Itt az új Resident Evil 3 - Nemesis Trailer és összefoglalónk a témáról

A Resident Evil 2 nagy sikere után a rajongók kiáltottak a harmadik rész újrafeldolgozásáért, ám akkor még senki sem tudta, hogy a köz akarata gyorsabban teljesül majd, mint azt bárki várta. Az új Nemesis ugyanis már akkor fejlesztés alatt állt, mindössze udvariasan előre engedte Claire és Leon kalandját, majd várt az utolsó simításokra.

Itt az új Resident Evil 3 - Nemesis Trailer és összefoglalónk a témáról

Jelen cikkünkben szeretnénk összefoglalni mindazt, amit a nagy várakozásban tudni lehet és érdemes a Resident Evil 3-ról, emellett kivesézzük az új híreket, melyeket a PlayStation Magazine UK hasábjain megjelent interjúból ismerhettünk meg. Ezen hírek főként arra összpontosítanak, hogy miben változik az új játék menete a régihez képest.

Carlos Oliveira jelentősebb szerepet kap az újdonságban, mint az eredeti Nemesisben

A Capcom bejelentése szerint "Carlosnak meglesz a maga érdekes része a végigjátszásban".

A harmadik rész férfi hőse, noha jelentős szereplője volt az 1999-es klasszikusnak, azért így is csak másodhegedűsnek tekinthető Jill Valentine mellett. Korábbi csekély játékideje úgy tűnik, megsokszorozódik a hamarosan érkező Remake-ben és alapos ráncfelvarrás után ismerhetjük meg őt ismét. Mind külsejében, mind személyiségében némileg új embert kapunk: a jelek szerint övé lesz a comic relief szerep a történetben.

Itt az új Resident Evil 3 - Nemesis Trailer és összefoglalónk a témáról

Itt az új Resident Evil 3 - Nemesis Trailer és összefoglalónk a témáról

Ezen túl azt is a rajongók tudomására hozták, hogy az eredetihez képest most nem számíthatunk majd alternatív befejezésekre

A készítők egy történetszálat részesítenek előnyben, így, ha terveztek is több kimenetelt, ezek nem jutottak el a késztermékig. Ebből következik, hogy a korábbi mintával szemben döntési helyzetek sem várhatóak.

A Mercenaries mód sokak bánatára ugrik

Ha emlékeztek, a sztori kijátszását követően kaptunk egy "The Mercenaries: Operation Mad Jackal" című minijátékot, melyben Raccoon Cityben kellett feladatokat teljesítenünk időre. Ebben Carlos Oliveira-t, Mikhail Victort és Nikolai Zinoviev-et lehetett irányítani. Ez a történetileg nem túl mély ám szórakoztató extra egyértelműen a Resistance nevű multiplayer miatt került ejtésre. A Resistance-ban összesen öten tudunk majd aszimmetrikus módon egymás ellen megmérkőzni: négyen túlélőszerepben, egy ötödik játékos pedig Mastermind-ként lép fel mindenki ellen. Ez a döntés a multi-rajongóknak kedvez, így akik ezen kívül esnek, vélhetően nem örülnek a dolognak. Több rajongói csoport és újságíró szerint is a Mercenaries hiányában csorbul a játék nosztalgiaértéke. Tekintve, hogy nem ismerjük még a leendő DLC-ket, a minigame szerelmesei semmiképpen ne adják fel a reményt.

Itt az új Resident Evil 3 - Nemesis Trailer és összefoglalónk a témáról

Ahogy a kiadó korábban is jelezte, több új dologgal találkozhatunk a RE3 feldolgozásában, mint 2019-ben a RE2 esetében

Bár nem tekinthető open world játéknak, azért lesz bőven felfedezni való: átkutathatunk egy kórházat, a helyi sajtó épületét, üzleteket és több utcát is Raccoon City-ben. Afelől pedig mindenki nyugodt lehet, hogy a mutáns kukacok bizony maradnak!

Hátborzongató híreink Nemesisről

A karaktert a Capcom bevallottan Mr. X-ből alakította ki, ám fejlettebb mesterséges intelligenciával és élethűbb külsővel. Nemesis nem lesz bizonyos helyekhez kötve a játékban, mint korábban Mr. X, hanem bárhol felbukkanhat és szakadatlanul szegény Jill után kutat majd.

Itt az új Resident Evil 3 - Nemesis Trailer és összefoglalónk a témáról

Amiről pedig egyelőre semmi hír

Nem tudni, mikorra várható a demó, így erről sajnos nem tudunk információkkal szolgálni.

Ne feledjétek

Már négy hónapot sem kell várni, és mehet a játék! A Nemesis feltartóztathatatlanul jön, és a
Capcom magabiztos kijelentése alapján nem fog késni. Nézzétek csak ezt az új trailert, ami ma érkezett. Mi odavagyunk érte, nektek hogy tetszik?