Wesker Girls

Bár nem számít friss hírnek (pontosabban nem hivatalos információnak), hogy várható egy Resident Evil témájú sorozat érkezése Netflixre, annak tavaly januári berobbanása óta a téma pangásnak indult. Tekintve, hogy egy korábbi, RE tv-show beindítására való törekvés már kudarcot vallott (lásd: Arklay), érthető okokból a rajongók a Netflix-széria megvalósításában is kételkednek, és ennek a hangulatnak nem tesz jót a néma csend, mely az egész projektet övezi.

Wesker Girls

A semleges hozzáálláshoz bőven elegendő ok, hogy az értesülés nem hivatalos, egy körülbelüli induló dátumot sem kaptunk, valamint az író és a stáb is ismeretlen a mai napig. Össztudásunkat a témáról annyiban foglalhatjuk össze, hogy ránézésre az Umbrella ügyeiről fog szólni. Reményeink pedig kimerülnek a szintén videojáték-adaptáció Witcher irigylendő sikereiben és abban, hogy a Netflix nem határolódott el a pletykáktól.

A napokban azonban mozgolódásnak lehettünk tanúi, még ha nem is a legkívánatosabb módon. Ismét szivárogtatás „áldozata” lett egy készülő produkció, bár az utóbbi hónapok híreit elnézve ez jelenleg egy bevált és szándékos marketingstratégia. Ezúttal a Resident Evil a’la Netflix került terítékre. A forrás a jövőbelátó specialista SplashReport.com, mely a témában megbízhatónak számít.

A leak szerint már zajlik a munka, valamint két főszereplője lesz a sorozatnak, Jade és Billie Wesker, Albert Wesker lányai, akik féltestvérek – és a játékban nyomuk sincs. Merthogy a sorozat laza értelmezése lesz a Resident Evil játékoknak, és annak történetétől nagyban eltér majd.

A rajongói reakciók egyhangú csalódottságot tükröznek, hiszen a játékosok szeretik a Resident Evil történetét, annak karaktereit, és nem jellemző, hogy kíváncsiak lennének a szériában nem látható Wesker-lányok kalandjaira, valamint a történet elferdített változatára.

Ti hogy éreztek ezzel kapcsolatban?