Fegyverek

Kézifegyver (mindkét szereplő):

KézifegyverA játék alap lőfegyvere, és induláskor minkét szereplő rendelkezésére állnak, bár Leon, és Claire fegyvere kicsit eltérő tulajdonsággal bír, a töltény típus megegyezik. Leon esetében találunk hozzá alkatrészeket a játék során, amelyek felszerelése után átkapcsolhatjuk a fegyvert automata üzemmódba.
Jól használható a zombik, varjak, cerberusok és lickerek ellen, a nagyobb ellenfelek esetében viszont nem sokra megyünk vele.
Kézifegyver

Kés (mindkét szereplő):

KésA játék legkevésbé hasznos fegyvere, mindkét szereplő induláskor rendelkezik vele. Tényleg csak akkor érdemes használni, ha kifogytunk minden lőszerből, máskülönben könnyen hamburgerként végezhetjük. Csak a helyet foglalja, ezért érdemes már a játék elején betenni a közös tárolóba.

Shotgun (csak Leon):

ShotgunA játék leghasznosabb fegyvere, azonban csak Leon veheti fel. Minden ellenfél típusra használhatjuk. Ha zombik ellen vetjük be, akkor a lövés ketté szakítja a testüket, hogy aztán az épségben maradt felső részük utánunk kússzon. Jobb, ha egészen közel engedjük őket magunkhoz, majd célozzunk felfele; ettől nagyon könnyen elveszthetik a fejüket. Ha kombináljuk a később fellelhető alkatrészekkel, akkor kétszer erősebb lesz a drága és a hatótávolsága is jelentősen megnő (nem beszélve a hangjáról).
Shotgun

Magnum (csak Leon):

MagnumEz a rosszfiú szintén csak Leon számára érhető el, mivel Claire ereje nem lenne elég a fegyver kezeléséhez. Ha zombik ellen használjuk, akkor azonnal szétrobbantja a fejüket, és a normál lickerek ellen is elegendő egyetlen lövés. Alkatrészekkel szintén tovább fejleszthető. A fejlesztés után minden ellenfelet elintéz egyetlen lövéssel (kivéve a főellenségeket). Ha ügyesek vagyunk, akkor több zombit is elintézhetünk vele egyetlen lövéssel, ha egymás után helyezkednek el.
Magnum

Nyílpuska (csak Claire):

NyílpuskaClaire egyik speciális fegyvere. Több zombi elintézéséhez ideális, mert három nyílvesszőt tud kilőni egyszerre, ami beleáll a zombik, vagy az egyéb ellenfelek testébe (nagyon jól mutat). Ha egyszerre egy lickerrel állunk szembe, akkor bátran használjuk, de ha egynél több állja az utunkat, akkor rakjuk el jó mélyre a zsebünkbe (és vegyük elő a gránátvetőnket), különösképpen főellenségek esetén (hacsak nem szeretnénk öngyilkosok lenni).

Gránátvető (csak Claire):

GránátvetőA legjobb fegyver a játékban, amit csak Claire kezébe adhatunk (én csak „fasírt mékernek” hívom). Három féle gránátot tudunk bele tölteni. A hagyományos gránát kiválóan használható a nagyobb ellenfeleken, mint pl. a licker, vagy az óriás pók, de ne szégyelljük elővenni, ha egy hordányi zombi állja el az utunkat. A tüzes gránátok kiválóan használhatóak a növények ellen, de a lickerek sem kedvelik őket túlságosan. A savas gránátok a főellenségek ellen kiválóan használhatóak.

Szikravető (csak Claire):

SzikravetőClaire másik hasznos fegyvere, amellyel a zombikat ropogósra süthetjük (akár többet egy lövéssel), de a főellenségek ellen is kiválóan használhatjuk.

Lángszóró (csak Leon):

LángszóróLeon egyik hasznos fegyvere, amelyet előszeretettel használhatunk a növények, és minden olyan ellenféllel szemben, amely kukoricának néz ki (a molylepke sem kedveli túlságosan). Sajnos az üzemanyag hamar elfogy belőle, ezért takarékoskodjunk vele.

Gépfegyver:

GépfegyverA játékban két helyen lehet fellelni, és szintén kapunk belőle, ha teljesítjük a játékot „A” rangra, vagy cheat kódokat használunk. Sajnos ez a fegyver is hamar ki tud ürülni, és a sebzése sem annyira nagy, viszont két helyet foglal el, ezért érdemes gyorsan elhasználni, majd elrakni a tárolóba. Meglepően hatékony a G-imágó, valamint William első mutációja ellen.

Colt S. A. A. (csak Claire):

Colt S. A. A.Claire egyik titkos fegyvere, amit abban a szekrényben találunk, ahol a speciális kosztümöt. A sebzése egyezik a hagyományos kézifegyver sebzésével, de a tűzgyorsasága nagyobb, és jobban néz ki..

Forgó csövű gépfegyver:

Forgó csövű gépfegyverArnold illik legjobban ehhez a fegyverhez, ezt be is bizonyította a Terminátor kettőben. A játékban inkább vicces, mint praktikus, mert a motorja három másodperc alatt pörög fel. Ez néhány ellenféllel szemben elég sok időnek bizonyul, de miután zenélni kezd, garantált a szoba kiürülése.

Rakétavető:

RakétavetőA legerősebb fegyver a Resident Evil világában. Ha ez nálad van, csak a mikulástól kell félned, hogy nem hoz neked ajándékot. A B jelenet végén kapjuk meg, vagy akkor, ha „A” rangra teljesítjük a játékot. Minden ellenfelet elintéz egy lövéssel, kivéve a főellenségeket, de még az ő esetükben sincs szükség két-három lövésnél többre.