Resident Evil: Remake

Tippek, trükkök

Extra öltözékek:

Egy karakterrel történő játékteljesítés után egy extra ruha nyílik meg, a következő teljesítés után pedig a következő. A ruha mellé kapni fogunk egy kulcsot is (Closet Key), mellyel bemehetünk a ruhatárba. Ez a helyiség a földszinten, a térképet tartó szobornál található kis bejáratnál van. Itt tudunk átöltözni új ruhánkba.

Egy veszélyes zombi:

Teljesítsük a játékot NORMAL nehézségi szinten Jill-lel és Chris-szel is egyaránt, ekkor megkapjuk a „One dangerous zombie" módot. Nem egy külön játékról van szó lényegében, hanem ha ezek után kezdünk egy új játékot, akkor már időnként, itt-ott fel fog tűnni egy nagyon veszélyes zombi, aki lényegében a mi Forest Speyer barátunk átalakult változata. Miért is olyan veszélyes ő? Nos, drága barátunk állig fel van szerelve gránátokkal, tehát elég csak egy lövés, egy önvédelmi fegyver használat, és azonnal felrobbanunk vele együtt. Feltétlenül kerüljük ki mindig, de vigyázzunk vele, mert nagyon gyors, és könnyen bajt tud csinálni.

Az igazi túlélő mód:

Teljesítsük a játékot NORMAL nehézségen Jill-lel, és megkapjuk a „Real Survivor" játékmódot, mely egy igazán nagy kihívást jelentő játékmód minden túlélő számára.
Mit is nyújt a Real Survivor tulajdonképpen? Elsősorban nincs automatikus célzás... Minden ellenfelet saját magunknak kell becélozni, ami így külső nézetből azért nem egy egyszerű dolog. A másik fontos dolog, hogy a tárgyládák nincsenek többé varázslatos módon összekötve, tehát amit az egyik ládába letettél, azt a másikban már nem fogod megtalálni, hanem vissza kell menned oda, ahova letetted azt. A Real Survivor mód teljesítése ennek fényében igazán komoly feladatnak számít.
De miért is kell nekünk végigjátszani a Real Survivor-t egyáltalán? Elmondom... Itt a kihívás! Csak a legjobb, legrátartibb élheti túl! Realitás... Teljesen realisztikus horrortúrát igér a Real Survivor, melyben az ember maximálisan átélheti, hogy milyen érzés is egy zombikkal, szörnyekkel teli, horrorisztikus kastélyból elmenekülni, megoldást találni a rejtélyekre, valamint ez egy tesztnek is felfogható végeredményben. Miért is? Tesztelheted kreativitásod, játékos képességeid, gondolkodásod, találékonyságod.
Szóval... Rajta hát! 

Láthatatlan mód:

Ha azt hitted a Real Survivor-rel kimerült a Resident Evil Remake minden csodája, akkor tévedtél... Teljesítsd a játékot NORMAL nehézségen Chris-szel, és megkapod az „Invisible Mode"-ot.
Ha már a Real Survivor mód mestere vagy, akkor gondolj csak bele, hogy milyen lehet úgy Real Survivor-özni, hogy elenfeleid láthatatlanok...? Nyomj egyet a Láthatatlan módra, és átélheted élőben ezt a perverz gondolatot.
Nem vicc, minden ellenfeled teljesen láthatatlan (még a veszélyes zombi is), csak a lábak csoszogását, és a hörgést fogod hallani. Emlékezz, auto-célzás, és varázsládák nincsenek. Jó szórakozást! ^^

Fejlövés:

A Karmazsinokat el tudod kerülni a fejlövésekkel. Shotgun-nal könnyedén osztogathatjuk a fejeseket a zombiknak, csak engedjük őket közel magunkhoz, célozzunk felfelé, és húzzuk meg a ravaszt. Így nem kell őket égetni, és könnyedén meg tudunk tőlük szabadulni. Néha (ha szerencsénk van) a kézifegyverünkkel is leadhatunk ilyen felyeseket bizonyos zombiknak. Ilyenkor lehet örülni. ^^ Ugyanakkor a Shotgun lőszer még jól jöhet másra is, szóval ezt is tarsuk fejben azért.

Titkos üzenet?:

Teljesítsük a Láthatatlan módot 5 órán belül, és egy titkos üzenetet fogunk megnyitni, mely egyenesen a rendezőtől származik, valamint egy slide show is előkerül, melyben pár dolgot láthatunk, amik nem kerültek bele a játékba.

Gazdálkodj okosan!:

A Resident Evil Remake nehéz játék. Bánjunk minden tárgyunkkal a lehető legokosabban és legmegfontoltabban. Kevés nagyon a lőszer, az ellenfelek szívósak, ajtót nyitogatnak, újra felkelnek, stb... Ahol csak tudunk, mindig keressünk egérutat, és „Szégyen a futás, de hasznos!" alapon takarodjunk el onnan, ha végeztünk a dolgunkkal. Csak azokat az ellenfeleket likvidáljuk, amelyek tényleg útban vannak. Ezáltal lőszert spórolunk meg, és bár valamilyen szinten kockáztatjuk az életünket ezzel, mégsem pazarolunk lőszert felesleges dolgokra.
Az inventory-ban elég kevés a helyünk. Ennek fényében úgy pakoljunk, és csak azokat a dolgokat vigyük mindig magunkkal, amikre igazán szükségünk van. Ez nagyon fontos dolog, mert ettől sokminden függhet a játék során. Előfordulhat, hogy valamiért vissza kell mennünk a ládához, mert ott hagytunk valamit, vagy valamit le kell tennünk helyhiány miatt, és pont ekkor ugrik be egy Vadász az ablakon, ami a nyakunkat szegi. Hmm... Hol is mentettünk utóljára? Figyeljünk oda az ilyesmire lehetőleg.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Még nem érkezett hozzászólás
Ferdőződj meg Te is!