A Resident Evil 3 alkotói híreket hoztak a műhelyből

Peter Fabiano és Masao Kawada, a Resident Evil 3 producerei egy interjúban beszéltek a tervekről.

Kijelentették, hogy a viszonylag előzményhű Resident Evil 2 után a Resident Evil 3 már kevésbé fogja követni a Nemesis szálait, azaz a játék több elemét fogják megváltoztatni és átrendezni, így várhatóan több meglepetésben lesz részünk, mint az idei RE2 esetében. Azt is leszögezték ezen túlmenően, hogy alap dolgok azért változtatás nélkül kerültek a cselekménybe: csakúgy, mint az eredeti, ez az epizód is a RE2 előtt kezdődik, ám annak végét követően zárul, tehát egy darabon a sztori párhuzamosan fut majd Claire és Leon kalandjával. Ám míg a Resident Evil 2-vel túlélőhorrort kaptunk, a tavasszal várható rész sokkal inkább az akcióról fog szólni, és a fejlesztés során ezt helyezték a készítők a legfőbb szempontok közé. Hozzátették, hogy ettől nem lesz kevésbé nosztalgikus a hatás és nem fogják cserben hagyni a régi rajongókat. A nézet a szokásos TPS + váll fölötti kamera kombó lesz. A megjelenésről már a bejelentést követően röviddel közöltek információt, ám a rend kedvéért tisztázták, hogy PlayStation 4 és Xbox One konzolokra, valamint PC-re várható. A játék aranylemeze már elkészült, noha folyamatosan apróbb finomításokat eszközölnek a készterméken, így a megjelenés dátumát tekintve csúszásra nem kell számítanunk.

A Resident Evil 3 alkotói híreket hoztak a műhelyből

Jill megtervezésénél különösen szem előtt tartották a tényt, hogy a valaha volt egyik legkedveltebb szereplő a Resident Evil sorozatban, így ügyeltek rá, hogy az újraalkotás miatt karaktere és jellegzetességei ne szenvedjenek csorbát. Az újratervezés szükségességét a helyzetbe való könnyebb illeszkedéssel indokolták, hiszen fontos, hogy egy akcióorientált játékban hiteles maradjon a hős. Az eredeti jelmez természetesen extra tartalomként elérhető lesz a játékban.

Carlos karaktere nagyobb ráncfelvarráson esett át, némileg érettebbé varázsolták, ami a külsejét illeti, ám jellemvonásaihoz a kiadó nem kívánt hozzányúlni: továbbra is laza, vicces és forrófejű személyiséget testesít meg.

Ezen túlmenően a megjelenésig a Capcom munkatársai már nem szeretnének további tényeket leleplezni a játékkal kapcsolatban.

--
A megállíthatatlan üldözője elől menekülő Jill Valentine visszavisz Raccoon Citybe, hogy új köntösében fedezhessük fel a túlélőhorror műfajának egyik klasszikusát. A Resident Evil 3 PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re érkezik 2020 április 3-án! Trailer korábbi cikkünkben.