Resident Evil 1.5

Ellenfelek

 

Zombi

ZombiNem lehet Resident Evil zombik nélkül, legalábbis egy jó darabig biztosan nem tudtuk volna elképzelni. A végleges játék élőhalottjaival szemben valamivel kiforrottabb mesteséges intelligenciával, mozgásrepertoárral rendelkeztek. Fel tudtak kapaszkodni a magasabb helyekre, természetesen le is tudtak onnan ugrani, illetve kisebb réseken keresztül át tudtak kúszni, hogy aztán ismét feltápászkodva utánad eredjenek.
Gyorsaságuk is eltérő. Egyesek szimplán csoszognak, míg mások már-már kocogással vetélkedő tempóval iramodnak a potenciális ebéd után (érdemes megemlíteni, hogy itt nagy szerepe volt a zombi súlyának; a kövér zombi például nem tudott futni, a vékony viszont kevesebbet sebzett).
Egy szobában egyidejűleg maximum 6/7-en lehetnek.

Kutya

KutyaA zombiknál jóval gyorsabb, agresszívabb ellenfelek. Egy új támadási módot leszámítva (ahol földre tudtak teríteni) nem tértek el a nagyon a végleges kutyáktól. Korai bétákból származó képekben farkaskutya variánsokat is lehet látni.

Varjú

Mit is lehetne róluk írni? Gyorsak, csoportokban támadnak, azonban roppant könnyű végezni velük. Semmi újat nem mutatnak fel a prototípusban.

Pók

PókEz az ellenfél sem változott sokat a fejlesztés alatt.          A szellőzőnyílásokon keresztül való közlekedés az egyetlen említendő eltérés a két verzió pókjai között.

Gorilla/Pávián

Egyáltalán nem került bele a végleges játékba, valószínűleg az elős részben szereplő Hunter utódjának szánták. Kettő típusa volt; nagy, miniboss-szerű, illetve kisebb, hagyományos ellenfélként voltak jelen. Támadásuk a pofozásban merült ki, legyen az a földről, vagy a plafonról (fel tudtak csimpaszkodni).

Pókember

PókemberSzegény Parker, mivé lettél? :) Ez a groteszk pók/ember hibrid a gorrilákhoz hasonlóan nem élte túl a vágást. Igen sokféleképpen tud támadni. Ha messze van tőled, méreg köpködésével próbálkozik, közelebb kerülve általában karmolással igyekszik megsebezni. Ritkább esetekben azonban karjainál fogva próbálja megemelni főszereplőnket, ami lassab reakcióidejű játékostársainkat egy gyönyörű You Died képernyővel 'jutalmazza' (a karakter felső végtagjait szépen kitépi helyükről).

Krokodil

KrokodilIsmerős lehet a bolti változatból. Nem sokat tudni róluk. Kétféle méretben léteztek. Az óriási vélhetően főellenségként van jelen, míg a kisebbek hagyományos ellenfélként törnek életünkre.

William Birkin

William BirkinA játék főantagonistája szintén a neves tudós volt, csak kinézetre radikálisan eltért végleges rokonától. Itt is több mutációjával kellett megküzdeni, mire végleg megszabadulhattunk tőle.Az első fázisban még a lánya nevét is ki tudta mondta.

Birkin Gameplay Video

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Még nem érkezett hozzászólás
Ferdőződj meg Te is!