Túlélés. 1996 óta. 20 éves a Resident Evil

20 éves a Resident Evil.

Húsz évvel ezelőtt a Resident Evil megjelenésével a hírhedt kúria ajtói első ízben nyíltak meg, bevezetve a rajongókat a túlélőhorror vadonatúj világába. Sötét folyosói és baljós zugai emlékezetes módon borzolták fel mindazon bátrak idegeit, akik be mertek lépni egy-egy új ajtón, feltárva a mögötte rejtőző titkokat. Ki lenne képes elfeledni az első zombi rémisztő tekintetét, amint lakomájából feltekint irányunkba, vagy a szívbajt ránk hozó meglepetést, amit egy, az ablakon keresztül érkező Cerberus zombi kutya okozott egy kísérteties átjárón, esetleg a kis híján szendviccsé váló Jill-t, vagy az írógép szalag és a cserepes növények furcsaságait?

1996. március 22-i születése óta a Resident Evil a játéktörténelem egyik legkiemelkedőbb és legsikeresebb sorozata. Világszerte 66 millió eladott példánnyal, sikeres hollywoodi filmadaptációival, számtalan rajongói relikviával, a földkerekségen mindenhol jelen lévő tematikus eseményekkel és látnivalókkal a sorozat jelenleg is hódító útját járja, hogy megfertőzze a túlélőhorror-rajongók szívét.

20 éves a Resident Evil.

A huszadik évforduló megünneplése képpen a Capcom egy fejlesztőkkel készített interjúsorozatot ad ki, kiegészítve a csapat kulcsembereinek kommentárjaival, akik meghatározó szerepet játszottak a cím fejlesztésében ahhoz, hogy ma méltán elismert lehessen. Végigkövethetjük magát a fejlesztőcsapatot, ahogy visszatérnek a kúria falai közé felidézni, hogyan kezdődött ez az utazás a túlélő-jelenséggel és miképpen emelkedett mai szintjére az évek során. Az első videó Hiroyuki Kobayashi producerrel már el is érhető.

Az évfordulóhoz köthető ünneplés egész évben végigkísér bennünket és a csapat jelenleg is keményen dolgozik azért, hogy lenyűgöző új meglepetésekkel szolgálhassunk. Érdemes lesz követni minket hivatalos csatornáinkon az ünnepi év során további hírekért, ahogy fokozatosan kibontjuk, mit tartogat a Capcom a tarsolyában.

A Capcom egyúttal szeretné köszönetét kifejezni médiapartnereinek, a játékosoknak és a sorozat kedvelőinek, amiért a Resident Evil-játékok iránti rajongásukról és támogatásukról bizonyságot tettek az elmúlt húsz év során. Kétség sem fér hozzá, hogy a sorozat töretlen sikere nektek köszönhető. Köszönjük.

Merre tovább?