Resident Evil: Zero

Életerő és gyógyítás

A Resident Evil Zero-ban az életerő kijelző a már jól megszokott módon tapasztalható:

1. FINE (zöld): Ez az állapot jelzni, ha karakterünk egészsége teljesen rendben van. (100% - 75%) Ileynkor futunk a leggyorsabban, a támadások elől ilyenkor tudunk a leggyorsabban elugrani, valamint a fordulás is ilyenkor a leggyorsabb. Természetesen célszerű mindig FINE állapoton tartani hőseinket. (különösen Rebbeca-t)
2. CAUTION (sárga): Ez az állapot azt jelzi, hogy sérülést szenvedtünk, és az életerőnk 75% - 50% között van. Ez a sérülés még nem kimondottan veszélyes, viszont karakterünk itt már haladás közben fogni fogja az oldalát, és valamennyire lelassul a mozgása is. A fordulás is lassabb lesz a megszokottnál. Egy egyszerű zöld növénnyel gyógyíthatjuk magunkat.
3. CAUTION (sötétsárga): Ez az állapot jelzi, hogy életerőnk már 50% és 25% között mozog. Karakterünk mozgása nem tér el az előzőtől, de ilyenkor már igenis veszélyben lehetünk, úgyhogy mindenképp gyógyítsuk magunkat! (Hunterek ilyenkor már ejthetnek rajtunk halálos sérülést)
4. DANGER (piros): Ez a legveszélyesebb állapot! 25% alatt mozog az életerőnk, a sebességünk drasztikusan lelassul, gyorsaságunk nem sokkal haladja meg a zombikét. FELTÉTLENÜL keresnünk kell elsősegély sprayt vagy erős növénykeveréket! Nem kell hősködni DANGER állapotban!
5. POISON (lila): Ez az állapot akkor következik be, amikor a mérgespók ránk lövi mérgét. Ilyenkor alapból CAUTION szerű mozgás tapasztalható, illetve nem tudjuk nyomon követni, hogy milyen állapotban vagyunk, mert az életerő mérő makacsul ragaszkodni fog a POISON állapothoz. Ebben az állapotban lassan-lassan csökken az életerőnk, és csak kék növény segítségével tudjuk eltüntetni a mérgezést. Ez a mérgezés halált nem okoz, maximum 1%-ig csökkenti le az életerőnket, de ez már éppen elegendő ahhoz, hogy akár egy karcolás is végezzen velünk, tehát mihamarabb gyógyítsuk magunkat kék növénnyel vagy olyan növénykeverékkel, ami tartalmazza a kék növényt!

Életerő növelő eszközök:

Ezek a gyógyszerek semmiben sem különböznek a már megszokott gyógyító eszközöktől. Itt is megtalálhatók a zöld, piros, kék növényeket, valamint az elsősegély spray is. A Resident Evil Zero-ban is tudjuk keverni, kombinálni a növényeket, amik így különböző hatásokat produkálnak. 

  1. zöld + zöld = 50%-ot állít vissza az életerőnkből
  2. zöld + zöld + zöld = 100%-ot állít vissza az életerőnkből
  3. zöld + piros = 100%-ot állít vissza az életerőnkből
  4. zöld + piros + kék = 100%-ra gyógyít, valamint megszünteti a mérgezést is (a legtökéletesebb gyógyító eszköz)
  5. zöld + kék = megszünteti a mérgezést, valamint visszaállít 25%-ot az életerőnkből
  6. zöld + zöld + kék = megszünteti a mérgezést, valamint visszaállít 50%-ot az életerőnkből
  7. zöld = 25% gyógyítás
  8. kék = mérgezés gyógyítás (életerőt nem növel)
  9. piros = önmagában NEM használható
  10. First Aid Spray (elsősegély spray) = 100% gyógyítás, viszont mérgezést nem gyógyít!

 

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Még nem érkezett hozzászólás
Ferdőződj meg Te is!