Történeti áttekintés

A Resident Evil második része Raccoon City-be tesz látogatást. Abba a városba, ahol a S.T.A.R.S. különleges egység irodája található. Habár erőfeszítéseiknek köszönhetően sikerült véget vetni az első részben megismert Spencer kúriában folyó illegális biológiai kísérleteknek, a rémálom még közel sem ért véget...

1998 Szeptember 29.

„Ez megőrült! Miért harapott meg?!", morogta dühösen egy férfi, miközben beszállt a városi széli benzinkút előtt parkoló kamionjába. Beindította a motort, majd elhajtott.

Ugyanebben a pillanatban éri el a város határát egy Leon S. Kennedy nevű fiatalember, valamint egy egyetemista lány, Claire Redfield. Valószínűleg ekkor még egyikük sem gondolta volna, hogy pont ebben a békés Amerikai városban kell majd minden eszközt bevetniük a túlélés érdekében.

A két szereplő egy ételbár melletti sikátorban fut össze menekülés közben. A kölcsönös szimpátia hamar kialakul közöttük, látszólag reménytelen helyzetüket pedig egy elhagyatott rendőrautó orvosolja, amelynek igénybevételével hamar maguk mögött hagyják a rájuk vadászó élőhalottak hadát. A mozgó autó által nyújtott biztonságban végre alkalmuk nyílik bemutatkozniuk egymásnak. Leon elmeséli, hogy újoncként ez az első napja az R.P.D. kötelékében, Claire-ről pedig kiderül, hogy eltűnt bátyját keresi, aki nem más, mint az első rész férfi főszereplője, azaz Chris.
Párbeszédüket egy hírtelen, a hátsó üléssorból rájuk támadó zombi szakítja félbe. Leon félre rántja a kormányt, az autó megpördül, és egy oszlopnak ütközik. Öröm az ürömben, hogy az életükre törő zombi nem élte túl ezt a találkozót. Pihenésre azonban nincs idejük, majdnem ugyanabban a pillanatban egy száguldó kamion fénye vetődik rájuk. A jármű össze-vissza hánykolódik, vezetője már az élőhalottak népes táborához tartozik, s ami még rosszabb, egyenesen Leon és Claire felé tart. Még éppen idejében ki tudnak ugrani, mielőtt a tizennyolc kerekes Góliát hatalmas robajjal becsapódik a kocsijukba.

Habár sikeresen átestek első nagyobb megpróbáltatásukon, a lángoló roncsok elválasztják egymástól a két főszereplőt. Az úti cél azonban egyértelmű; a rendőrőrs által nyújtott védelemben, valamint válaszokban bízva, mindketten a város szívében található épület felé veszik az irányt.

Ekkor kapja meg a játékos az irányítást...