Resident Evil: Zero

Ismertető

 

mainpicture.jpg

Biztos vagyok benne, hogy minden olyan játékos fejében, aki már végigjátszotta a Remake-et, vagy a játék eredeti első részét, megfordult, hogyha a S.T.A.R.S. Alpha egysége végig tudta magát verekedni az Umbrella elátkozott villáján, és végül egy hatalmas tűzlabdával el is tudta azt törölni a föld színéről, akkor vajon mi történhetett a Bravo egységgel. Hiszen a fentiek fényében elég nehéz elhinni, hogy egyszerűen csak lezuhantak, majd az erdő zombi kutyái darabokra tépték őket, amit csak a kis Rebecca élt túl. Nos, a megválaszolatlan kérdésekre ha elég sokáig keressük a választ, általában előbb utóbb meg is találjuk. Ez esetben a nagybetűs Válasz egy újabb része a RE hátborzongató világának, ami a Zero névre hallgat.

A Remake-hez hasonlóan szintén csak GC-re kiadott részben megintcsak azzal az elképesztő látványvilággal találkozhatunk, mint az első rész felújított változatában. A videók a gyönyörűek, de maga a játék is lenyűgöző. Amikor mondjuk egy robogó vonat tetején kell a szakadó esőben előrébb jutnunk, először csak csodáljuk görnyedt főhősünket és a kidolgozott részleteket - egy pillanatra elfelejtve, hogy mit is keresünk a vonat tetején. De a játék többi helyszíne sem hagy kívánnivalót maga után, az ellenfelek kidolgozottságáról nem is beszélve. Viszont a dicséreten kívül egy régi magyar közhelyet is elő kell vennem, miszerint konkoly keveredett a búza közé. A csodálatos látvány megteremtése mellett az új részben a készítők a realitást tűzték még maguk elé, ami nem feltétlenül tesz jót a játékmenetnek. A realitás megvalósítása ugyanis két dologban csúcsosodik ki. Az első az, hogy eltűntek a már jól bevált és megszokott ládák. Néhány - agyát véleményem szerint nem megfelelőn használó - játékos ugyanis követelte, hogy tűnjenek el a horror világába szerintük nem illő „varázsládikók". Az eltűnés végül is egy dolog, de arra biztosan nem gondoltok a fent említett úriemberek és hölgyek, hogy a ládák hiányát valahogyan majd orvosolni kell. Ezt a készítők meg is tették, és egy huszárvágással elintézték, hogy tárgyainkat ezúttal bárhol letehessük a földre és később visszajöhessünk értük. Így elsőre ez nem hangzik olyan szörnyen, a gyakorlatban viszont azt eredményezi, hogy ÁLLANDÓAN össze-vissza kell rohangálnunk, hogy széthagyott növényeinket, muníciónkat, fegyvereinket előkerítsük, mikor a szükség úgy hozza. És ha ez még nem lenne elég, akkor felhívnám a figyelmet a realitás másik megnyilvánulására, nevezetesen a félelmetes méreteket öltő lőszerhiányra. Hard fokozaton ez már annyira kritikussá válik, hogy szép lassan már oda sem figyelünk a történetre, hanem csak abban reménykedünk, hogy valamelyik videóban kapunk, vagy találunk egy tár pisztoly lőszert, amivel talán majd szembe tudunk szállni a főellenséggel a játék végén...

A fentebb leírtak fényében azt hiszem egyértelmű, hogy a játék elég kettős képet mutat. Egyrészt gyönyörű és magával ragadó, másrészt nehéz és izzasztó. A baj az, hogy az utóbbi nagyon rányomja bélyegét az egész játékmenetre. Ennek köszönhetően, annak ellenére, hogy a Zero olyan legendává válhatott volna, mint a Remake, végül csak egy rész lett belőle a sok közül, amiről mindenkinek az jut eszébe, hogy gyönyörű, de embertelenül nehéz.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
gombie
gombie #34

azér kiváncsi vagyok milyen lehet sztem mint a remake

gombie
gombie #33

@Billy Coen: http://www.youtube.com/watch?v=tUVd3G-MCSw

Alex
Alex #32

MindKiller, én úgy játszom ezekkel gépen dolphin emu val és tökéletesen jól megy

MindKiller
MindKiller #31

Sziasztok. Az érdekelne engem, hogy a RE0, Darkside Chronicles és Umbrella Chronicles, stb. át lehet e alakítani olyanná, hogy ne csak pl. Wii-n lehessen játszani, hanem PCn. És hogyan (ha lehet), milyen programmal. Vagy akkor vegyek Wii konzolt???

Tricell
Tricell #30

Tényleg jó x)

Alex Menrich
Alex Menrich #29

Tök jó ez a csúszkáló menü...

Alex Menrich
Alex Menrich #28

Tök jó ez a csúszkáló menü...

William Birkin
William Birkin #27

Szia! Válaszoltam a fórumon... Üdv! Will

Laposhusi
Laposhusi #26

Sziasztok!! Egy kis segítségre lenne szükségem a ZERO-ban!!! Ott akadtam el, hogy 6 kelyhet kell meggyújtani mindegyik kehelynél egy állat szobra van.Ha tudtok légyszi segítsetek . Előre is köszi mindenkinek.

RE2fan
RE2fan #25

játtszál vele PC-n emulator-al xD ha van elég vasad hozzá:)

William Birkin
William Birkin #24

Szintén Nintendo exclusive a játék... Nincs!

Josko05
Josko05 #23

Nem tudja valaki,hogy ez ki van adva ps2-er is?

ChrisRedfild
ChrisRedfild #22

azajó ha kihvásokkalteli a játék az eredeti 1998-as re1 ben is épp hogy elég a lőszer

Bourne
Bourne #21

Ez a rész miért nem jön ki ps2-re?! :( Nincs igazság

SSJ4_Leon
SSJ4_Leon #20

De végülis butaságot mondtam, nem a második legszebb játék a Zero, mert a Remake-el egy szinten van szal sorry :)

SSJ4_Leon
SSJ4_Leon #19

Egyértelműen a második legszebb Resident Evil játék a Zero, kicsit tényleg nehéz az irányítás de van aki a kihívásokat szereti és ez szerintem az. Mindenesetre kedvelem ez a játékot :)

NorbiS2
NorbiS2 #18

Kedves Warning! Ilyen kijelentést nem illik tenni, főleg egy olyan játékra mint a RE 0.

Warning
Warning #17

Vegyíteni kellene kicsit doa rúgásokkal meg ütésekkel nagyobb arzenállal és máris jobb lenne...

adawong
adawong #16

Ez az egyik kedvencem!!!!

Billy Coen
Billy Coen #15

Eredetileg még anno 97-99-ben N64-re tervezték Re.Zero-t ez japánba mutatták be a Tokyogameshow-n egy demó verzíót is produkáltak a belőle a fejlesztők. A Nintendo úgy gondolta ide nagyobb tárhely kell, így a fejlesztők bejelentették, hogy a játékot nintendo gamecube-ra fogják készíteni. The End...

lukika
lukika #14

ezt nemis ismerem

Bio4AdaWong
Bio4AdaWong #13

nekem is az 1-ik kedvenc részem

William Birkin
William Birkin #12

Ebben egyetértek veled. Az egyik kedvenc részem a Zero. :)

NorbiS2
NorbiS2 #11

Részben eggyetértek a cikkel, bár azért hozzátenném ,hogy a zero egy igazi ízig vérig Resident. nekem is hiányoztak a ládák , de a coperativ mód ..... , hát az kárpótolt mindenért.

William Birkin
William Birkin #10

Szóval a Leech Zombi elég kemény egy ellenfél, nem? (főleg Hard-on)

Alex Menrich
Alex Menrich #9

Microice: havorodnak mond meg, hogy ha a játékokat lehetne "konvertálni" olyan módon amit egy felhasználó is el tud sajátitani ilyen könnyedén, akkor nem tartana egy átirat tóbb hónapos fejlesztési munkával. Azért ez nem ilyen egyszerű..

Claire Redfield
Claire Redfield #8

a haverod bizonyára szeret nagyotmondani :) ennél csak az volt jobb, amikor valaki azt állította hogy megvan neki a re5, amiben ellipszis alakú láda van LOL XD

Microice
Microice #7

csak azt találtam érdekesnek h ha ilyen haverjai vannak akkor miért kérdezte meg tőlem h mennyiér vettem a cube-ot na mind1

Microice
Microice #6

és ahzt mondta nekem h neki megvan és szokott játszani vele sztem érdeklődjetek tőle hátha tud róla valamit mondani:)

Microice
Microice #5

heló mindenki van egy nagyon jó hírem azoknak akiknek nincsen gamecube-juk egyik haverom (a fórumon mysterio néven ismeritek) azt állítja h egyik barátja át tudta konvertálni a 0-át ps2-re

BioHazard
BioHazard #4

Jah és Szerintem Pozitívum Hogy nehéz. Imádom az olyan játékokat amiket nem 1 Hét alatt Viszek végig

Krauser
Krauser #3

A re0 biztos nagyon ász game lehet, a fő resi részek közül eddig csak ezt nem tudtam beszerzni pedig probáltam, egyébként a story-jára lennék a legjobban kiváncsi, remélem minnél hamarabb be tudom szerezni:)

Túlontúli
Túlontúli #2

Nekem bejött ez a rész és a nehezsége is tetszet a Hard mode-nak. Amiért viszont rosz pont illeti a játékot az az, hogy a pályatervezése a Zero-nak sajnos nem veszi fel a versenyt a többi résszel. És emiatt a Hard is csak mediumra alacsonyodhat. Mert hiábba kemények az elenfelek rengeteg kikerülhető mert nem mész vissza ahol vannak és az ajtókon sem jönnek át!

Burzum
Burzum #1

Amikor először végigjátszottam,teljesen el voltam ájulva a játéktól,de későbbi végigjátszások alkalmával már én is ugyanúgy érzek a Zero-val kapcsolatban,ahogy a cikkíró az utolsó mondatában megfogalmazta,bár a nehézséggel nem értek egyet,igazából csak hard-on tényleg istentelenül nehéz a játék,de hát ha valaki úgy akar játszani,akkor az el is várja ezt a nehézségi szinttől.A ládák hiánya gáz,mert vontatottá teszi a game-et és a para ill. váratlan események kimaradása inkább a baj+a story se az igazi(annyira kevés a narratíva,hogy az már fájó,összvisz 3 szereplő és kész).Jó játék,de nem tudom rá nyugodt szívvel mondani,hogy kihagyhatatlan...

Ferdőződj meg Te is!