Ellenfelek

Zombik

ZombikEgy Resident Evil játék nem lehet teljes az agyatlan élőhalottak nélkül, akik csak azzal vannak elfoglalva, hogy kiharapjanak belőlünk egy darabot. Általában csapatban támadnak, megharapnak, ha sikerül elkapniuk, ezért tartsuk távol magunkat tőlük. Sokkal kevesebb golyót pazarolunk rájuk, ha rögtön a fejükre célzunk. A hagyományos kézifegyverrel is könnyen el tudjuk őket intézni.

Zombi kutyák

Zombi kutyákT-vírussal fertőzött fenevadak, akik nagy gondot okoznak azoknak a játékosoknak, akik kontrolerrel játsszák ezt a játékot, mert nagyon gyorsak, és nem könnyű eltalálni őket hagyományos célzással. A kézifegyverek is hatásosak rájuk. Csak akkor vegyük őket célba, amikor felénk futnak. Egy lövéstől elesnek, de nyomban fel is kelnek, ezért ne hagyjuk őket felkelni.

Varjak

VarjakVarjakkal a játékban kétszer, háromszor is összefuthatunk, de általában nyitott terepen, ezért ha nem akarjuk őket elintézni, akkor egyszerűen fussunk tovább. Fénypisztollyal nagyon élvezetes őket elintézni, de ha kontrolerrel játszunk, akkor semmiképpen se akaszkodjunk össze velük.

Óriás pókok

Óriás pókokA játékban kétfajta óriáspókkal futhatunk össze. Az egyik a hagyományos zöld fekete színű, a másik a lilás fekete színű. A két pók között mindössze annyi a különbség, hogy a lilás pók savat köp felénk, és megmérgez bennünket, ezért tartsuk távol tőlük magunkat. A leghatásosabb fegyver ellenük a Shot Gun. Általában két lövés elég a likvidálásukhoz, de golyót spórolhatunk, ha a fejtorra célzunk. Ekkor egy lövés is elég. A magnumot sem igazán kedvelik, de takarékoskodjunk a magnum lőszerrel.

Hunterek

HunterekA játékban szereplő hunterek az Alfa változatba tartoznak, amelyekkel a Resident Evil első részében találkozhattunk. Gyorsak, és halálosak. Karmaik nagyot tudnak sebezni, ha sikerül eltalálniuk bennünket. A kontrolerrel játszó játékosok életét ők is meg tudják keseríteni. A leghatásosabb fegyver ellenük a magnum, és a Shot Gun. Kontrolerrel nehéz őket fejbe lőni, de fénypisztollyal sikerülhet. Ha akkor lövünk rájuk, amikor a levegőbe ugranak, akkor nagyobbat tudunk rajtuk sebezni, és általában két lövés elég nekik, hogy az örök mezőkön vadásszanak.

Lickerek

LickerekEgy másik halálos visszatérő ellenfél a licker, mely a Resident Evil második részében bukkant fel először. Ebben a játékban egy hagyományos kézi fegyverrel is el tudjuk intézni, csak ügyesen kell taktikázni. Amikor felénk tart célozzunk a fejére többször. A harmadik fejre mért lövéstől hátra esnek, de ismét felkelnek. Ismételjük ezt meg háromszor, és elpusztulnak. Ha nem sikerül őket fejbe lőnünk, akkor sincs gond, mert amikor felénk ugranak, akkor van egy pillanat, amikor egy másodpercre megdermednek a levegőben. Ezt a pillanatot kihasználva hátrálhatunk, vagy távolabb futhatunk.

Tisztítók

TisztítókŐk új ellenfelek a Resident Evil világában. Egy Umbrella project eredményei, és tisztogató akciókhoz fejlesztettek ki őket. A játékban többször is összefuthatunk velük. Először egy helikopterből ereszkednek le, hogy megkeserítsék az életünket. Külsőre embernek néznek ki, de a viselkedésük koránt sem emberi. Miután megöltük őket testük feloldódik, hogy ne hagyjanak nyomot maguk után. Szerencsére egy-két pisztoly golyótól könnyen padlót fognak, de ők az egyetlen ellenfelek a játékban, akik lőfegyvert használnak, ezért nagyon veszélyesek. Ha közel megyünk hozzájuk, akkor már nem lövöldöznek ránk, hanem megkísérelnek a fegyverükkel megütni bennünket, ekkor elintézhetjük őket.

Molylepke

MolylepkeEzek a gigantikus molylepkék a játékban csak két helyen fordulnak elő, és nagyon könnyű megölni őket. Általában hagyományos kézifegyverrel is el lehet őket intézni.

Növények

NövényekSzintén nagy visszatérő ellenfelek. A Resident Evil harmadik részéből kimaradtak, de most visszatértek, hogy megállítsanak bennünket. A pókokhoz hasonlóan két fajtájuk található meg a játékban. A zöld növény hagyományosan sebez, míg a lila savat köp felénk, és megmérgez. Gránátvetővel könnyen el lehet intézni őket, ha tüzes tölteteket használunk.

Svábbogarak

SvábbogarakSzerencsére a bogarak csak egyszer fordulnak elő a játékban annál a résznél, mikor lemászunk a csatornába, és korom sötét van mindenhol, csak egy kapcsoló fénye világít. Miután felkapcsoltuk a villanyt bogarak százai szaladnak szét. Rohanjunk az ajtó fele azonnal, mert különben ott maradunk.

Alligátorok

AlligátorokA játék egyik legnehezebb része, amikor a csatornában két aligátorral kell megküzdenünk. Ezeket a fenevadakat jól ismerjük a Resident Evil második részéből, és elég magas elhalálozási aránnyal bírnak, de van megoldás. Az első alligátor előttünk bukkan fel, a másik pedig mögöttünk. A szerencse az, hogy nem egyszerre, ezért amikor az első felbukkan, koncentráljunk rá minden tűzerőt, majd amikor elpusztul, fussunk felé, kerüljük meg, és öljük meg a másodikat is.

Mr. X

Mr. XZöld kabát, kifejezéstelen szürke arc. Ismerős? Igen? Ő Mr. X, aki a Resident Evil második részében végig üldözött, de ebben a játékban egy hadseregnyi Mr X állja az utunkat. Szerencsére könnyen el lehet intézni őket. Játszunk vele macska egér játékot. Menjünk hozzá közel, amíg ránk nem emeli hatalmas kezét. Mielőtt leütne, hátráljunk el egy kicsit, és kezdjük lőni a fejét. Amint ismét a közelünkbe jön, hogy leüssön, hátráljunk el ismét. Ezt ismételjük meg, míg meg nem hal. Szerencsére mindig hagy nekünk egy kis muníciót, miután elintéztük.

Tyrant

TyrantEz a teremtmény egy veszélyes biológiai fegyver, és szerencsére csak kétszer találkozunk vele a játékban. Az első találkozásnál nyugodtan viselkedik, ezért elég ha Shot Gun-al megkínáljuk egy kicsit. A második találkozásra a játék végén a helikopter felszállón kerül sor. Itt már halálosabb ellenfél, aki nagyon gyorsan mozog, és ezért nem könnyű eltalálni. Lőjük minden fegyverünkkel, amink van, már nem kell spórolni a lőszerrel. Miután belelőttünk néhányat, a jobb oldalán kinyílik egy szív. Sok lőszert spórolhatunk meg, ha csak ezt a szívet lőjük. Ne engedjük magunkhoz közel. Ha mégis közel jönne, akkor kerüljük ki és fussunk távolabb.Tyrant