Resident Evil 5 részleteket fedtek fel

Jun Takeuchi, a Resident Evil 5 producere érdekes részleteket fedett fel a jövőre datált folytatásról.

Mint az legtöbbünknek egy ideje egyértelmű, a főszereplő ezúttal Chris Redfield, aki a BSAA nevü csoport tagja. Ez a szervezet valami furcsát tapasztal egy sivatagi városban és oda küldik hősünket, hogy nézzen szét egy kicsit. Takeuchi elmondása alapján ellenfeleink nem zombik lesznek és nem is a negyedik részből megismert őrült falusiak. Állítólag "értelmes, emberi alakba bújt valamik lesznek".

Persze felbukkan az elmaradhatatlan nő is, akinek a nevét nem akarta elárulni Takeuchi, de a rajongók tuti fel fogják ismerni (egyébként a trailerben is felbukkan) és komoly szerepen szánnak neki mind a történetben, mind a játékmenetben. Ebből ízelítőt kapunk majd a következő trailerből.

Resident Evil 5

A nézőpont koppra olyan lesz, mint a negyedik részben láthattuk, vagyis Chris jobb válla fölül/mögül látjuk az eseményeket. Takeuchi ezen kívül egy olyan játékmenetbeli újdonságot ígér, ami tuti meg fogja dobbantani mindenkinek a szívét, főleg azokét, akik az eddig látottak alapján egy újabb Resident Evil 4-re számítanak.

Kiemelkedő fontosságú szerep jut a fényeknek is. Ha pl. Chris sötétből a fénybe (vagy fordítva) megy, egy ideig biztos nem fog látni, amíg hozzá nem szokik a szeme az új környezethez. Ez persze nem totális vakságot jelent, de lesz egy bizonyos "átállás". A játék ezzel az effekttel gyakran fog élni. A rossz hír, hogy Takeuchi sem tudja mikor jelenik meg a játék. Valamikor 2010 előtt. Kösz...