Könyvek

Resident Evil: Az iszonyat foka

Támadnak az intelligens zombik!

Resident Evil - Az iszonyat fokaBiztosan sok embernek megfordult már a fejében, vajon mihez kezdett Rebecca Chambers, miután a maradék túlélővel együtt sikerült megmenekülnie a Spencer kastély poklából. Az írónőben szintén megfogalmazódott ez a gondolat, és így született meg az első önálló Resident Evil regény, Az iszonyat foka, amely sokak örömére, illetve bánatára, egy teljesen új történetet mesél el, új szereplőkkel és helyszínekkel.
A játékoktól független sztori az első rész cselekményét folytatja. A szolgálatából felfüggesztett Rebbeca Chambers, Jill Valentine, Chris Redfield és Barry Burton a hatalmas gyógyszerészeti vállalat, az Umbrella után nyomoznak, hogy leleplezzék a cég illegális ügyeit, amely emberek százainak okozta borzalmas halálát, kis híján az övékét is. Barry egy régi barátja, a Maine állambeli Exeter S.T.A.R.S. irodánál dolgozó David Trapp bizalmas információkat szerez az Umbrelláról: a cégnek van valahol egy másik titkos kísérleti telephelye.
David saját csapatával behatol a Caliban Öbölbe, és az ifjú mikrobiológust, Rebeccát is magával viszi. A fiatal lány ismét kénytelen szembenézni a T-vírussal fertőzött szörnyetegekkel, amelyek ezúttal megtanulták kezelni a fegyvereket is...
Ez a könyv a Rebecca imádóknak kötelező darab, de a többi kedves Resident Evil rajongónak is bátran ajánlom. Senki ne gondolja, hogy e regény bármiben is rosszabb lenne az előző résznél, csak mert egy független történet. Akárcsak A borzalmak kastélya esetében, feszültségből és borzongásból most is kapunk eleget, és ezúttal a feszültséget egy aprócska romantikus szál enyhíti. Ha játékban nem is, de filmen el tudnám képzelni ezt az alkotást is. Szerintem zsenilális lett.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Még nem érkezett hozzászólás
Ferdőződj meg Te is!