Ismertető

A zene, és időnként a filmek világában is bevett szokás felújítani valami régit, ami annak idején már aratott egyszer. Beletenni egy kis újat, kissé átalakítani a jelenlegi igényeknek megfelelően és egy kis szerencsével máris ugyanannyiszor el lehet adni. Sok régi zeneszám esetében ez egy kimondottan előnyös húzás, mint a feldolgozó, mint pedig a hallgatóság számára, hiszen egyrészt a régi szám újra a köztudatba kerül megmenekülve a feledéstől, és a zenei paletta is gyarapszik valami értékkel.

Resident Evil Remake

Ez a kellemes helyzet lépett fel a Remake esetében is. A GameCube tulajdonosok ugyanis az első részt izgulhatják benne újra végig, megtoldva némi történeti kiegészítéssel és pár újabb eseménnyel. És szerencsére mindez még csak a jéghegy csúcsa. Ugyanis a Capcom-tól ebben az „új" részben olyan lenyűgöző látványvilágot kapunk, ami a fotelébe szegezi az egyszeri játékost, miközben a hideg kezd el futkosni a hátán. És itt nem csak arra gondolok, hogy hőseink ebben a játékban mozognak először kommandósokhoz hűen. Valamint nem csak az utolsó szőrszálig kidolgozott szörnyekre akartam célozni. Az egész környezet, azt egész ház „él". Az ebédlőben az óra lánca lassan mozog jobbra-balra. A házon kívül a fűszálakat meglengeti a szél, a medencében lágyan fodrozódik a víz, és még sorolhatnám...

Resident Evil Remake

Emellett pedig a játék készítői pillanatok alatt eltűntetik azon téveszmét, hogy mivel valaki annak idején játszott az első résszel, a Remake már nem mutathat neki újat. Ott, ahol hősünk az előző részben kint tudta tartani a kutyákat, most beugrik egy dög, amivel meg kell küzdenünk. Vagy mondjuk ahol régen kutyák törtek ránk, most csak egy ág töri be az ablakot. Hogy lehet-e ezt még fokozni? Hát persze hogy lehet, mondjuk azzal, hogyha legközelebb az említett folyosóra tévedünk, tényleg beugranak a kutyák, amikről már kezdtünk megfeledkezni.

Resident Evil Remake

Eddig csak az újdonságokat soroltam, és még mindig nem beszéltem az önvédelmi eszközökről, amikkel húsra éhes ellenfeleink harapását úszhatjuk meg, sem arról, hogy most a zombikat el is kell égetni, hogy végleg megszabaduljunk tőlük. De a listának itt még mindig nem lenne vége, mert a játék annyi kellemes vagy épp borzongató újdonsággal rendelkezik, hogy felsorolni is sok lenne. Sokkal egyszerűbb kimondani a nyilvánvaló tényt, a Remake egy remekmű.