Resident Evil: Zero

Fájlok

Court order for transportation
Bírósági felhatalmazás az átszállításra

1598A-7635

Fogoly neve: Billy Coen
Személyazonosító: D-1036
Életkor: 26
Magasság: 181cm
Súly: 74kg
Átszállítás a következő helyre: Lexson Base

Elsőfokon elítélt gyilkosságért. A 073. hadbíróság halálos ítéletet mondott ki, amelyet a vádlott megérkezése után végre kell hajtani.

Samuel Megan Parancsnok
Donnell Marine Base

Hookshot Operator`s Manual
Horogvető kezelési útmutató

- FIGYELEM -

A szerkezetet használata kizárólag nehezen hozzáférhető autótetők ellenőrzése, vagy speciális vonatkocsik csatlakoztatása esetén ajánlott. Használat után tegye vissza a megfelelő helyre.

Előírás

1. Hol használja? A harmadik vagon első emeleti ajtajánál, az ablakon kívül egy létra található. Lője ki a horgot, hogy az a létra felső részébe akadjon.
2. Használja a csörlőt a mászáshoz. Miután biztosította a horgot, a csörlő segítségével felhúzhatja magát.

* A horogvető egyszerre csak egy személy felhúzására alkalmas. 80kg-nál nagyobb súly emelése során a szerkezet meghibásodhat.

Investigation Orders
Kutatási parancs

(vérfoltok borítják, néhány rész olvashatatlan.)

A Raccoon Citytől 8 mérföldre északra fekvő Arklay Hegységben található vállalat..nk menedzserképző központja. Évekke.. ezelőtt bezárták. Jelenleg előzetes vizsgálati ..ljárást folytatun.., a köz..ont újramegnyitását illetőleg. Az első felderítő egység ..ár a helyszínen van és megkezdte .. kutat..st. Szükségem van az ..n csapatának tám..gatására is. A következő utasítások .. William Birk.. és az első f..lder..tő egys..g

(A további rész tépett és olvashatatlan.)

Notice to supervisors
Üzenet a karbantartóknak

Az ebédlőkocsi bezárásakor a karbantartók feladata, hogy kikapcsolják az automata ajtókat, miután megbizonyosodtak róla, hogy minden utas elhagyta a helyiséget Az automata ajtóvezérlő főkapcsolója az ötödik vagon tetején található. A vonatot garázsba állás után átvizsgálják. A vizsgálatot követően az eblődkocsi második emeleti létrája használandó.

Umbrella Corp.
Üzemfenntartás osztály

Passenger`s diary
Egy utas naplója

Július 14.
Ma utasítást kaptunk a főnöktől. Úgy tűnik ránk hárul a feladat, hogy átkutassuk az Arkley Mountains laboratórumot. A két csapat közül minket jelöltek ki elsőként, hogy elkezdjük átvizsgálni a félbehagyott kísérlet maradványait.

Július 16.
Sajnos a B.O.W. (Y139-es típus) tesztelését fel kellett függesztenünk az elkövetkezendő felderítés miatt. A Y139-el azóta sem jutottunk többre. Még mindig nem kaptunk teljes képet arról, hogy a vízben élő rákok hogyan reagálnak a T-vírusra. Számos érdekfeszítő kutatási anyag maradt ezekről a fajokról és táplálkozási szokásaikról. Már egy csekélyebb dózis T-vírus is figyelemreméltó változásokat eredményez szilárdság, méret, agytevékenység és a belső méreganyagok sokszorozódása tekintetében. Ha ezeket a hatásokat kontrollálni tudjuk, egy rendkívül erős fegyvert hozhatunk létre. A hirtelen megnövekedés következtében azonban a páncél törékennyé válik, egyes részek, mint például a fej páncélzata, pedig jelentősen meggyengülnek. Ez a labor, ahová készülünk... ott is ugyilyen kísérletek folytak? Remélhetőleg találunk olyan mintákat és adatokat, amelyek segítségünkre lesznek a kutatásban.

Július 19.
Végre közeleg a nap... Egyre türelmetlenebb vagyok. Raccoon City napilapjai és TV csatornái tele vannak a környéken történt furcsa gyilkosságokról szóló hírekkel. Az nem lehet, hogy a vírus az. Vagy igen? Hogyha mégis... Nem. Erre gondolni sem akarok. Most a küldetésre kell koncentrálnom, hogy minden a terv szerint haladjon.

Brake operation manual
Fékek kezelési útmutatója

Használja a fékvezérlőt. A következő három lépés szükséges a fékek kezeléséhez:
1. lépés: Aktiválja a vezérlőket.
Fékvezérlőket két helyen talál:
· Első kocsi, vezető részleg
· Ötödik kocsi hátsó rakodótere. A rendszer aktiválásához illesze be a mágneskártyát az ötödik kocsiban található olvasóba. Ezzel mindkét vezérlőhöz biztosítani tudja az áramot.
2. lépés: Üsse be a hátsó rakodótér kódját .
A zár kinyitásához üsse be a hátsó rakodótér kódját. Ezután térhet rá a vezető részleg kódjára.
3. lépés: Üsse be a vezető részleg kódját.
A zár kinyitásához üsse be a vezető részleg kódját. A három lépés teljesítes után a manuális fékek készen állnak a használatra.

Note from conductor
A vezető üzenete

A vezető részleget nyitó kulcskártyát mindig a táskámban tartom. Viszont a másik fickó kulcsára is szükségem volt, hogy kinyissam azt az átkozott ajtót. Úgy tűnik, elhagytam valahol. Ha normális kulcsformája lenne, valaki bizonyára leadná nekem, csakhogy ez más mint a többi kulcs. Magam is keresni fogom, de ha esetleg megtalálod, kérlek juttasd el hozzám.

Előre is köszönöm

Regulations for trainees
Előírás gyakornokok részére

A képzésünk célja
Létesítményünk újgenerációs alkalmazottakat képez, akik a jövőben segítik majd az Umbrella vállalat működését. A legszigorúbb és legprecizebb képzési szabványoknak megfelelően, nemtől, fajtól és vallástól függetlenül választjuk majd ki, kik töltheti be az Umbrella jövőbeli vezető pocízióit, amely természetesen csakis a legjobbaknak sikerülhet. Elvárjuk, hogy vezetői adottságaid is fejlődjenek a képzés során.

A létesítmény irányelvei
Fegyelem, engedelmesség, összetartás. Ez a három szó alkotja az Umbrella alapelvét, amely vállalatunk törvényeként tekintendő. Emlékezz ezekre a szavakra. Légy odaadó résztvevője a képzésnek, hogy dicsőséget szerezz magadnak és a cég számára is.

James Marcus igazgató
Umbrella részvénytársaság
Menedzserképző központ.

Notice to all staff
Üzenet a dolgozóknak

(A dokumentum nagyon régi. Az írás nagy része olvashatatlan.)

Az Ellenszerkutás és a Fertőző Anyagok Osztálya megbeszélést tart. Mindkét összejövetel 5-ös biztonsági szintű, és a következő helyszíneken kerül megrendezésre:
1. emelet, nyugati oldal vezérlőterem.
2. emelet, délkeleti oldal, tárgyalóterem.

A belépő kód „8:15" lesz.
Köszönjük.

Marcus` diary 1
Marcus naplója

December 4.
Végre megcsináltuk... megvan az új vírus! Progenitornak neveztük el. Minél hamarabb szeretnék részletes vizsgálatokat végezni rajta.

Március 23.
Spencer azt mondja, alapít egy vállalatot. Tulajdonképpen nem is érdekel. Amíg folytathatom a Progenitor kutatását, felőlem azt csinál amit akar.

Augusztus 19.
Spencer folyton azt kéri tőlem, hogy legyek az új oktatóközpontjának igazgatója. Lehet, csak az üzlet miatt viselkedik ilyen rámenősen, de egyre elviselhetetlenebb. Talán származhatna a dologból valami előnyöm. Úgyis szükségem van egy helyre, ahol normális körülmények között foglalkozhatok a vírussal, hogy felfedjem annak titkait. Egy olyan helyen, ahol senki nem zavar...

November 30.
A fene egye meg ezt a Spencert... Ma megint jött hozzám panszkodni. Azt hiszi, a Progenitor vírus nem több mint egyszerű pénzcsináló eszköz. Bolond! De ha a befolyása tovább növekszik, az veszélyt jelenthet kutatásaimra. Ha helyesen ki akarom fejleszteni a Progenitort, a saját poziciómat is meg kell erősítenem.
Szeptember 19.
Végre... Felfedeztem egy módszert, amivel új vírust tudok létrehozni a Progenitor alapjain. Pióca DNS-el keverve megszületett a nagy áttörés, amire vártam. Az új vírus a T nevet kapja. T mint „Tyrant".

Október 23.
Nem lesz jó! Semmi eredményt nem fogok elérni rágcsálókon kísérletezve! Az emlősök közül csak emberi alanyok lennének megfelelőek. Más módon nem tudok haladni...

November 15.
Úgy tűnik, valaki gyanakszik a kísérleteimre, bár lehet hogy csak képzelődöm. Mindenesetre, aki többet tud meg, mint amennyit kellene, váratlanul „asszisztálni" fog a kutatásaimban.

January 13th
Végre elkészültek. A csodálatos piócáim! Azok az alacsony intelligenciájúak soha nem tapasztalhatják meg ezt a fajta örömöt és elégedettséget! Most végre szembeszállhatok Spencerrel. Hamarosan én irányítok mindent...

January 31st
Megpiszkálták a munkámat védő szerkezetet. Úgy tűnik valaki kutatott a piócák, és a T-vírus után. Bolondok. Kétségkívül Spencer emberei voltak.

February 11th
Ma ismét bizonyítékot találtam rá, hogy valaki babrált a laborok bejáratánál. Ha valóban a munkámra fáj a foguk, találnom kell egy jó módot, hogy megszabaduljak tőlük. Talán William és Albert segíthetne kifüstölni a betolakodókat... Csak bennük bízom meg igazán. Imádott piócáimon kívül, természetesen. De ami Spencert illeti... itt nem érne véget a dolog, igaz? A legközelebbi izgazgatói tanácson bejelentem a T-vírus létezését, és bezsebelem a jutalmam...

Assistant director`s diary
Az igazgatóhelyettes naplója

Szeptember 2.
Egy rakás haszontalan gyakornok, ahogy mindig. Hol szedik össze ezeket az idiótákat? Nem panaszkodom, azért van köztük néhány figyelemreméltó. William és Albert. Bennük talán látok jövőt.

Szeptember 25.
A tudós Will, és a gyakorlatias Al. Két ellentét. Folyton versengenek egymással, bármiről is legyen szó. Van bennük valami szívtelen, és kegyetlen...

Október 7.
Váratlan hívást kaptam az igazgatótól. Azt mondta, élesítsem kettejük közt az ellentéteket! Ez az első eset a létesítmény megépülése óta, hogy Marcus igazgató a saját kutatásain kívül mással is foglalkozik. Na de mindegy. A parancs az parancs. Egymás torkának ugrasztom őket.

About the power regulator
Az energia szabályozóról

A legutóbbi villámcsapás miatt az áramszabályozók nem működnek. Áramellátás szempontjából ez nem is lenne érdekes, de a kazánház is ezen a hálózaton van. A felszerelése eléggé elavult. Valószínűleg folyton javítanom kell majd. Ha sürgősen ki szeretnél jutni, állítsd a mutatót 70-re. Előtte ellenőrizd hogy minden csatlakoztatva van-e az áramkörhöz.

A verse of poetry
Egy rövid költemény

A föld előtt fejet hajt most a hold,
Ő pedig hűséget esküszik a napnak
Melynek óriás törvénye mindent átkarol.
Ez önmagában a kulcs
Mely a dicsőség ösvénye felé emeli ujját,
Ám mindannyiunk keze sem ér el addig,
Hogy kinyissa a menyország kapuját

Management trainee`s diary
Menedzsment gyakornok naplója

Mi után kutat állandóan Marcus igazgató? És miért tanusít ekkora érdeklődést a piócák iránt? Érdeklődés... néha egyenesen szeretetnek tűnik. Az a hír járja, hogy azok a piócák veszélyesek. És valóban, amikor Dennis hozzányúlt az egyikhez, lázas beteg lett. Ma is... azok a borzalmas nyögések az ajtó mögött.
„Ne keltsd fel az alvó oroszlánt..."
Isten ments hogy a közelükbe menjek. Még akkor sem ha az igazgató kérne rá. Nem akarom úgy végezni, mint Dennis. Szegény nyomorult.

Kapar és kapar. Frászt kapok ha csak odanézek.

Talán mennem kéne
HA tudok, de hogyan

Dennisnek vége. Megyek

Éhes...
Segítség
Anyu.

Inmates list
Fegyenc lista

Fegyenc lista korrekció

Mathews, K.
Elhunyt.

Terrence, O.
Elhunyt.

Midge, D.
Elhunyt.

Kalt, A.
Szállítása az Arklay laboratóriumba.

Keith, W.
Megőrzése kísérleti alanyként.

Gerry, O.
Elhunyt.

Savage, C.
Szállítása kutatólétesítményekbe.

Scott, S.
Szállítása kutatólétesítményekbe.

Royce, M.
Szállítása kutatólétesítményekbe.

Mitchel, F.
Szállítása kutatólétesítményekbe.

Davids, A.
Megőrzése kísérleti alanyként.

Kerry, T.
Átszállítása az Arklay laboratóriumba.

Clarke, A.
Szállítása kutatólétesítményekbe.

Roberts A.
Szállítása kutatólétesítményekbe.

Ellens, J.
Szállítása kutatólétesítményekbe.

(Átszállított egyének törlésre kerülnek a listáról.)

1st investigation unit notes
1. felderítő egység jegyzetei

Megkezdtük a létesítmény átkutatását, és rengeteg kémiai anyagot találtunk. Szerencsére a tárolók mind tele vannak. Még mindig sok rejtély áll előttünk, ám űgy tűnik az összetevők felhasználhatók újabb vegyszerek kikeveréséhez. Ezek az anyagok az egész területen szétszóródtak. Nem baleset következményeképpen, mindössze a helytelen kezelésük miatt. Amikor újra megnyitjuk a létesítményt, ki kell dolgoznunk egy rendszert, az anyagok kezelésére.
(Valamit a feljegyzés hátuljára firkáltak)

Piros + kék = kénsav
Zöld + piros = oldóanyag

Marcus diary 2
Marcus naplója 2

(Ezt az oldalt kitépték.)

Nem hiszem, hogy bármi baj történne, mindenesetre bezártam a kicsinyeimet egy speciális tartályba. De nem lesz biztonságos, ha magamnál tartom. Elrejtem azon a helyen. „Rejtsd el a tűt a szénakazalban". A tartályt az oldóanyaggal lehet kinyitni. Kizárt hogy Spencer talpnyalói valaha is rájönnek, hogyan kell elkészíteni...

Old photograph
Régi fénykép

(Egy felirat áll a kép hátulján)
Jamesnek
Az érettségi emlékére
1939

Investigator`s report
Felderítők naplója

Spencer az Umbrella alapítója és elnöke. Dr. Marcus társalapító. Eltűntek 20/10 évvel ezelőtt. Marcus kutatási eredményei egész idő alatt rejtve maradtak. Az oktatóközpontban az is világossá vált számunkra, hogy miért. Illetve nem is pontosan ott... Hanem a föld alatt. Amikor lemerészkedtünk, végre megértettük...

Odalent bizonyítékot találtunk rá, hogy Dr. Marcus a Progenitor nevű T-vírus prototípuson dolgozott. Az éveken át tartó rettenetes kísérletekben a vállalat alkalmazottai szolgáltak alanyként. Nem tudjuk, hány ember lett erre kényszerítve, de a bizonyíték alapján legalább 20 áldozattal számolhatunk. Néhányukat azért vitték oda, hogy a cég titkára ne derüljön fény. Nem tudom hol lehet most a doktor. De az Umbrella jelenlegi növekedési arányát tekintve, elképzelhetetlennek tartom, hogy ezt a kutatást folytatnák. Nem... a kísérlete ott él és növekszik a sötétben. Azok a dolgok... kutatásának gyümölcsei hamarosan elárasztják majd ezt a létesítményt.

(A jegyzetfüzet többi oldala hiányzik.)

Leech growth records
Feljegyzés a piócák növekedéséről

1978. február 3.
A T-vírust 4 piócán alkalmaztam. A túlélési ösztönük először élősködéshez, majd ragadozáshoz vezeti őket. Ez az eltökélt biológia rendkívül vonzzó alanyokká teszi őket a bio-fegyver kutatásokhoz.
Ezt követően nem figyeltem meg jelentősebb változást.

1978. február 10.
7 nap telt el a T alkalmazása óta. Gyors növekedés, méretük megkétszerezőik. Átalakulás látható jelei. Megtermékenyítés sikeres. Számuk egy óra alatt megduplázódik, de mohó étvágyuk kannibalizmushoz vezeti őket. Táplálék mennyiség növelve, de kettő odaveszett.

1978. március 7.
Élő táplálékot kapnak, de a fele elpusztul, amikor az élő étel visszavág. Azonban a piócák tanulnak a tapasztalatból, és csoportos támadást fejlesztenek ki. A kannibalizmussal is felhagynak. Fejlődésük várakozáson felüli.

1978. április 22.
A piócák nem mutatnak többé egyedi viselkedést, még evésen kívül sem. Csoportosan mozognak. Figyelemreméltó hatékonysággal fogyasztanak el mindent, amit adok nekik.

1978. április 30.
Egy alkalmazott belebotlott a kísérleteimbe. Lehet az ember táplálékforrás? Hogyan reagálnának a piócák?

1978. június 3.
Egy emlékezetes nap. Ma elkezdtek utánozni engem! Bizonyára felismerik az apjukat... Csodálatos gyerekek. Senki sem bánthat titeket...

Laboratory manager`s diary
Labor menedzser naplója

Ma Marcus igazgató utasítására megváltoztattam a rendszer belépési kódját. Később megkérdeztem, honnan származik a jelszó ötlete. Azt mondta, valami jelentős dolog a gyerekei növekedésével kapcsolatban. De az igazgató egyedül él. Nem házas és egészen biztos hogy nincsenek gyerekei... Vajon hogy értette?.

B.O.W. report
B.O.W. jelentés

A kutatási eredmények szerint, ha a Progenitor vírust élő szervezetbe juttatjuk, az erőszakos sejtelváltozások meghibásodást okoznak a rendszerben. Továbbá nem találtam kielégítő eljárást arra, hogy az organizmust fegyverként lehessen használni. Nyilvánvalóan a sejtek nagyobb mértékű koordinációja szükséges a további növekedéshez. Levezettem néhány kísérletet, hogy megleljem az áttörést. Íme az eredmények:

Insecta (rovarok)
Talán mert ezek az ősi állatok már évezredek óta genetikailag stabilok, T-vírussal beoltva mindössze robbanásszerű növekedést és fokozott agresszivitást produkálnak. Nem valószínű, hogy B.O.W.-ként lehetne őket használni...

Amphibia (kétéltűek)
Békába fecskendezve a vírust megnövekedett ugróerő és abnormális nyelvhosszúság lett az eredmény. Semmiféle változást nem idézett elő azonban a mentális képességekben. Továbbá a teszt alany rendellenes étvágyának következményeképp minden mozgó dolgra rátámad. Hasznossága mint B.O.W. korlátozott. .

Mammalia (emlősök)
A Progenitor vírus majom DNS-el keveredve termékenység növekedést eredményezett. Az alanyon fokozott agresszivitás figyelhető meg, és mentális képességeiben is növekedés áll be. (Mellékhatásként elveszti látását, de ezt ellensúlyozza a hallás kifinomulása.) Fegyverként azonban nem voltak kielégítő. Úgy tűnik emberi alanyok nélkül nem lehet tovább haladni.

About battery fluid
Az akkumulátor folyadékról

Akkumulátor folyadék
A folyadék, melyet az akumulátorokban használnak, víz és kénsav keverékének tömény oldata. Minkdettőnél fontos, hogy rendkívül tiszta legyen. Teljesen feltöltött állapotban az akkumulátor folyadékának fajsúlya 1.280+-0.010 , 20 C fokos hőmérsékleten.

Akkumulátor sav tisztasága
A tömény kénsav oldat mindig legyen megfelelően tiszta.

Investigator`s report 2
Felderítők naplója 2

Már rég végeznünk kellett volna ezzel a szemétteleppel. Ki gondolta volna az elején, hogy így fog elsülni a dolog? Senki nem mondott egy szót sem a teremtményekről, amelyek az eligazításon támadtak ránk... Azt hiszem ez a fejeseknek is meglepetést okozott. Azok a lények az erdőben elkezdtek emberekre támadni. Ezt biztosan így tervezték. Valaki szándékosan szétszórta a vírust, effelől semmi kétség. De az őrök... a katonáink még itt kell legyenek valahol... na mindegy. Emiatt már nem kell aggódnom. Most az a kérdés, hogy az utolsó golyót magamon, vagy egy barátomon használjam el. Ez az egyetlen döntés amit meg kell hoznom.

Treatment plant manager`s diary
Hulladékfeldolgozó üzem menedzser naplója

5/10
A fenébe! Miért kell az ipari szemetet is ideszállítaniuk? Ez egy Umbrella létesítmény. Mi nem bírunk el ilyen mennyiségű anyaggal. Ráadásul olyan fertőzött hulladékot is küldenek, amit nem tudunk feldolgozni. Mégis mihez kezdjünk velük?

7/24
Nos, úgy tűnik bezárjuk. Nem meglepő, azok után hogy így használták. Meg kellett tenni, de... meglehetősen hirtelen történt. Nem mintha érdekelte volna őket mostanáig. Amíg távolmaradhatok a helytől, engem sem izgat, hogy mit csinálnak.

Gate operation manual
Kapu kezelési útmutató

Leszállópálya ajtajának kinyitása vészhelyzet esetén, a következő lépések szerint:

Zár kinyitása:

Négy zárnyitó szerkezet található a szobában, amelyeket a következő sorrendben kell aktiválni:

1. Délnyugati oldal
2. Északnyugati oldal
3. Délkeleti oldal
4. Nyugati oldal
5. A kapunyitáshoz fordítsa el az összes kapcsolót.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Még nem érkezett hozzászólás
Ferdőződj meg Te is!