Szereplők

Leon S. Kennedy:

Leon S. KennedyLeon a játék egyik főhőse, azért érkezett a városba, hogy újoncként csatlakozzon az R.P.D. kötelékébe. Egy idealista zöldfülű, aki hamar szembesül a rideg valósággal, amikor átlépi Raccoon City határait. A sorozatban itt mutatkozik be először Leon, legközelebb hat évvel később, a Resident Evil 4 főszereplőjeként láthatjuk viszont.

Ada Wong:

Ada WongEgy magasan képzett, nagyon intelligens kínai-amerikai kém, aki a G-vírust akarja megszerezni, de az események váratlan alakulása kicsit megnehezíti a dolgát. Talán képzettségéből/profizmusából adódóan kissé lekezelően bán azokkal, akiket alacsonyabb rendűeknek tart. Ada Wong egy igen kiemelkedő fontosságú szereplő a Resident Evil univerzumban; több részben láthatjuk viszont az enigmatikus hölgyeményt.

Claire Redfield:

Claire RedfieldClaire a játék másik főhőse, akivel szintén először futhatunk össze. Azért jött a városba, hogy megtalálja a bátyját Chris Redfield-et. Claire egy jószívű, kedves naiv lány, aki nagyon erősen kötődik a testvéréhez. A városban találkozik Leon-nal, és együtt próbálnak meg kijutni a városból. A sorozat további részeiben is viszont láthatjuk. A Code: Veronica című epizódban kap ismét vezető szerepet.

Sherry Birkin:

Sherry BirkinSherry William Birkin, és Annette Birkin lánya. Sherry nagyon intelligens a korához képest (12 éves), de nagyon bizonytalan. A városban találkozik Claire-rel, de eleinte nehezen tudnak megbarátkozni.

William Birkin:

William a G-vírus megalkotója, és az Umbrella vállalatnak dolgozik. Amikor az Umbrella által küldött kommandósok támadnak rá a laboratóriumban, magába fecskendezi a vírust. Az átalakult doktorral Leon, és Claire is többször találkozik. William egy hataloméhes tudós, aki képes elárulni az Umbrella vállalatot, csak azért, hogy megtarthassa magának a G-vírust.

Annette Birkin:

Annette BirkinWilliam Birkin felesége, és Sherry édesanyja. Annette nem a legjobb anya, akit egy gyermek magának megkívánna. Mindennapos elfoglaltságának, munkájának köszönhetően teljesen elhanyagolja kislányát, és anyai ösztönei csak akkor támadnak fel, amikor lánya veszélybe kerül.

Brian Irons rendőrfőnök:

Brian Irons rendőrfőnökAz R.P.D. korrupt rendőrfőnöke, aki az Umbrella jóságos ’adományainak’ köszönhetően eltussolta az első részben bekövetkezett incidenst. A már alapból instabil Irons-t a város elpusztulása vetette bele végleg az őrület mély bugyraiba; az ebből következő ámokfutásának áldozatai pedig, többek között- a polgármester lánya, valamint kollégái, beosztottai.
Csak Claire kalandjai során futunk össze vele, mindössze kétszer. Utóbbi találkozó végzetesnek bizonyult volna a fiatal egyetemista számára, ha az átalakult William Birkin nem lépett volna közbe...

Ben Bertolucci:

Ben BertolucciBen egy híres riporter, akit garázdaság vádjával bezártak az R.P.D. egyik cellájába. Nem titkolt célja, hogy feltárja az Umbrella illegális tevékenységeit az egész világ számára. Találkozik Ada-val és Leon-al, segít nekik kiutat találni a városból. A cellában William végez vele.

Marvin Branagh:

Marvin egy zombi támadásban megsebesült rendőrtiszt. Az első túlélő, akivel Leon vagy Claire összefut a rendőrségen. A főszereplőnek ad egy kártyát, ami kinyitja az elektronikus ajtókat a rendőrségen. Később a szemünk előtt alakul át zombivá.

Robert Kendo:

Robert a rendőrség mellett található fegyverbolt tulajdonosa, de sajnos nem sok szerep jut neki a játékban, mert miután főszereplőnk találkozik vele, áldozatául esik a boltjába betörő zombiknak.