Felbecsülhetetlen kezdetek

Komoly ár – a felbecsülhetetlen kezdetekért

Gyakran elnézegetem a szekrényem polcán szép, katonás rendben álldogáló Resident Evil epizódok dobozait. Minden részről vannak emlékeim, mindgyikben van valami, amit nagyon szeretek. De időről időre befészkeli a gondolat magát a fejembe, hogy még nem teljes a gyűjteményem. Vannak részek, amiket megvehetnék, ha lenne rá anyagi keretem. Van amiért bizony már külföldi honlapokat kell nézegetni, és eddig úgy hittem, hogy vannak olyanok is, amiket immár lehetetlen megszerezni. Őszinte megdöbbenésemre ismét igazat kell adnom a közismert közmondásnak, miszerint: „Soha ne mondd, hogy soha!"

A Resident Evil első része bizony nem tegnap jelent meg és nem is a múlt évben. Egy igen kemény és súlyos évtizede már, hogy a piacra dobták.

Resident EvilMint ismeretes, igen nagy sikert aratott, szóval már akkoriban sem maradt túl sok példány belőle az üzletek polcain. Ami mégis, az bizony az elmúlt 10 év alatt gazdára talált, és azóta már azok is túladtak rajta, akik annak idén megvették, de mégsem akarták végleg a magukénak tudni. A játék megszerzése így szinte már lehetetlennek tűnt, legalább is nem túl elhasznált állapotban. De, hogy a kivétel erősítse a szabályt az eBay -en nem is olyan régen megjelent egy hirdetés. A feladó az első részt kínálja méghozzá a régi, szép, nagydobozos kiadásban. Hogy lehet-e ezt még fokozni? Hát hogyne lehetne, ugyanis mindezt úgy teszi, hogy a játék még a gyári fóliában van, első osztályú állapotban. Persze az illető nem hiába vigyázott ennyire a játékra, ugyanis kerek 1000 dollárért kíván tőle megválni.

Elsőre ez bizony szép nagy köteg zöldhasúnak tűnik, de ha jobban belegondolunk, nem olyan félelmetes összeg egy ilyen nagy név első részéért. Véleményem szerint nincs az a fan, aki ne akarna visszatérni újra az első rész világába, oda ahol minden kezdődött. Arról nem is beszélve, hogy a gyűjtemény szépségén rengeteget emelhet, ha a különböző részek sora az eredeti első rész dobozával kezdődik.

Őszintén remélem, hogy lesz olyan elszánt RE rajongó, aki hajlandó meghozni egy ilyen anyagi áldozatot a játékipar egyik legremekebb tagjának első részéért. Ellenkező esetben ugyanis félő, hogy esetleg valaki olyan kezére jut, aki további haszonszerzés érdekében egy fiókba suvasztja majd ezt a gyönyörű dobozt, talán egy újabb évtizedre. Pedig a játék már megérett rá, hogy egy polcról, testvérei közül tekintsen le büszke gazdájára.

Kapcsolódó oldalak

eBay