Resident Evil: Remake

Ellenfelek

Zombi (élőhalott):

Zombi (élőhalott)A Spencer kúriában, az erdőben, a laborban, egyszóval bárhol előbukkanhatnak zombik a játék során. Ők a legegyszerűbb ellenfelek. T-Vírussal fertőzött emberekről van szó, akiket először megölt a fertőzés, majd felélesztett, és így céltalanul bolyongva mászkálnak mindenfelé, hogy friss, meleg húst találjanak maguknak, ezáltal is terjesztve a fertőzést. Ami a kinézetüket illeti; nos, lényegében két lábon járó hullákról van szó. Üres tekintettel merednek ránk, rothadó, esetenként hiányos végtagokkal rendelkeznek.
A zombikkal igazán egyszerűen végezhetünk. Ajánlom a kizárólagos kézifegyver használatot ellenük, illetve ha csak egy kis rést is hagynak maguk mellett, akkor a legtanácsosabb azt kihasználni, és elillanni melletük. Ezzel lőszert, időt spórolhatunk meg, valamint nem kockáztatjuk meg egy újabb karmazsin felbukkanását... Micsoda? Karmazsin?

Karmazsin fejű (Crimson Head):

Karmazsin fejű (Crimson Head)A karmazsin (sötétvörös) fejűek nagyon veszélyes ellenfelek. Ezek a zombik lényegében az új zombi-égetéses játékmenethez kapcsolódnak. Ha egy zombit megölünk, és nem égetjük el, hanem ott hagyjuk, akkor egy idő után (lehet fél óra is kb.) átalakulnak, és ha ismét meglátogatjuk azt a helyiséget, ahol fekszenek, akkor hirtelen felpattannak a földről, majd hősünk életére törnek újból. Viszont ekkor már sokkal gyorsabbak, nagy karmuk is van, amit használnak is, és ugyanúgy táplálkozni akarnak majd belőlünk, mint előző formációjukban. Undorító, és idegesítő ellenfelek... Lényegében egy gyenge mutáció megy végbe lelőtt zombik testében, mely felfogható úgy is, mint a T-Vírus utolsó próbálkozása. Ennek köszönhetően alakulnak ki ezek a karmazsin fejűek, melyeket más néven még V-ACT-nak is nevezünk.
A legtisztább dolog, ha nem hagyunk egy zombit sem átalakulni, tehát ameddig csak van kerozinunk, égessük el mindet! Természetesen elkerülhetetlen a találkozás a karmazsinokkal, mert van egy test, ami már érkezésünkkor holtan hever a kúriában. Ő biztosan fel fog kelni, és cirkuszolni akar majd. A legjobb taktika ellenük a sörétes puska (shotgun). Engedjük őt elég közel, majd célozzunk felfelé, és loccsantsuk szét azt a karmazsin fejét. Ezzel a manőverrel gyorsan ki tudjuk őket iktatni, de előfordulhat, hogy elhibázzuk, vagy hogy nincs shotgun lőszerünk, tehát érdemes odafigyelni rájuk. Én mégis azt mondom: ÉGESSETEK!

Fertőzött méh:

Fertőzött méh Fertőzött méhek... Méretüket tekintve jóval nagyobbak a normálisnál, de még így is elég kicsik ahhoz, hogy komolyabb veszélyt jelentsenek számunkra.
Az erdei házban találunk rájuk, akár csak az eredeti Resident Evil-ben. Nem érdemes foglalkozni velük, szaladjunk el tőlük. Ha mégis megmarnak minket, sajnos fennáll a mérgezési lehetőség is, szóval azért érdemes vigyázni velük. Ha szeretnénk gyakorolni egy kis céllövészetet, és dúskálunk a lőszerben, akkor kapjuk elő a kézifegyverünket, és lövöldözzünk rájuk nyugodtan, de a lőszer még jól jöhet később, szóval nem nagyon érdemes foglalkozni velük.

Cerberus (zombi kutya):

Cerberus (zombi kutya)Az első bizonyíték, hogy a T-Vírus állatokat is fertőz... Titkos Umbrella kísérletként tartják őket számon. Lényegében kutyákat fertőztek meg T-Vírussal. Az eredmény önmagáért beszél. A zombikhoz hasonlóan őket is megölte a szer, majd felélesztette. Testük rotható, csupasz csontjaikról cafatokban lóg a hús, hihetetlen agresszívek és gyorsak. Több helyen is találkozunk majd velük, de túl nagy veszélyben nem vagyunk azért...
Kézifegyverrel lőjük halomra őket, ha találkozunk velük. Túl nagy sebzést nem okoznak, ha mégis megmarnának minket, de azért ajánlatos vigyázni velük, ha többen vannak, mert könnyedén bekeríthetnek minket, aminek nem lesz jó vége.

Varjú:

VarjúT-Vírussal fertőzött varjak serege, melyek többször is meglátogatnak majd minket a játék során. Méretük nem változott szinte semmit a fertőzés hatására. Húsra éhező, dögevő madarakról van szó lényegében.
Tökéletes lőszerpazarlási lehetőség, ha végezni szeretnénk velük. Sebzésük szinte jelentéktelen, tehát a legjobb, ha szépen faképnél hagyjuk őket.

Kígyók:

KígyókNormál méretű, fertőzött kígyók garmada... Jelenlétük nem lényegbe vágó, inkább csak a játékos felidegesítésére szolgálnak. Harapásuk esetenként mérgező, szóval legyen a közelben kék növény, mert szinte biztos, hogy valamelyik egyszer-kétszer meg fog csípni minket.
Szintén tökéletes lőszerpazarlási lehetőséget biztosítanak, tehát nem érdemes foglalkozni velük.

Óriáspókok:

ÓriáspókokA T-Vírus újabb áldozatai... Pókok, melyek megfertőződtek az incidens során. Méretük jelentősen megnövekedett, létrehozva ezzel pár tökéletes gyilkológépezetet. Undorító, szőrös dögök, melyek mérget köpnek ránk, ha nem vigyázunk. Csáprágóival is támadhatnak, de az koránt sem olyan veszélyes, mint a méregváladékuk.
Shotgun... 2-3 lövéssel elintézhetjük őket vele, viszont sajnos haláluk után általában sok-sok kispók szalad majd szerte-szét, melyek veszélyt ugyan nem jelentenek, mégis borzasztó idegesítőek tudnak lenni. A méregköpést ki tudjuk cselezni, ha folyamatos jobbra-balra mozgást végzünk. Ajánlatos végezni velük, hogy ne legyenek útban.

Vadász (Hunter):

Vadász (Hunter)Umbrella Corp. első sikeres bio-organikus fegyvere, a Vadász. Módosított emberi DNS-t egyesítettek egy gyíkfajéval, melyet megfelelő mennyiségű T-Vírus fertőzésnek vetettek alá, ezáltal létrehozva egy ember formájú, mégis zöld színű, pikkelyes, két lábon járó lényt, hatalmas karmokkal, elképesztő gyorsasággal, okossággal, vadászi ösztönökkel, stb... Tökéletes gyilkológépezetek! Hatalmas veszélyt jelentenek számunkra, ezért érdemes nagyon vigyázni velük, és a lehető leggyorsabban likvidálni őket, amilyen erős fegyverrel csak tudjuk.
Shotgun, Magnum, gránátvető... Ezeket használjuk a Vadászok ellen, és túl sokat ne gondolkodjunk, hanem csak egyszerűen lőjük őket szitává. Vadásztámadás esetén ajánlatos beállítani a sokkolót/fénygránátot elsődleges önvédelmi fegyverként, mert a tőrkés itt már nem biztos, hogy elegendő lesz, ha esetleg leteperne minket egy Vadász.

Agyrém (Chimera):

Agyrém (Chimera)Elkészítésük hasonló volt a Vadászokéhoz. Módosított emberi DNS mintát egyesítettek egy légyfajéval, valamint T-Vírussal fertőzték meg azt. Létrejött egy új B.O.W., mely viszont már katonai alkalmazásra teljesen haszontalan, mivel intelligenciájuk szinte egyenlő a nullával, valamint repülni sem tudnak a hatalmas méretnövekedés miatt. Mindezt leszámítva azért ránk nézve (és itt most ez a legfontosabb) igen csak veszélyesek. Ajánlatos azonnal likvidálni őket, amint felbukkannak. (Umbrella lab) Közlekedési útvonalként a labor szellőző-rendszereit használják. Támadási módszereik nagyon kifinomultak és sokoldalúak, ezért az Umbrella Corp. még nem függesztette fel teljesen az Agyrém kísérleteit.
Használjunk sörétes puskát ellenük, illetve akár a Magnum-ot is bevethetjük ha kedvünk/lőszerünk úgy tartja.

Neptune (cápa):

Neptune (cápa)FI-03 Neptune... Egy szigorúan titkos Umbrella Corp. kísérlet. Célja a T-Vírus fertőzési stádiumok megvizsgálása vízi élőlényeken is. A vizsgálati alanyok ezúttal fehér cápák, melyeket a fertőzés után bezártak az AQUA RING-be. Miután a pokol elszabadult a környéken a cápákat már nem etette senki, ezért egyre agresszívebbek lettek, kitörtek az akváriumból, és a teljes AQUA RING területét elárasztotta a víz, ahol tovább éldegélnek holtan, várva az esetlegesen arra járó húsra.
Ez egy igen izgalmas jelenet a Remake-ben. Elsősorban maga az AQUA RING elképesztően meg lett csinálva az újragondolásban. Sokkal összetettebb, sokkal szebb, és ilyesztőbb. Amikor betoppanunk eme kissé nedves helyiségbe, azonnal rohanjunk a Control Room-hoz, nyissuk ki, és menjünk be. (a cápák ellen nem kell harcolni, mert nem sok esélyünk van ellenük) Itt majd lesz egy kis cirkusz, mert a cápák nem fogják annyiban hagyni a menekülésünket, mivel már régen nem kaptak kaját. Be akarják törni az üveget, aminek köszönhetően beindul a helyiség önvédelmi rendszere. Egy női hang szól hozzánk a hangszóróból, hogy azonnal zárjuk le a vészredőnyöket, és engedjük le a vizet. Hátra lévő időnket egy százalékindikátor jelzi, úgyhogy sietnünk kell. A helyiségben több számítógép is van, többféle funkciót ellátva. Először is engedjük fel a biztonsági zárakat az egyik gépnél, majd a másik gépnél kíséreljük meg a vészredőnyök leengedését. Miért is menne valami simán egyszer? Nem mennek le teljesen a redőnyök, mert elfogyott a hidraulikus olaj a mechanizmust vezérlő csövekből. Kicsit odébb találunk három olajtartályt, és a megfelelőt kiválasztva visszatölthetjük az olajat a hidraulikus rendszerbe. (hogy melyik a megfelelő tartály, arról olvashatunk a közelben egy üzenetet, melyet az asztalon találunk) Húha, de siessünk, mert nagyon múlik ám az idő közben. Mielőtt megkísérelnénk a redőnyök leengedését, először megint le kell engednünk a biztonsági zárakat az egyik számítógépnél, és csak ekkor tudjuk leengedni végre a redőnyöket. Ha ezzel megvagyunk, engedjük le teljesen a vizet, és ezzel ártalmatlanná tettük a cápákat... Vagy mégsem?

Yawn (óriáskígyó):

Yawn (óriáskígyó)Egy mérgeskígyót kezeltek T-Vírussal. A kísérlet kudarcot vallott, amikor a kígyót méretei elkezdtek drasztikusan növekedni. Az állat megszökött, és azóta sem sikerült a nyomára bukkanni. Yawn a laborból a Spencer birtokra szökött, és ott vadászik, ott él. Merge iszonyatosan erős, de van rá ellenszer. Hatalmas, ijesztő nagy dög, óriási fogakkal, és izgalmas csatát biztosít a számunkra. (kétszer is)
Először a negyedik maszk felkutatásakor találkozunk vele. Használjuk a lehető legerősebb fegyvert ellene, de itt akár el is szökhetünk előle, ha akarunk, csak kapjuk fel a maszkot, és tünés. Másodszor már muszáj lesz likvidálnunk Yawn-t. Kapjuk elő a legerősebb fegyverünket, és töltsük meg őt ólommal, amennyire csak tudjuk, ügyesen kitérve közben támadásai elől.

Fekete Tigris (Black Tiger):

Fekete Tigris (Black Tiger)Ő lényegében nem más, mint egy normál óriáspók, viszont annyiban különbözik társaitól, hogy nagyjából dupla/tripla akkora. A veszélyessége is körülbelül ugyanennyivel nagyobb.
Amikor elkezdődik a harc, feltétlen mozogjunk körbe-körbe, hogy kitérjünk halálos méregköpése elől. Próbáljuk őt lehetőleg hátbatámadni a legerősebb fegyverünkkel, hogy minél gyorsabban, minél könnyebben likvidálhassuk.

A 42-es növény (Plant 42):

A 42-es növény (Plant 42)Ezt a teremtményt egy bizonyos Henry Sarton botanikusnak köszönhetjük. Az ő ötletéből kifolyólag tesztelték le egy növényen is a T-Vírust. A növény mérete brutálisan megnőtt, gyökerével behálózva az egész erdei ház területét, hogy T-Vírus forrásra leljen. A gyökere egészen az AQUA RING-be is belenyúl, ahol a fertőzött víz tökéletes vírus-utánpótlást biztosít a növény számára, ezért tud fennmaradni.
A kutatók kifejlesztettek egy erős mérget a növény ellen, amely a V-JOLT nevet kapta. A rossz hír viszont az, hogy sajnos ez a szer még csak elméletben, papíron létezik. Nekünk kell kikevernünk azt a vegyszert, rá kell önteni a gyökérre, ezáltal jócskán degradálva a növény erejét, képességeit. Jill-lel nem lesz gondunk, hiszen a hölgy még a vegyszerekhez is ért, viszont Chris már nem, ezért szüksége lesz Rebbeca segítségére, hogy hozzájusson a szerhez. Azonban ez sem lesz olyan egyszerű, mint gondoljuk. A játék elején hozott különböző döntéseink befolyásolják, hogy Chris összefusson Rebbeca-val a növény elleni harc közben, és elküldje a lányt, hogy keverje ki a szert, majd öntse azt a gyökérre. Ha nem sikerül ezt elérnünk Chris-szel, akkor sem kell kétségbe esni, csak a növény teljes erejével szembe kell néznünk a csata közben. Nem kell pánikba esni, mindössze annyi fog történni, hogy egy kicsit több lőszert kell majd belepumpálnunk, hogy kimúljon a virág. Használjuk a Shotgun-t ellene. Menjünk minél magasabb pozícióba, és amikor kinyílik a közepe, akkor lőjünk rá minél többször. Vigyázzunk a mérgére, mert folyamatosan permetezni fogja ránk, valamint nagyon szeret még pofozkodni is, tehát csak óvatosan vele. Ha használtuk a V-JOLT-ot, akkor gyerekjáték lesz a csata.

Lisa Trevor:

Lisa TrevorEgy új, borzalmas ellenség a Resident Evil újragondolásban, Lisa Trevor. Lisa 1953-ban született, anyja Jessica, apja pedig George Trevor. Spencer megkérte George-ot, hogy dolgozzon neki, segédkezzen a titkos kísérletei körül. Spencer-t később bizonyos paranoiás érzések ejtették rabul, majd attól félve, hogy George esetleg kiszivárogtatja valahogy a kúria titkait, elrendelte a férfi kivégzését. Eközben Spencer a Progenitor vírus tesztelése céljából elrabolta Lisa-t, és anyját, Jessica-t is. Jessica az „A-TYPE” kezelést kapta, Lisa pedig a “B-TYPE” kisérleti alanya lett. Lisa először nem reagált a vírusra, nem mutatkozott nála semilyen külsőbeli elváltozás. Később aztán hirtelen különböző mutációk sorozata ment végbe nála, és furcsa, groteszk elváltozásokat produkált. Ezzel együtt fizikailag is elképesztő erőre tett szert. Anyja, Jessica Trevor nem reagált megfelelően a vírusra, ezért az Umbrella elrendelte az alany meggyilkolását, majd Lisa-t további kezelések alá vetették. A következő kisérlet a NE-ALPHA parazita bejuttatása volt Lisa szervezetébe, melyre nem csak hogy megfelelően reagált, hanem egyszerűen beépítette a parazitát a szervezetébe, és képes együtt élni vele, esetlegesen kontrollálni azt. A kisérleti sorozat végeztével Lisa-t meg akarták ölni, viszont rájöttek, hogy az alany szinte elpusztíthatatlan. A lőfegyverekre nem reagál, de még a tankelhárító lövedék is csak a falnak csapja a testét. Irányíthatatlansága, és teljes intelligencia hiánya miatt a kisérlet teljes csődnek tekinthető, és Lisa Trevor nem alkalmas bio-organikus fegyvernek. 1995-ben Lisa-t elküldték a Spencer kúriába, és magára hagyták ott egy neki szánt helyen. Lisa azóta is a Spencer kastély területén bolyong, teljesen céltalanul, talán az édesanyját keresgélve.
Mint ahogy az kiderült, Lisa elpusztíthatatlan… Ha összetalálkozunk vele, csak akkor, és addig lőjük, amíg utunkban van. Egy idő után kifekszik majd, de azonnal fel fog kelni, szóval lehetőleg lépjünk le azonnal. Lisa nem túl gyors, lassan lépked. Gyorsabb, mint egy zombi, de a Karmazsintól lassúbb azért. A játék során többször is találkozunk majd vele, és különböző, nem túl bonyolult trükkökkel fogjuk majd kicselezni. Támadásai iszonyatosan erősek. Ha egyszer is hozzánk ér, lehetőleg azonnal gyógyítsuk magunkat, mert a második ütése már a halálunkat jelenti.

Tyrant – T-002:

Tyrant – T-002Totális B.O.W. kudarc, és tudományos „áttörés”… Nulla intelligencia, kezelhetetlen, ugyanakkor elképesztően erős, hatalmas gyilkológépezet. Nagy mennyiségű T-Vírus kezelésben részesült, melynek köszönhetően kolosszáris erőre tett szert, viszonylag nagy mutációs progresszus lefolyás után. Bal karján hatalmas karmok növekedtek, magassága drasztikus szinten megnőtt. A project vezetője Albert Wesker volt. Agymanipulációs technológiájának köszönhetően gyakorlatilag beprogramozták a szörnyet, hogy kivétel nélkül végezzen minden S.T.A.R.S. katonával. Wesker viszont egy dolgot nem vett számításba; mégpedig azt, hogy ő is hordja a S.T.A.R.S. egyenruhát. Ennek köszönhetően amikor leleplezi hőseink előtt a valós énjét, és kiengedi a kapszulából Tyrant-et, őt támadja meg elsőnek, és meg is gyilkolja a szőke herceget. Vajon Wesker tényleg képes elkövetni ilyen banális hibát? Vagy ez is csak egy terv része?
Amikor elkezdődik a harc Tyrant-tel, használjuk a legerősebb fegyverünket, és fektessük ki vele. Később a helikopterleszállón ismét összefutunk vele (ha úgy alakítottuk ki a történet végkifejletét), ahol kicsit keményebb csatára számíthatunk. Pumpáljuk tele ólommal, vagy bármivel, amink csak van, majd egy idő után Brad ledob nekünk a helikopterből egy rakétavetőt, amivel végleg elintézhetjük a szörnyet.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
The Traitor
The Traitor #2

Úgy hogy Jill játékában Barry meghal, illetve Chris játékában Rebecca.

Fabyen
Fabyen #1

Az óriáskígyónál szerintem fölösleges a legerősebb fegyverből pazarolni a lőszert, mert még hard módon is viszonylag könnyedén ki lehet nyírni sebződés nélkül egyetlen késsel is... A tyrent leírásánál említitek, hogy "ha úgy alakítottátok a történet végkifejletét..." Ez azt jelenti, hogy van olyan verzió is, amikor a helikopter leszállón nem kell küzdeni vele? Azt hogy kell elérni?

Ferdőződj meg Te is!