Resident Evil 5

Egy játék, amiről senki nem tud semmit, de nemsokára megjelenik. (?!)

A Resident Evil 5 már szinte készen van! Nem is olyan sokára a játékosok kezei közé kerül, persze csak azután, hogy a kedves vásárló beizzított egy XBOX 360-at, vagy PS3-at. Ha minden a tervek szerint megy, és nem lesz több a szinte már megszokott csúszásból, még idén hozzáfoghatunk, hogy egy csodálatos grafikával rendelkező játékban vágjuk magunkat keresztül a zombikon. És ez minden. Itt akár le is tehetném a pennát, ugyanis amit eddig leírtam az biztos a játékkal kapcsolatban, minden más csak találgatás.

Resident Evil 5

A játékról egyetlen anyag került nyilvánosságra, egy pár perces, mutatós videó. Ezt valószínűleg minden RE fan izgatottan töltötte le, majd tátott szájjal nézte végig. Azóta viszont semmi. Se egy kép, se egy in-game pár másodperces videó. A játék körül vagy zárlatot hirdettek, vagy csak megint félúton meggondolta magát a tervező csapat és más irányt vesz a játék fejlesztése. A videóból mindenesetre annyi kiderül, hogy az új játék főhőse Chris lesz, ugyanis a legtöbbek szerint ő a videóban látott borostás főhős. Valamint aki többször is megnézte a videót leszűrhette belőle, hogy a környezet alapján a játék valahol egy mexikói, vagy akár egyiptomi kisvárosban játszódik. És itt már át is léptük a találgatás küszöbét. De ezeknek a találgatásoknak legalább nyújtanak valami alapot a videó képkockái.#pagebreak#Viszont most jut eszembe, hogy a Capcom még pár mondattal válaszolt a játékkal kapcsolatban feltett kérdésekre, amely válaszoknak summázott lényege az volt, hogy ezúttal ők bizony megmutatják, hogy akkor is lehet rettegni a zombiktól, ha főhősünk a tűző nap sugarai alatt indul ellenük. Ennek fényében a játék elméletileg be fogja bizonyítani, hogy nem csak a sötétben van okunk félni.

Resident Evil 5

Azt hiszem, ez minden amit a játékról tudni lehet, valamint még annyi ínyencséget, hogy a játékosok nagy örömére visszatérnek a zombik a plagával fertőzött félrevonultan élő falusiak helyére. Véleményem szerint viszont az ilyen gyér információ aggodalomra adhat okot. Hiszen, egy játék megjelenése előtt gyakran már egy évvel is kiszivárog róla egy nagy csomó nyalánkság. A RE5 esetében azonnal a megjelenés előtt fél évvel sincs több a tarsolyunkban, mint egy videó, valamint néhány sokat sejtető ígéret. Mint azt már fentebb is említettem, ez vagy azt jelenti, hogy a fejlesztés mégiscsak teljesen más irányt vett, és épp most írják újra az egész játékot, ami gondolom mondanom sem kell tetemes csúszást fog eredményezni a megjelenésben. Vagy van egy másik sokkal kellemesebb lehetőség is. Talán a Capcom az utolsó pillanatra tartogat minden infót a játékról, hogy a hirtelen megjelenő képek és videók bombaként robbanjanak a köztudatban, és minden létező adatközlő eszközön vírusként terjedjenek el, hogy mindenki láthassa, milyen is egy PS3-as vagy épp XBOX 360-as Resident Evil.
Én személy szerint remélem az utóbbit, és várom a következő részt, ami nem kizárt, hogy minden mást maga mögé utasít majd a polcokon.