Resident Evil: Remake

Fegyverek

Túlélőkés:

A létező legegyszerűbb, leggyengébb fegyver a Resident Evil játékokban. Használata teljesen felesleges, és csak akkor ajánlatos, ha már teljesen kifogytunk a lőszerből.

Beretta M92FS:

Alap S.T.A.R.S. kézifegyver, 9 mm-es töltényekkel. Stabil, megbízható társunk lesz a játék során. Ideális távoli ellenfelek likvidálására, mint pl. zombik, Cerberus-ok, viszont komolyabb ellenfelekhez nem ajánlatos használni a Beretta-t, mert ahhoz nem elég nagy a 9 mm-es töltény.

M80 Shotgun:

Standard 12 kaliberű pump-action sörétes puska, mely hagyományos sörétes lőszereket használ, hatos tárkapacitással. Ideális közelharchoz, mivel akkor a leghatásosabb a Shotgun, ha minél több sörét talál bele a célpontba. Használhatjuk szinte bármelyik ellenfélre, a zombikat is fejbelőhetjük vele akár, ezzel elkerülve az esetleges Karmazsinná való átalakulásukat, mert ugye fej nélkül nincs már tovább még a zombi számára sem.

Önvédelmi pisztoly:

Ez lényegében egy kis pisztoly, csúfnevén hívják még „öngyilkos pisztolynak” is. Az erdei házban találhatjuk meg, kettes tárkapacitású, de csupán egy töltény van benne, mellyel végezni tudunk biztosan egy ellenféllel, legyen az zombi, Vadász, Cerberus vagy Karmazsin fejű. Tyrant ellen azért ne használjuk... Lőszert nem találhatunk hozzá, tehát csak egy lövésre alkalmas a fegyó. Igazából túl sok értelme nincs, és csak akkor vegyük fel, ha tényleg nagy bajban vagyunk.

Gránátvető:

Standard katonai gránátvető (Bazooka), mely három fajta gránátfejet képes kilőni. (normál, savas, gyúlékony) Mindhárom fej rendkívül hatásos, és könnyedén elintézhetünk vele bármilyen ellenfelet. A normál fejeket használjuk kicsit gyengébb ellenfelekre, a gyúlékony tökéletes fegyver a 42-es növény ellen, Vadászok ellen, stb..., a savas pedig szintén Vadászok ellen jó vagy bármilyen komolyabb ellenfélre. (Yawn, Tyrant, Fekete Tigris) Csak Jill-lel vehető fel a gránátvető a játékban.

Magnum:

Colt Python .357 Magnum revolver. 6-os tárkapacitású, nagy teljesítményű kézifegyver. Főellenségekre ajánlatos tartogatni, mert könnyedén elintézhetjük őket ezzel a fegyverrel. Az egyszerűbb ellenfelekkel egy lövéssel végez. Azonnal lekapja a zombik fejét, és hezitálás nélkül iktatja ki a Vadászokat, Agyrémeket vagy bármit. Egyértelműen a játék egyik legerősebb kézifegyvere, és nagy hasznát fogjuk venni. A fegyverbe nem fogunk csak új belebotlani a játék során, tehát könnyedén ottfelejthetjük a Spencer kastélyban. A Lisa Trevor házához vezető ösvény melletti temetőben kell ügyködnünk a Magnum eléréséhez.

Lángszóró:

Standard, gázzal működő lángszóró, mellyel a bányában találkozhatunk. Sajnos nem vihetjük magunkkal a fegyvert, mivel egy a továbbjutáshoz szükséges ajtó bezárul, ha levesszük őt a helyéről, viszont lent a bányában tudunk azért cirkuszolni vele. Lőszer nincs hozzá, tehát azzal kell gazdálkodnunk, amink van. A fegyver nem túlságosan effektív, szóval csupán a saját szórakozási vágyunkat elégíthetjük ki vele, de csak mindenki a saját szakállára.

Harci Shotgun:

Rendőrségi sörétes puska, mellyel Richard Aiken szaladgál a kastélyban. Sajnos a standard sörétestől csupán annyiban tér el (a kinézetüktől eltekintve), hogy 6-os helyett 10-es tárkapacitása van, viszont a szórást, sebzést tekintve nincs változás. Richard-tól szerezhetjük meg a fegyvert. Miután megmentettük őt a kígyómérgezéstől, később viszonozni szeretné a jó tettet, de sajnos az életével fizet érte, és fegyvere ránk marad.

Rakétavető:

A játék legerősebb fegyvere... 4 csöves, speciális katonai rakétavető, melyet csak egyszer használhatunk, mégpedig az utolsó Tyrant elleni küzdelem során. A fegyvert Brad Vickers dobja le nekünk a helikopterből, amivel elintézhetjük végleg a T-002-es szörnyeteget.

Önvédelmi fegyverek:

Ezek közé tartozik a tőrkés, a sokkoló és a fénygránát. Ezeket karakterünk automatikusan használni fogja, amint valamelyik ellenfél elkapja vagy leteperi. A sokkoló már a játék kezdetekor Jill-nél lesz, és csak elemeket kell gyűjteni hozzá. Egy elem egy használatra elég, és nagyon hatásos önvédelmi fegyver, akár csak Chris-nél a fénygránát. A tőrkés már nem ennyire hatékony, viszont használatával tökéletes menekülési útvonalat nyerhetünk, de akár el is pusztíthatjuk vele ellenfelünket.

Samurai EDGE:

Hosszúcsövű, speciális kézifegyver, az oldalán a „Samurai EDGE” gravírfelirattal ellátva. Hatékonyságát tekintve semmivel sem erősebb, mint a Beretta, viszont sokkal gyorsabb tüzelést biztosít, és örök lőszeres. A Samurai EDGE már az extra fegyverek kategóriájába sorolható. Eléréséhez 5 órán belül teljesítenünk kell a játékot, majd a „ONCE AGAIN”-re nyomva megtaláljuk az új játékunk kezdetekor az inventory-nkban.

Anti-Tank Gun:

Egy rakétavető tipus... Hozzáféréséhez 3 órán belül teljesíteni kell a játékot. Ha ez sikerül, akkor a „ONCE AGAIN” menüből egy új játék indítása után már nálunk lesz ez a fegyver. Túl sok filozófia nincs a fegyver körül. Szimplán egy lövésből elpusztít minden ellenfelet, és természetesen örök lőszeres.

Barry .44 Magnum-ja:

44-es kaliberű Magnum revolver, 6-os tárkapacitással. A játékban megszerezhető legerősebb kézifegyver. (csak Jill) Bármelyik ellenfelet képes egy lövésből elpusztítani. Úgy szerezhetjük meg, hogy nem adjuk vissza Barry-nek a fegyvert, amikor találkozunk vele Jessica Trevor barlangjában. Újratölteni nem tudjuk, mivel nincs hozzá lőszer. A hagyományos Magnum lőszer nem ebbe a fegyverbe való, hanem a kissebb Magnum-ba, tehát 6 darab mindent elsöprő lövésünk van ebből a fegyverből.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
The Traitor
The Traitor #1

Régebben az Action Replay-el betettem a Klasszikus 4 csöves raksit, kiábrándító volt mikor rájöttem hogy a készítők úgy csinálták meg, hogy csak a Tyrant ellen jó. A többi ellenfelen egyszerűen átsiklik a rakéta. :S Pedig 1000x jobban néz ki mint az a röhejes Anti-Tank Gun. :P

Ferdőződj meg Te is!