Resident Evil 2

Ellenfelek

Zombi:

ZombiA Resident Evil játékok legpopulárisabb ellenfele. Egyszerű civilek, vagy rendőrök, akiket megfertőzött a T-vírus. A Resident Evil második részében is bőven találkozhatunk velük. Általában tömegesen fordulnak elő, ne kerüljünk hozzájuk túl közel, mert könnyen megharapnak, a földre terítettek pedig könnyen elkaphatják a lábunkat. Könnyű végezni velük, de nagy számuk miatt sok lőszert pocsékolhatunk el rájuk, ezért inkább spóroljunk a töltényekkel, és csak az utunkban levő zombikkal végezzünk. A játék során találkozhatunk savat köpő, valamint bőr nélküli, pucér variánsokkal is.

Cerberus:

CerberusT-vírussal fertőzött kutyák, nem indultak gyors rothadásnak, ezért gyorsan mozognak, nem okoznak nagy sérülést, de bosszantóak tudnak lenni. Kézi fegyverrel könnyen el lehet intézni őket.

Varjú:

Varjú A varjak szintén a T-vírussal vannak megfertőzve, gyorsan mozognak, és a fejünket támadják. Egy lövéssel általában el lehet őket intézni, de nem könnyű rájuk célozni.

Csótány:

CsótányA csatornákban fordulnak elő leginkább, azon belül is a ventilátorok szellőző nyílásaiban. Nehéz őket megölni, mert nagyon sokan vannak, ezért ne próbáljuk meg őket elpusztítani, csak fussunk el előlük. Már csak azért is, mert ha háromnál többnek sikerül rátapadnia a szereplőre, véget ér a játék…

Molylepke:

MolylepkeHa ezek a lepkék normális méretűek lennének, és csak Edda Blúzt énekelnének a szekrényben nem is lenne velük gond, de sajnos nem így van, ráadásul gyakran minket néznek gatyának. A laboratóriumban futhatunk össze velük, és tudnak kellemetlenkedni. A legerősebb fegyverünk lövésétől hamar elpusztulnak, és a lángot sem kifejezetten kedvelik.

Növény:

NövényA T-vírussal fertőzött, emberszerű növények önállóan képesek mozogni, csápjaikat ostorként használják. Savat köpnek ránk, ha túl közel merészkedünk. Legjobb fegyver ellenük a lángszóró, vagy a gránátvető tüzes töltetekkel.

Licker:

LickerA licker egy olyan mutáció eredménye, amely akkor jön létre, ha egy személy közvetlenül fertőződik meg a T-vírussal, mindazonáltal különböznek a zombiktól. Mind a négy végtagjukon képesek mozogni, és fel tudnak mászni a falra. Agyukat egy bio-szövet veszi körül, és jól látható a fejük tetején. A leghatásosabb fegyver ellenük a Shotgun.

Super Licker:

Csak a játék vége felé találkozhatunk velük a laboratóriumban. Kinézetre (zöld ’bőr’, viselkedésre nem nagyon térnek el a ’hagyományos’ lickerektől, azonban hosszabb karmaiknak köszönhetően nagyobbat tudnak sebezni támadásaikkal.

Óriás pók:

Óriás pókIsmerős lehet a játék első részéből. Nem nehéz velük végezni, de bosszantóak tudnak lenni. A csatornában fordulnak elő a legnagyobb számban. Legyünk óvatosak, mert nem csak szemből, hanem a fejünk fölül is ránk támadhatnak; ilyenkor általában méreggel próbálnak leköpni. Ha megmérgeznének, használjunk kék növényt a gyógyításhoz. A kiiktatásukhoz használjunk Shotgun-t. Szerencsés esetben egyetlen lövéstől meghalnak, de előfordulhat, hogy kettőt, vagy hármat kell beléjük lőni.

G-imágó:

G-imágóEz a szörnyszülött akkor jön létre, amikor a nem azonos genetikai kóddal rendelkező áldozat szervezete elutasítja a G embriót. A William által megfertőzött Irons főnök, vagy Ben mellkasából tör elő. Nem nehéz végezni vele. Csak lőjük a legerősebb fegyverünkkel. A harc közben kisebb teremtmények törnek elő belőle. Ha ezek ránk másznak, akkor nyomogassuk gyorsan az akciógombot.

Mr. X (normál forma):

Mr. X (normál forma)Egyedül a B történetben lehet vele találkozni. Lassan mozog, de ha közel kerülünk hozzá, akkor egy-két közepes ütést a fejünkre mérhet. Lőjük a legerősebb fegyverünkkel. Megölni ugyan nem lehet, de minden egyes földre terítés után értékes kincset találhatunk nála.

Mr. X. (mutálódott forma/csak a B történetben):

Mr. X. (mutálódott forma/csak a B történetben)A játék legnehezebb ellenfele. Teljesen úgy néz ki, mint a Resident Evil első részéből jól ismert Tyrant, ugyanúgy mozog, és ugyanúgy borsot tör az orrunk alá. Akkor futhatunk össze vele, amikor bekapcsoljuk az evakuációs vonat áramellátását. Lőjük a legerősebb fegyverünkkel, amilyen távolról csak tudjuk, vagy ha merészebb kedvünkben vagyunk, szimplán kerüljük ki a támadásait. Bizonyos idő elteltével előjön egy bejátszás, amelyben egy ’rejtélyes’ árnyalak ledob nekünk egy rakétavetőt. Vegyük fel, és célozzuk be vele ellenfelünket, ezután már nem lesz gondunk vele. Egy lövéssel elintézhetjük, a maradék lőszert azonban tartalékoljuk, mert hamarosan szükségünk lesz rá…

Aligátor:

AligátorA játék egyik legkönnyebb ellenfele (ha okosan vesszük fel vele a harcot), annak ellenére, hogy hatalmas termete, és fogai könnyen a frászt hozhatják ránk. Miután az utunkat álja forduljunk meg, és fussunk vissza annak az ajtónak az irányába, ahol bejöttünk a folyosóra. A fal jobb oldalán találni fogunk egy sárga kapcsolót. Miután azt megnyomtuk, kipattan a helyéről egy gáztartály. Hátráljunk egy keveset és hagyjuk, hogy ráharapjon az alligátor. Miután ez megtörtént, vegyük elő a kézi fegyverünket, és lőjünk bele a tartályba. Az eredményt mindenki el tudja képzelni magának.

William Birkin első formája (csak a B történetben):

William Birkin első formája (csak a B történetben)William ebben a formában egy vascsövet szorongat, amivel kupán vág bennünket, ha nem figyelünk, éppen ezért maradjunk tőle távol, és lőjük a legerősebb fegyverünkkel. Szerencsére nem kell bele sokat lőnünk ahhoz, hogy lezuhanjon a mélybe.

William Birkin második formája (csak az A történetben):
William Birkin harmadik formája (csak a B történetben):

William Birkin második formája (csak az A történetben)Amikor az összecsapás kezdetét veszi, lesz néhány helység közte, és köztünk, ezt muszáj lesz kihasználnunk, ha győztesen akarunk távozni. Ne menjünk tőle túl messze, mert hatalmas ugrással rögtön a közelünkbe kerül, de a tisztes távolságot azért tartsuk meg. Lőjük a legerősebb fegyverünkkel, szerencsére nem nehéz végezni vele.

William Birkin negyedik formája (csak az A történetben):

William Birkin negyedik formája (csak az A történetben)Mielőtt a lifttel az evakuáló szerelvényhez indulnánk, akkor állja az utunkat. Gondoskodjunk róla, hogy legyen nálunk bőven gyógyító növény, mert a harc során szükségünk lesz rá. Amikor a harc elkezdődik, menjünk tőle kicsit távolabb, és lőjünk bele a legerősebb fegyverünkkel négyet, ötöt. Miután ezt megtettük, láthatunk egy kis bejátszást, amelyben tovább mutálódik G-kutyává. Ezt követően hatalmas tüskéket növeszt, négy lábon közlekedik, ezért sokkal gyorsabban képes mozogni. Ha eltávolodunk tőle, akkor felugrik a teszt tartály tetejére, és elénk veti magát. Lőjünk olyan távolról, amilyen távolról csak tudjuk. Ha megsebezne, akkor használjunk gyógyító növényeket, vagy elsősegély aeroszolt.

William Birkin ötödik formája (Csak a B történetben):

William Birkin ötödik formája (Csak a B történetben)A játék legutolsó, elkerülhetetlen ellenfele, amellyel a vonaton futunk össze. Ugye megőrizted a lőszereket az rakétavetőben a Mr. X-es harc után. Nem? Ez kellemetlen, mert ennél a harcnál csak azzal tudunk gazdálkodni, amink van. Itt már nem kapunk több töltényt. Menjünk tőle távol és lőjük a rakétavetővel, vagy a legerősebb fegyverünkkel. Szerencsére nem nehéz elintézni, csak ne menjünk a csápjai közelébe.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
resident evil4 Leon
resident evil4 Leon #3

nekem a lickr meg super licker.meg a bőr nélküli zombi.

The Traitor
The Traitor #2

A kispókok a legjobbak, de itt is kifelejtették őket. Nem is értem, a szaros bogarakról írnak, a kispókok meg mintha nem is lennének. :O

gombie
gombie #1

lickerek meg a zombik a legjobbbak

Ferdőződj meg Te is!