Resident Evil 3 a Hobbyconsolasban

Megvásároltuk a spanyol Hobbyconsolas egy példányát, mely első ízben ír a Resident Evil 3-ról, mint 2020 legjobban várt játékáról. Extra mellékletként egy naptárat is tartalmazott az újság, természetesen RE3-mal a főszerepben. A cikk magyar fordítását közöljük alább.

RESIDENT EVIL 3

A Capcom egy dicső generáció meghatározó eleme, a közeljövőben pedig megkoronázza sikereit a 2000-ben (Európában), PlayStation-re (itt ír Dreamcastról is, de az portolás volt - a szerk.) megjelent Resident Evil 3 újraalkotásával. A közelmúlt pletykáit nem pusztán megerősítették nemrég, hanem az is világossá vált, hogy a játék már mondhatni a kanyarban van és április 3-án piacra kerül. Csakúgy, mint a második rész remake-je esetében, ezúttal is RE Engine-nel megtámogatott, szívdöglesztő grafikát, váll fölötti nézetet és hiperrealisztikus átvezető videókat kapunk majd. Némi hasonlóságra - például egyező helyszínekre -, azonban fel kell készülnünk, mert Jill Valentine vándorlásai párhuzamosan futnak Leon és Claire kalandjaival, így néhány elem ismétlődni fog. Emellett ha a RE2 Remake fáradhatatlan Mr. X nevű szörnyetege rémisztő terhet rótt ránk, jó ha tudjuk, hogy most is lesz egy hasonlóan elpusztíthatatlan, ám mindenhol jelenlévő ellenségünk, a Nemesis, így szívünk minden alkalommal a torkunkban dobog majd, valahányszor ez a félelmetes külsejű szörnyeteg meglepetésszerűen beront egy-egy helyszínre és minden erejével azon igyekszik, hogy nyakon csípjen bennünket.

Resident Evil 3 a Hobbyconsolasban

Az újraalkotott kaland mellé kiegészítésképpen a Resident Evil Resistance érkezik majd, egy eddig példátlan RE élmény, melyet a Tokyo Game Show keretei között mutattak be és egy belsős szivárogtatásának hála kiderült, hogy nem önálló játékról, hanem egy asszimetrikus multiplayer módról van szó, mely a most érkező Remake része lesz majd. (A GameRant.com-on valóban jelent meg ilyen spekuláció 2019 augusztus 30-án. Azonban a cikk megjelenésekor ez már elég nyilvánvaló tény volt, így érthetetlen, miért ezt a pletykát hivatkozta meg az író a trailer helyett - a szerk.) Ebben négy játékosnak együttműködve kell elmenekülnie egy ötödik felhasználó elől, aki a biztonsági kamerákon át figyel, csapdákat állít és ellenfeleket (pl. Tyrantet) uszít a csapatra. Érdekesség, hogy a projektben részt vett az M-Two, egy új stúdió, melyet Tatsuya Minami, egy ex-Capcomos, későbbi Platinum Games vezér alapított... és most visszatér a gyökerekhez.