Fegyverek

Túlélőkés:
Inventory: 1 hely

Túlélőkés- Ebben a játékban ez a fegyver a leghaszontalanabb. Billy-nél található kezdetkor a túlélőkés, de csak és kizárólag akkor van értelme, ha TELJESEN kifogytunk a lőszerekből. Maximum szórakozhatunk vele esetleg... Például nekimegyünk egy zombinak vele, vagy csak ha szimplán meg szeretnénk halni, akkor támadjunk neki valaminek késsel. Ajánlatos mindjárt indulás előtt megszabadulni tőle.

Beretta M92F:
Töltény: 15 golyó
Inventory: 1 hely

Beretta M92F- Alapvető kézifegyver minden S.T.A.R.S. tag részére. Abszolút ideális önvédelmi fegyver, bármilyen tűzpárbaj kirobbanásakor. De itt egy kicsit más a helyzet, ugyanis itt nem holmi tűzpárbajról van szó, hanem szívós élőhalottakról és szörnyekről. A legcélszerűbb lassan bandukoló zombik likvidálására. Rebbeca Chambers kezdő fegyvere a túlélőkés mellett.

Military Police Issue 9mm Handgun:
Töltény: 15 golyó
Inventory: 1 hely

Military Police Issue 9mm Handgun- Ez a kézifegyver Billy Coen-nél található kezdéskor. Valamivel jobb, mint Rebbeca fegyvere, ugyanis picit gyorsabb, és pontosabb. Nagyobb az esélye annak, hogy sikerül fejbe lőni a zombikat vele. Valójában egyéb extra tulajdonsága nincs, tehát szintén zombikra ajánlatos vele lövöldözni, és azt is megfelelő távolságból.

Hunting Rifle:
Töltény: 2 sörétes lőszer
Inventory: 2 hely

Hunting Rifle

- Ezt a puskát mindjárt a Skorpió elleni harc előtt megtaláljuk. Közönséges sörétes lőszert használ. Hatalmas hátránya, hogy egyszerre csak kettőt lőhetünk vele. Lassaú, és gyengébb is, mint a később megjelenő társa, a Shotgun. Nem érdemes vele különösebben foglalkozni. Ha nagyon sarokba szorítanak a zombik, akkor viszont gyors menekülésre segíthet minket. Ha használjuk, akkor a 2 töltényes kapacitására érdemes odafigyelni, mert ha a karakterünk saját maga tölti meg, akkor az elég sok időt vesz igénybe, és amíg töltünk, teljesen ki vagyunk szolgáltatva az éppen támadni készülő ellenfélnek. Ha kiürült, és tölteni szeretnénk, akkor azt mindenképp az Inventory képernyőn tegyük meg, ugyanis oda belépve megáll a játék, és addig áll, amíg vissza nem lépünk. Ha megszereztük a Shotgun-t, akkor már nem lesz rá szükségünk, úgyhogy el is dobhatjuk akár.

Shotgun:
Töltény: 7 sörétes lőszer
Inventory: 2 hely

Shotgun

- Mint ahogy a Resident Evil sorozat többi részében, a Zero-ban is egy nagyszerű fegyver a Shotgun! Egészen a főellenségig célszerű megtartani, mert rengetegszer húzhat ki minket a bajból! Sőrétes lőszerrel el leszünk látva kellőképpen a játék során, szóval azt hiszem nem lesz gond folyamatosan életben tartani a fegyvert. Egy lövéssel több zombit is leteríthetünk vele, ha viszont közel engedünk magunkhoz egyet, és felfelé célozva sütjük el a puskát, akkor az eredmény azonnali feljövéses halál lesz a zombi számára. Ha lefelé célzunk egy zombira közelről, akkor az a zombi térdeit fogja eltávolítani.
- Mindent összevetve tehát egy csodálatos fegyverre tehetünk szert, ha megtaláljuk a Shotgun-t, és sok ellenségtől tudjuk magunkat megvédeni vele, és itt most nem csak a zombikra gondolok.

Molotov Cocktail:
Töltény: egyesével lehet dobálni őket
Inventory: 1 hely

Molotov Cocktail- A Resident Evil játékok történetében még nem volt tapasztalható ehhez hasonló fegyver. Molotov Koktélokat nem találunk sehol, hanem saját magunknak kell legyártanunk őket. Ez nem egy túl bonyolult feladat, mindössze benzines kannákat kell összekombinálnunk üres üvegekkel, és már készen is van. Ezeket a tárgyakat sok helyen megtaláljuk a játék során. Eléggé erős fegyverről van szó, mivel könnyedén elintéz egy normál ellenfelet, akár egy szerencsés dobással is. A Molotov Koktél erősen ajánlott fegyver a HUMANOID LEECH terrorizálásainak elhárítására! Ez a szörny rendkívül érzékeny a tűzre, és 2-3 szerencsés dobással eltüntethetjük őt a színről egy időre. Ha ezzel a fegyverrel likvidáljuk, akkor egyúttal elkerüljük a szétrobbanását is, ami elég komoly sérülést okozhat. (!)

Grenade Launcher:
Töltény: 240 gránát
Inventory: 2 hely

Grenade Launcher- Ez egy örök klasszikus Resident Evil fegyver. A Zero-ban is előbukkan, méghozzá a már jól bevált 3 különböző gránátfejjel. (egyszerű, Napalmos, savas) Természetesen célszerű a játék legvégéig megtartani. Az egyszerű robbanófejes gránátok jól szolgálnak zombikra, illetve egyéb szörnyekre kilőve, a savas gránátfejet érdemes tartogatni a Hunter-ekre, Eliminator-okra, a Napalmos gránátfej szintén tökéletes fegyver a Humanoid Leech, Leech Queen ellen. Nagyszerű stratégia a Humanoid Leech ellen használni a Molotov Koktélt, a Napalmos gránátokat pedig tartogatni a játék végére, a Leech Queen ellen. Valami oknál fogva ezek a piócák nagyon érzékenyek az erős tűzre. Zombikra egyáltalán nem érdemes elpazarolni ezeket az értékes gránátokat. Használjuk őket keményebb ellenfelek kiiktatására!

Custom Handgun:
Töltény: 15 golyó
Inventory: 1 hely

Custom Handgun BILLYCustom Handgun
BILLY
Custom Handgun REBECCACustom Handgun
REBECCA

- Ha sikerül meglelni a fegyver alkatrészeket (Handgun Parts) egy táskában, akkor azzal módosítani tudjuk a két kézipisztoly egyikét. A döntés rajtunk áll, ámbátor én mégis azt tanácsolnám, hogy a Beretta-n végezzük el ezt a kis műveletet. Módosítás után a pisztolyunk erősebb, és gyorsabb lesz. Sokkal hatékonyabb zombi gyilkoló eszköz, és nagyon klassz kis fegyver válik belőle!

.357 Magnum:
Töltény: 6 golyó
Inventory: 1 hely

.357 Magnum- A Resident Evil sorozat egyik igen közismert gyilkológépezete. Brutális ereje van! A leghatásosabb fegyver Hunter-ek és főellenségek ellen. Rebbeca talál rá a játék vége felé, és hamarosan nagyon nagy hasznát is veszi, hiszen megjelenik az első Tyrant szörnyeteg. A főellenségeket kivéve mindegyik ellenféllel egy lövéssel végez! Ettől függetlenül nem ajánlatos normál ellenfelekre használni.

Magnum Revolver:
Töltény: 5 golyó
Inventory: 1 hely

Magnum Revolver- Ezt a fegyvert a Leech Hunter nevű minijátékból lehet megnyerni. Külsőre úgy néz ki, mint Barry Magnumja a Resident Evil Remake-ből. Valamint látható még ez a fegyver Billy kezében a játék befelyező videójában is. Sajnos mindössze 5 golyót tartalmaz, de az ereje hatalmas! Könnyedén padlóra küldhetjük vele akármelyik ellenfelet! Ha megnyertük ezt a fegyvert a Leech Hunter-ben, akkor egy új játék kezdésekor menjünk be a 202-es kabinba, majd az ágyon megtaláljuk a revolvert.

Sub Machine Gun:
Töltény: 100%
Inventory: 2 hely

Sub Machine Gun- Ezt a fegyvert szintén nem tartalmazza a normál játék. Hogy elérhetővé váljon számunkra, ahhoz csupán annyi kell, hogy 5 órán belül teljesítsük a játékot egyszer! (normal vagy hard fokozaton) Ekkor nyílik meg ez a gépfegyver, és a következő új játék kezdésénél már nálunk lesz. Ha már megvan a Rocket Louncher, akkor Billy-nél lesz a Sub Machine Gun, ha nincs, akkor Rebbeca-nál. Magáról a fegyverről nem lehet túl sokat mondani. Igen erős gépfegyver, de azért gyorsan el is tud fogyni. A lőszermutató 100%-ról indul, tehát teljesen tele van. Lőszert nem lehet találni hozzá normális esetben. Ha szeretnénk egy kis extra lőszert a gépfegyverbe, akkor a Leech Hunter-ben minimum 1, maximum 29 Leech-et kell összeszednünk. Ekkor ha újrakezdjük a játékot, már ott fog lapulni az Inventory-ban az extra lőszer a gépfegyverbe. Könnyedén elbánik a zombikkal, Hunter-ekkel, de akár főellenségekre is lehet használni.

Rocket Launcher:
Töltény: végtelen
Inventory: 2 hely

Rocket Launcher- Ha sikerül 3 órán belül teljesítenünk a fő játékot (normal, hard), akkor a jutalmunk nem más, mint egy bazierős Rocket Louncher! Ez a fegyver BÁRMELY ellenséget (legyen az akár főellenség) 1 lövéssel kivégez! Mondanom sem kell, hogy a játék legerősebb fegyveréről van szó. (meg is van az ára)