de nagyon rövid időre, szóval azonnal folytatni fogja a támadást, ezért a tüzeléssel nem ajánlatos egy pillanatra sem leállni vagy megpróbálni menekülni, mert ekkor szinte biztos, hogy megsebesít minket. Ha akkor sikerül eltalálnunk, amikor éppen a levegőben tartózkodik, és szeretne belemarni az arcunkba egyet, akkor hátrébb fog zuhanni. Ekkor még felkelhet, és újratámadhat. Ha elpusztítottuk, akkor egy specifikus hangot hallatnak majd.

 • Méretek: Hosszúság: 100 cm, Magasság: 75 cm
 • Támadás: Kézen harapás, ugrás közbeni fejtámadás, leteperés (halálos)

Zombi (élőhalott):

Zombi (élőhalott)Származás: Emberek... Emberek a vonaton, emberek a kutató központban, emberek mindenfelé. Tulajdonképpen mégsem emberekről van szó, hanem csak egykori emberekről. Ők valójában nem kísérleti alanyok, hanem a fertőzés fő terjesztői, ugyanis T-Vírussal ferdőződtek, és ezáltal élőhalottként bolyongnak szinte mindenfelé, húsra éhezve. Külsőleg pontosan úgy néznek ki, mint a halottak, csak nem úgy viselkednek. A zombik különböző méretben, kinézetben, rothadó vagy esetleg hiányos testrészekkel ellátva fordulhatnak elő bárhol. Ezek az emberek teljes mértékben elvesztették az inteligenciájukat, a memóriájukat, az emberi mivoltukat. Csak egyetlen dologra hajlandóak, ami pedig nem más, mint a minél frissebb (lehetőleg élő) hús beszerzése, és annak elfogyasztása. Másszóval bizony meg akarnak enni minket elevenen. Ha a közelükbe merészkedünk, akkor elkapnak minket, és a nyakunon végeznek egy-két harapást. Ezt addig csinálják, amíg nem gyengülünk le annyira, hogy tovább már nem tudunk talpon maradni. Összeesünk, ezáltal maximálisan tálalva nekik az ebédet. Az íly módon kivégzett áldozatok egy idő után szintén zombivá alakulnak, és csatlakoznak ehhez a kegyetlen népséghez, céltalanul mászkálva, hús után kutatva.

Taktika: A zombik különböző sebességgel, életerővel és támadási erővel fordulhatnak elő. A legjobb taktikát ellenük mindig az éppen uralkodó helyzet hozza. A zombik lassúak és buták. Ha elég nagy helyen tartózkodunk, akár könnyedén el is illanhatunk melletük, ezáltal lőszert óvhatunk meg, és igen gyors módszer. Ha viszont nagyon sokba botlunk bele egyszerre, vagy szűk helyen tartózkodunk, akkor a legajánlatosabb a kézipisztollyal támadni rájuk. Előfordulhat pár szerencsésen célzott lövés is, ami a zombi fejét semmisíti meg, ennek hatására abszolút ártalmatlanná válik. Ha viszont egy nagyobb tömeg ront ránk vagy túl közel vannak, és úgy gondoljuk, hogy a pisztolyunkkal már nem leszünk elég gyorsak, hogy likvidáljuk őket, akkor célszerű a Shotgun-unkat használni. A Shotgun (sörétes puska) képes egy lövéssel több élőhalottat leteríteni, és jóval nagyobb a sebzése is. Ha egy zombi már támadó távolságban van, akkor a Shotgun-t felfelé tartva azonnal szétlőhetjük a fejét, így már ártalmatlanná téve azt. Ha nagyon akarunk spórolni a lőszerrel, akkor ha lefektettünk egy zombit, aki még nem halt meg teljesen, ejthetünk rajta pár vágást is a késünkkel, amíg meg nem hal, vagy újra fel nem tápászkodik. Ha az utóbbi történne, akkor nem ajánlatos szurkálni tovább, hanem inkább hátrálni, és újra lőni rá valamivel.

 • Méretek: Az egykor emberként élő egyén méreteitől függ.
 • Támadás: Nyak harapás, láb harapás, sav köpés, többszöri harapás (ha egy zombi már harapgál előlről, és pont akkor ér oda egy másik hátulról, akkor az is elkezd rágcsálni minket, ezáltal nagyon nagy veszélyben vagyunk, pl. Rebbeca egy ilyent már az esetek 90%-ban nem él túl) – a többszöri zombiharapgálással eddig csak a Resident Evil Zero-ban találkozhattunk.

Varjú:

VarjúSzármazás: Valójában T-Vírussal fertőzött varjakról van szó, amik az erdőben és a környéken éltek. A fertőzés által igen agresszívak lettek, és természetesen táplálkozás céljából támadnak ránk. A játékban 2 helyen találkozunk velük. Mindkét szituációban 4-5 varjú támad ránk. A varjak támadása abból áll, hogy a fejünkre szállnak, és tépkedni kezdenek minket, ezáltal egy darabig lehetetlenné téve a menekülést. Tulajdonképpen nem jelentenek nagy veszélyt számunkra a Resident Evil Zero-ban.

Taktika: A varjak végeredményben nem igazán szívós lények. 1-2 pisztolylövéssel végezhetünk velük, illetve 1-2 jól helyezett Shotgun lövéssel akár többet is, vagy akár mindet elintézhetjük. De a varjakra támadni a játékban nem igazán szükséges, ugyanis egyik találkozási helyen sem jelentenek komolyabb veszélyt számunkra, így a legtanácsosabb gyorsan elvégezni a helyiségekben a teendőket, és minél gyorsabban elhagyni azokat.

 • Méretek: Hosszúság: 75 cm, Magasság: 30 cm, Szélesség: 140 cm (szárnytávolságban)
 • Támadás: Tépkedés

Óriáspók:

ÓriáspókSzármazás: T-Vírussal fertőzött pókok, amik egyetlen, és igen borzadalmas elváltozáson mentek keresztül, az pedig a gigantikus méretre való növekedés. Ezek a pókok ugyanúgy tudnak mászni a falakon, mint a normál pókok, és erős méreggel rendelkeznek, amik igen komoly veszélyt jelenthetnek a számunkra. 2 féle színben jelenhetnek meg: kék és sárga. Ezen kívül nagyon randák és szőrösek. Finoman fogalmazva undorítóak. A legidegesítőbb dolog bennük, hogy ha nem vagyunk elég óvatosak, akkor a mérgüket ránk köpik. Ezzel az eseménnyel megváltozik az életerő státuszunk “POISON”-ra, ami annyit jelent, hogy meg lettünk mérgezve, és az energiánk fokozatosan fogy, egészen addig, amíg annyira legyengülünk, hogy akár egy varjútámadás is elegendő a halálunkhoz. Ezt a szituációt csak a kék növény, “BLUE HERB” segítségével tudjuk orvosolni, vagy olyan növénykeverékkel, ami tartalmazza a kék növényt.

Taktika: Nos, ezektől a pókoktól a legtanácsosabb egyszerűen elszaladni. Ha elszaladtunk egy mellett, akkor mire megfordulnak, hogy utánunk eredjenek, elég sok időt vesz igénybe nekik. Ha viszont mégis úgy döntünk, vagy a szituáció úgy hozza, hogy harcolnunk kell velük, akkor a legjobb orvosság ellenük a Flame Grenade (Napalm-mal megbolondított gránátfej) a gránátvetőből.

 • Támadás: Ütés, karmolás (a fején lévő csápokkal), méreg köpés

Eliminátor:

EliminátorSzármazás: Ennek a B.O.W.-nak (Bio Organic Weapon – Bioorganikus fegyver) a létrejötte Dr. James Marcus (Umbrella Corporation) kezei által történt, mégpedig úgy, hogy Progenitor Vírussal fertőzött meg egy nagy majmot. Az Eliminátorok okosak. Képesek teljesíteni egyszerű parancsokat. Mint ahogy a többieknél, az Eliminátoroknál is jelentkeztek fizikai elváltozások. A méretük megnövekedett valamennyire, az izomzatuk hatalmasat nőtt. Testükön néhol felszakadozott a bőr, és kinőtte magát az izomzat. A vírus által sokkal fürgébbek, és immunisabbak lettek a különböző támadásokkal szemben. Úgy tűnhet, hogy az “ELIMINATOR” projekt tökéletesre sikeredett, pedig ez koránt sincs így. Az Eliminátorok nem irányíthatóak megfelelően, csak pár nagyon egyszerű utasítást tudnak végrehajtani, és nem kifelyezetten alkalmazhatóak harcra.

Taktika: Az Eliminátorok nagyon gyorsak, szinte pattognak, mint egy labda. Keményeket tudnak ütni, nem is említve a falról való visszapattanó támadásukat, amik komoly meglepetéseket okozhatnak, mert nagyon váratlanul érkeznek. Rossz látásuk miatt elég közel kell, hogy jöjjenek, mielőtt nekünk rontanának. Ami a zavaró tény, az az ellenállóképességük. Rengeteg lőszert beléjük lehet ölni, ezért inkább tanácsos elmenekülni előlük, ha van rá esély. Ha nincs, akkor mindenképpen keményebb tűzerőt kell bevetni ellenük. Használjuk a gránátvetőt, illetve még a Shotgun is elég hatásos lehet. 

 • Támadás: Bal kezes ütés, jobb kezes ütés (erősebb), ugró támadás, faltól visszapattanó támadás, vállra ugrás, majd harapás

Hunter – Alpha:

Hunter – AlphaSzármazás: Ők is az Umbrella Corp. egyik projektjéhez tartoznak. Az első olyan B.O.W. project, ami már a “siker” kategóriába sorolható. A projekt elnevezése “MA-120 HUNTER” volt, de csak röviden “HUNTER”-nek is nevezték. Úgy készültek, hogy módosított emberi DNS-t egyesítettek egy gyíkfajéval, és természetesen T-Vírussal megbolondítva, ezáltal komoly fizikai elváltozásokat produkálva. Nagyjából megmaradt emberi alakjuk, viszont bőrük színe zöld, kemény pikkelyekkel beborított lett, végtagjaikon nagy, éles karmokkal. Testük alsó részén brutális izomzat fejlődött ki, melynek köszönhetően képesek hatalmas ugrásokra, és hihetetlen gyors mozgásra. Viszont a Hunter Alpha sikerét nem csak ezek a dolgok tették lehetővé. Ez a B.O.W. már képes használni a jelentős mértékben megmaradt inteligenciáját, és ennek köszönhetően megérti és teljesíti is a rájuk szabott parancsokat. Elsődleges feladataik közé tartozik, hogy megsemmisítsék a túlélőket, melyeknek testében nincs jelen a T-Vírus. A Hunter Alpha-val olyan sikereket értek el, hogy a projektet félre tették, későbbi módosításokra.

Taktika: Nos, ezek a szörnyek azok, akikkel nem szabad szórakozni. Mindenképpen nagy tűzerőre lesz szükség, ha likvidálni akarjuk őket egyszerűen. Ami a lényeg, hogy semmiképpen se meneküljünk előlük, mert szinte esélytelen! Harcolni kell velük! Elsősorban a Magnum-ot ajánlanám. Rosszabbik esetben 2 Magnumot megemésztenek, de általában 1 Magnum már végez velük. De ha spórolni akarunk, akkor még mindig ott van a Shotgun-unk is. Amikor közel vannak hozzánk, akkor durrantsunk rá a Shotgun-ból egyet. Maximum 3-4 ilyen találat is elintézi a Hunter Alpha-kat.

 • Méretek: Magasság: 130 cm (egyenes testtartásban 163 cm), Szélesség: 95 cm
 • Támadás: Bal kezes ütés, jobb kezes ütés, bal-jobb ütés kombó, ugró csapás, leteperés (halálos), lefejezés (halálos)

Plague Crawler (óriáscsótány):

Plague Crawler (óriáscsótány)Származás: Az előző B.O.W. hatalmas siker volt, ellenben ez egy hibás elképzelés volt, és így a kísérletet be is szüntették. Fatális eredmények születtek, melynek köszönhetően az alany abszolút nem volt képes feladatok elvégzésére és Bioorganikus fegyverként használhatatlannak bizonyult. Ezeket a csótányokat szintén a Progenitor Vírussal kezelték, melynek eredménye csupán a gigantikus méretváltozás volt az eredetihez képest. (természetesen megnövekedett az agresszivitásuk is)

Taktika: Ha nagyon távol vannak tőlünk, akkor egyszerűen csak kézipisztollyal tüzeljünk rá. Ha több van belőlük, akkor természetesen a Shotgun a legmegfelelőbb ellenszer. Ezenkívül még a Molotov Koktél is hatásosnak bizonyul, amikor közel érnek. Ha van rá lehetőségünk, akkor akár el is rohanhatunk előlük. Alapjában véve könnyű ellenfelekről van szó.

 • Támadás: Két féle csapás a csápjaival, ugró támadás, leteperés (halálos lehet)

Leech (pióca):

Leech (pióca)Származás: Ezeket a piócákat Dr. James Marcus kreálta, még pedig úgy, hogy T-Vírust fecskendezett beléjük. Áldozataikat megtámadják, és a vérüket szívják. Apró lényekről van szó. Testüket vastag nyálka réteg fedi, amely lehetővé teszi számukra a gyors mozgást, illetve akár az ugrálást is. Gyorsan szaporodnak, és furcsa mód az új egyedek mind-mind kis tojáskákból kelnek ki. A fertőzést a vonaton ezek a Leech-ek terjesztették el. Testük mérete miatt szinte bárhova be tudnak jutni, és könnyedén megfertőzhetnek akárkit/akármit.

Taktika: Alapjában véve ránk nézve eléggé ártalmatlan lények. Egyszerűen gázoljunk át rajtuk! Bármilyen egyéb erőfeszítés felesleges dolog lenne velük szemben. Ha pár Leech ránk mászik, akkor csak hagyjuk el a helyiséget minél előbb, és ekkor már nem lesznek rajtunk. (de ha meg is marnak minket, komolyabb sérülést nem szenvedünk)

 • Méretek: Hosszúság: 25 cm
 • Támadás: Harapás

Humanoid Leech (emberi pióca):

Humanoid Leech (emberi pióca)Származás: Ő tulajdonképpen egy ember formájú szörnyeteg, ami sok-sok Leech összeolvadásából keletkezik. Valójában Dr. James Marcus alakját öltik fel, mimetikus nyálkájuknak köszönhetően, mivel ő kreálta ezeket a piócákat. Amikor veszélyben érzi magát, akkor mégjobban átalakul egy veszélyesebb, gyorsabb formába, aki már nem hasonlít ugyan a doktorra, de még mindig megmarad az emberi formája. Támadás képpen hosszúra kinyúlik a jobb karja, ezáltal erős ütést mér ellenfelére.

Taktika: A Humanoid Leech (más néven Mimicry Marcus) ellen a legjobb fegyver választás a Flame Grenade a gránátvetőből, illetve a Molotov Koktél. A lényeg tehát, hogy erős tűz legyen a dologban. Pár ilyen tüzes támadás, és H. Leech-ünk darabokra szakad. Ha egyéb lőfegyverekkel öljük meg, akkor nagyon kell vigyázni, mert olyan erőteljesen szétrobban, hogy a szétrepülő Leech-ek komolyan megsebesíthetnek bennünket. Ráadásul miután ez az utóbbi robbanás megtörtént mindenfelé ilyen kis Leech-ek vesznek körül majd bennünket, amik ugye nem veszélyesek annyira, de nem is hiányoznak azért nekünk. Tehát erős tűz arzenállal kell bombázni a drágát, illetve létezik egy nagyon gyors megoldás is, ugyanis egyszerűen elfuthatunk előle és kész.

 • Méretek: Magasság: 180 cm
 • Támadás: Jobb kezes ütés (messziről), bal kezes ütés (közelről), jobb kezes ütés (közelről), nyakharapás, szétrobbanás

Lurker:

LurkerSzármazás: Egy békát beoltani T-Vírussal a következő eredményeket produkálja: drasztikus méretnövekedés, hatalmas ugrások, abnormális nyelv növekedés. Inteligencia szinten nincs változás... Abnormális étvágy növekedés miatt véletlenszerűen megtámad minden mozgó objektumot, tehát a Bioorganikus fegyverkénti használata erősen korlátozott. A Lurker-ek a vízben mozgolódnak, és könnyen a frászt hozhatják rád, mert hirtelen ugranak ki a vízből. Hosszú nyelvével szinte bárhonnan meg tud sebesíteni. A távolság neki nem gond. Viszont, ha lőfegyver zajt hallanak, akkor gyávaságuknak köszönhetően azonnal visszaugranak a vízbe.

Taktika: Akár csak a normál békák ő is a hosszú nyelvével támad ránk, amely drasztikusabb sérülést nem tud okozni, és általában csak egy lehetősége van ilyen támadásra, mert ilyenkorra már remélhetőleg cselekszünk valamit. Viszont a legeslegbosszantóbb támadása azt hiszem ennek a randa lénynek van. Ugyanis ha éppen Rebbeca-t szemeli ki a bestia, akkor őt bizony elkapja a nyelvével, és be is kapja, mint béka a legyet. Billy-vel nem tudunk semmit tenni ennek a kiküszöbölésére. Ezzel azonnal véget is vet a játékunknak, és ha régen mentettünk, akkor bizony pórul jártunk. (nem is kicsit) El lehet pusztítani. Amikor megjelenik, akkor azonnal vegyünk egy 180 fokos fordulatot, és mielőbb süssük el azt a Magnumot, mert ha sokat időzünk, akkor a drágaság elfogyasztja vacsira Rebbeca-t. (rosszabbik esetben) Nagyobb nehézségi szinten a legokosabb megoldás, ha egy másodpercre sem állunk meg a vizes területeken. Tehát ha megjelenik, akkor mit sem törődve vele, rohanjunk a legközelebbi ajtó felé!

 • Méretek: Hosszúság 137 cm, Magasság: 86 cm, Szélesség: 152 cm
 • Támadás: Nyelv csapás, lenyel egészben (halálos)

Stinger (skorpió):

Stinger (skorpió)Származás: Egy újabb sikeres B.O.W., mégpedig egy T-Vírus hatására túlméretezett skorpió. Több, mint 3 méter hosszú, és erős páncélzattal van felszerelve, amelyről könnyen lepattognak a golyók, valamint az ollóit is több, mint 1 méter szélesre tudja kinyitni. A kísérletet “TYPE – Y139”-nek nevezték el. Ez a skorpió már a játék elején a vonatban ránk támad. Nem annyira nehéz ellenfél, mint aminek kinéz, ugyanis a fejét nem borítja páncél.

Taktika: Nem kell félni tőle. Csak rohanjunk oda hozzá, és célozzunk lefelé a vadászpuskánkkal, majd lőjük fejbe! A sikeres lövést akkor konstatálhatjuk, ha egy sikító hangot hallunk, amit a szörny produkál. Ezt a folyamatot kell ismételngetni, amíg ki nem nyúvad a szerencsétlen. Tartsuk szem előtt, hogy a vadászpuskát két lövés után újra kell tölteni! Másik megoldás, hogy kézi fegyverrel nyírjuk ki. Kicsit időigényesebb ez a művelet, de ha megakarjuk spórolni a sörétes lőszert, akkor én inkább ezt a módszert ajánlanám. A skorpió a bal csápjával szokott ütni, mi húzódjunk tehát az ő szemszögéből a jobb sarokba, és amikor közel érkezik, akkor csak tüzeljünk lefelé a pisztollyal! Jó sokat kell így majd belelőni, de el lehet így is pusztítani, és a Shotgun lőszer megmarad nekünk későbbre. Amikor megöltük, akkor még csak egy dologra kell vigyázni: A szörny még egy utolsót csapni fog az egyik karjával, ami igen erőteljes lesz. Ezt valahogy kerüljük ki, ha egy mód van rá!

 • Méretek: Hosszúság: 400 cm, Magasság: 240 cm, Szélesség: 250 cm
 • Támadás: 2 féle olló támadás, farokcsapás, fejelés, felnyársalás (halálos), haldoklása közbeni utolsó csapás

Centurion (óriás százlábú):

Centurion (óriás százlábú)Származás: Egyújabb B.O.W. kudarc, ami szintén Dr. James Marcus kezei által készült, miszerint egy százlábút fertőzött meg mivel mással, ha nem a T-Vírussal. Tulajdonképpen egy gigantikus méretű százlábúról van szó.

Taktika: Ez a csata egy kicsit más, mint a többi, ugyanis itt ez az óriás elkapja Rebbeca-t, és nekünk Billy-vel ki kell szabadítanunk őt a dög karmai közül. Miután elkapta a lányt körbe-körbe kezd cikázni a teremben. Nekünk csak tüzelni kell rá folyamatosan, amíg a szörny el nem pusztul. Nem ajánlatos pazarolni rá komolyabb fegyver lőszerét. Bőven megteszi az egyszerű kézipisztoly is. Azért igyekezzünk egy kicsit, mert ha 3 percen belül nem öljük meg a százlábút, akkor az megöli Rebbeca-t, és ez egyben a játék végét is jelenti. Ha komolyabb sérülést szenved csata közben a lény, akkor egy pillanatra eldobja a lányt, de sajnos ez nekünk nem elég arra, hogy megmentsük szegényt, mert ismét felkapja majd. Végezni kell vele teljesen.

 • Méretek: Hosszúság: 1000 cm
 • Támadás: Fejelés, elülső karmokkal való támadás, hátsó karmokkal való támadás

Fertőzött denevér:

Fertőzött denevérSzármazás: Ezek a lények szintén T-Vírussal fertőződtek meg, ezáltal agresszívvá váltak, és táplálkozás céljából megtámadnak minket. Közülük egy viszont nem a megszokott módon reagált a fertőzésre, ugyanis a mérete drasztikusan megnőtt, valamint testi elváltozásokat szenvedett hasonlóképpen, mint az Eliminátorok, tehát felszakadozott a bőre, és az izomzat kinőtte magát a felszínre.

Taktika: Ezekkel a denevérekkel a templomban találkozunk. A templom előtt is vannak normál méretű denevérek, de ezek nem támadnak ránk, mivel túl nagy falatnak bizonyulunk nekik. Viszont bent a templomban jön elő a “nagyfiú”, és az már elég bátorságot ad a kicsiknek is, hogy megnehezítsék a dolgunkat. A legjobb taktika ellenük a Shotgun. Mással nem érdemes próbálkozni. Húzódjunk be egy sarokba, és onnan tüzeljünk felfelé a Shotgun-nal! Ez folyamatosan sebesíti a nagy denevért, valamint a söréteknek köszönhetően távol tartja tőlünk a kicsiket is. Ha a fejünk fölé engedjük repülni a nagy denevért, akkor az elkaphat minket, majd felvisz jó magasra, és a gravitációra bízza a többit. Ezt igyekezzünk elkerülni, mert elég veszélyes megmozdulás.

 • Méretek: Magasság: 220 cm, Szélesség: 760 cm (szárnytávolságban)
 • Támadás: Rúgás, harapás, felemel/ledob, lökés

Proto-Tyrant:

Proto-TyrantSzármazás: Ezt a hatalmas emberszabású Bioorganikus fegyvert az Umbrella Corp. kutatói hozták létre. Hatalmas mennyiségű vírust használtak, ezáltal brutális erőre tett szert az alany, és elég komoly testi elváltozások is jelentkeztek nála. Sajnos az inteligenciáját teljesen elvesztette, ezért B.O.W.-nak alkalmatlannak bizonyult. Másszóval újra bővült a kísérleti kudarcok tábora. Ezen szörny elkészítése vezetett a Resident Evil első részében már látott sikeres B.O.W. Tyrant modell elkészítéséhez. Az lesz az első használható Tyrant modell, amit az Umbrella Corporation valaha is készített.

Taktika: Rohanjunk minél messzebbre tőle, mert nagyon veszélyes támadásai vannak. (ezzel szemben viszonylag gyenge ellenfélről van szó) Amint megfelelő távolságban vagyunk azonnal kezdjünk tüzelni a Magnum-mal, és ezt a szökés-tüzelés manővert csináljuk addig, amíg le nem terítjük a szörnyet! A szörnnyel kétszer kell megküzdenünk a játék során. Másodszorra talán már könnyebb dolgunk lesz, mert Billy is velünk lesz. Ilyenkor csak az egyiküket állítsuk “ATTACK”-ra, hogy automatikusan támadjon, a másikkal pedig mi tüzeljünk Tyrant-re méghozzá minél erősebb fegyverrel! Ha partnerünk nem lövi a szörnyet, akkor az azt jelenti, hogy túl messze van tőle. Ilyenkor a C-STICK-kel (sárga analóg kar az irányítópadunkon) vezessük őt kicsit közelebb a lényhez, és támadni fogja majd, ha elég közel lesz. Így kettesben gyorsan ki lehet iktatni a Proto-Tyrant-et. Ha ez sikerül, akkor már nem lesz vele többé gondunk.

 • Méretek: Magasság: 255 cm
 • Támadás: Dupla csapás, leütés, bal kezes csapás, előre ugró támadás, döfés (halálos)

Queen Leech I.:

Queen Leech ISzármazás: 10 évvel ezen események előtt Dr. James Marcus kísérleteket folytatott a Leech-ekkel, amikoris meggyilkolták. Halála után egy Leech a szervezetébe jutott, és évek múltával létrehozta Marcus új életét. Ez a lény tökéletes! Teljes mértékben emberi tulajdonságokkal van felruházva. Dr. Marcus fiatalkori alakját vette fel, képes emberként mozogni, kommunikálni és gondolkodni. Viszont amikor harci formáját ölti fel, drasztikus mutációkon esik át. Ezek után már közel sem lehet embernek nevezni őt. Ezt a formát használja majd, hogy hőseinkre támadjon.

Taktika: Különösebb problémát nem szokott okozni. Rebbeca és Billy együtt harcolnak, tehát érdemes mindkettőt felszerelni minél erősebb fegyverrel, és kitartóan tüzelni. (pl. Billy-nél legyen a tüzes gránát a gránátvetőben, Rebbecánál pedig a Magnum) Az Inventory képernyőn mindig nyomon tudjuk követni karaktereink életerejét, és a helyzetnek megfelelően gyógyítani is kell őket.

 • Méretek: Hosszúság: 246 cm
 • Támadás: Dupla ütés, jobb kezes támadás, jobb kezes kombó, csáp ütés, forgó támadás, csáp ütés kombó

Queen Leech II.:

Származás: Végeredményben a Queen Leech első formályának mégjobban átalakult változata. De nem szokványos módon folytatja mutációját, hanem mégtöbb Leech csatlakozik testéhez, ezáltal sokkal hatalmasabbra növeszti magát, hogy hőseink nyomába eredjen. Ennek a szörnynek van egy negatív tulajdonsága, ami egyúttal a vesztét is okozza majd. Érzékeny a Nap UV sugaraira, de annyira, hogy egy szimpla lyukon beszűrődő napsugár is már fájdalmat okoz neki.

Taktika: A harc két részből áll. Először egyszerűen csak lőni kell ugyanúgy, mint az előbbinél. Egy kis idő után a beszűrődő napfény által okozott sebeket észreveszi Rebbeca. Ekkor dolgozzák ki gyorsan a tökéletes “A” tervet Billy-vel. A terv lényege, hogy Rebbeca kinyitja a 4 zárat, ami a tetőajtót tartja zárva, addig Billy eltereli a szörny figyelmét. Nekünk az utóbbival kell foglalkozni. A dolgunk, hogy tartsuk minél távolabb a Leech Királynőt Rebbeca-tól! Ez nem olyan nehéz feladat. Vegyünk kézbe valamilyen fegyvert, (bármi megteszi, kivéve a kézipisztolyt és a túlélőkést) majd menjünk minél távolabb Rebbeca-tól, de lehetőleg ne egy sarokba álljunk be, majd kezdjük tüzelni a szörnyet! Ha megunja a csiklandozást, akkor ránk fog támadni. Térjünk ki előle, majd a háta mögé lopózkodva ismét tüzeljünk rá, hogy ránk figyeljen, és ne zavarja Rebbeca-t a munkájában! Ha bárki megsérült gyógyítsuk, illetve ha valamire még szükségünk lenne, ami Rebbeca-nál van, akkor rohanjunk oda mellé, és ekkor már az Inventory képernyőn keresztül el tudjuk venni tőle, ami nekünk kell. Az üres fegyvereket dobjuk nyugodtan el, mert már nem lesz rájuk szükségünk többé! Érdemes mindkét karakternél hagyni valami életerő növelőt, mert ha éppen nem sikerül a szörny eltérítése, és megsebesíti a lányt, akkor jobb, ha egyszerűen tudjuk őt gyógyítani az Inventory-ból, és nem kell odaszaladni hozzá, hogy növényt vagy F.A. Spray-t adjunk neki, valamint nem kockáztatjuk meg azt sem, hogy a Királynő sarokba szorítson mindkettőnket. Ha Rebbeca-nak sikerül kinyitnia mind a 4 zárat, akkor már semmi dolgunk többé!

 • Méretek: Hosszúság: 670 cm, Szélesség: 500 cm
 • Támadás: Lökés, forduló lökés, méreg köpés (nem okoz „POISON” állapotot), Super Knock (erősebb fajta lökés), „Lezúzás” (halálos)

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Andrew Ashford
Andrew Ashford #1

Mennyi érdekessék! Szép idő lesz még elolvasom!

Ferdőződj meg Te is!