Resident Evil: Remake

Inventory

Az inventory (tárgylista) képernyőn minden felvett tárgyunkat tudjuk kezelni, megvizsgálni, használni, stb... Itt tudjuk nyomonkövetni életerő státuszunkat is, valamint akár a térképbe is belepillanthatunk, hogy tudomást szerezzünk jelenlegi helyzetünkről, illetve a még át nem vizsgált helyiségekről.

A jobb felső sarokban található karakterünk exkluzív tárgya, amit csak ő tud használni. Ez Jill esetében a Lockpick, amely az egyszerűbb zárak feltörésére szolgál (Barry-től kapjuk majd), Chris esetében pedig az öngyújtó, amit ugyan Jill-lel is felveszünk majd, viszont neki így egy plusz helyet rögtön el is vesz a tárgylistából. Az exkluzív tárgy alatt található a szabad kezelhetőségű tárgylista. Ide pakolhatunk bármit, amit vinni akarunk magunkkal, mint pl. fegyverek, kulcsok, életerő növelő eszközök, stb... Kiválasztva egy tárgyat a következő funkciók lépnek életbe: 

  • USE/EQUIP: tárgy használata, fegyver magunkhoz vétele
  • EXAMINE: tárgy megvizsgálása, forgatása, közelítése
  • COMBINE: tárgyak kombinálása, fegyver újratöltése

A jobb alsó sarokban láthatjuk az éppen a kezünkben tartott fegyvert, így mindjárt tudni fogjuk, hogy éppen mi van nálunk. Rögtön a tárgylista mellett láthatjuk, és állíthatjuk be az elsődleges önvédelmi fegyvereinket közelharc esetére. Ezt tudjuk automatizálni, tehát karakterünk automatikusan használja az önvédelmi fegyvert, amint szükség van rá, illetve beállíthatjuk manuálisra is, így nekünk magunk kell egy gombfunkcióval előrántanunk az önvédelmi fegyverek egyikét, ha szükség lenne rá. Bal oldalt látható az életerő státuszunk, az inventory felső részén pedig ott lesz a térképünk, a felvett fájlok, dokumentumok, amiket bármikor elolvashatunk ismét, valamint egy „EXIT" funkció is, amivel visszaz tudunk térni a játékba, elhagyva ezzel az inventory képernyőt.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Még nem érkezett hozzászólás
Ferdőződj meg Te is!