Resident Evil: Zero

Játékmenet

Ami a játékmenetet illeti, ez az, ami egy kicsit megváltozott a többi klasszikus Resident játék óta. Egy új menetrendszert alkalmaztak ebben a részben, mégpedig az úgynevezett "együttműködő" (Cooperative) játékmenetet. A 2 főhős nem távolodik el egymástól, hanem együtt maradnak többé-kevésbé az egész játék alatt. Ennek köszönhetően lehetőségünk van együtt harcolni, segíteni egymáson, illetve akár azt is kiválaszthatjuk, hogy melyiküket szeretnénk irányítani. Ezen döntésünk nem végleges, hiszen bármikor megváltoztathatjuk a játék során. Azt a karaktert, amelyiket éppen nem mi vezéreljük, a gép fogja irányítani, és követni fog bennünket mindenfelé, ha úgy parancsoljuk neki (!), ugyanis a cooperative játékmódhoz az is hozzátartozik, hogy utasításokat adhatunk társunknak. Ezeket a parancsokat az Inventory képernyőn tudjuk beállítani, illetve közvetlen játék közben is tudunk egy „Kövess!" és egy „Maradj itt!" parancsot kiadni társunknak.

Az Inventory képernyőn belül ez utóbbi kettőt szintén be tudjuk állítani, valamint még két továbbit is, melyekkel automatikus tüzelésre tudjuk bírni társunkat, ha ellenfél van a közelében. Értelemszerűen ezen parancsfunkció párja az automatikus tüzelés kikapcsolását eredményezi. Az általunk irányított karaktert szintén az Inventory képernyőn tudjuk beállítani, de létezik erre egy egyszerűbb, és gyorsabb megoldás is, hiszen az irányítópadunkon van direkt erre egy kijelölt gomb, aminek lenyomásával egy kis szívdobogással kísért animációs bejátszás következtében átváltunk a másik karakterre. A játékban előfordulnak olyan szituációk, amelyeket egy ember nem tudna megoldani, így tehát igénybe vehetjük ezt az együttműködéses dolgot, hogy megoldjunk fejtörőket, elmozdítsunk valamit vagy akár elérjünk olyan tárgyakat, bejussunk olyan helyekre, amelyek túl magasan vannak.

A Resident Evil Zero még egy fontos dologban eltér korábbi társaitól. Ebben a játékban NINCSENEK benne a már jól bevált, és megkedvelt „ládák" (Item Box). Ehelyett megkaptuk azt a lehetőséget, hogy bármelyik tárgyat le tudjuk helyezni bárhol a földön, és ha otthagyjuk, akkor bármikor visszamehetünk értük. Ennek eredménye, hogy rengeteget kell rohangálnunk oda-vissza elhagyott tárgyaink visszaszerzéséért. A lehelyezett tárgyakat a játék pontosan megjegyzi, szóval emiatt nem kell aggódnunk egy percig sem, mert minden tárgyunkat megtaláljuk ugyanott, ahol hagytuk is. A lehelyezett tárgyaink be lesznek jelölve a térképen is, ami hatalmas segítség, mert így mindig tudjuk, hogy melyik helyiségben mit is hagytunk el.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Még nem érkezett hozzászólás
Ferdőződj meg Te is!