Resident Evil: Zero

Szereplők

Rebecca Chambers

Életkor: 18

Rebbeca ChambersRebecca Chambers a legfiatalabb tagja a S.T.A.R.S. BRAVO csapatnak, ahol tulajdonképpen felcserként tevékenykedik. Fizikai értelemben természetesen jóval gyengébb társainál, de valójában nagyon intelligens, és találékony nő, tehát hasznos tagja a csapatnak. Fizikai állóképessége miatt nem tud elviselni túl sok támadást, de adottságai szinte halhatatlanná teszik őt, ugyanis a BRAVO csapatban ő az egyetlen, aki ért a gyógynövények keveréséhez, amivel életeket menthet. Rebecca nemrég került a BRAVO csapatba, és egyelőre nem szánnak neki túl sok szerepet társai, de ennek ellenére tisztelik őt, és biztosak benne, hogy még nagyon is a hasznukra fog válni a hölgy.

A történet során Rebecca összetalálkozik a közveszélyesnek nyilvánított Billy Coen nevezetű volt katonával, és a helyzet arra kényszeríti őket, hogy összefogjanak, és együtt győzzék le a gonoszt, együtt éljék túl ezt a szörnyűséget.

Billy Coen

Életkor: 26

Billy CoenNem túl sokat tudni Billy-ről... Másodtiszt volt egy katonai egységben Afrikában, ahol egy szörnyű parancsot kaptak, aminek következtében lemészároltak 23 ártatlan embert. Ez a történet egy hosszú átvezető videóban ki is derül a játék során, és Billy el is magyarázza az igazságot ezzel kapcsolatban. A Billy-t szállító katonai rendőrautót támadás érte az erdőben, és a nagy káoszban Billy kihasználta az alkalmat, majd megszökött, és a vonatban bújt el. Ez az a hely, ahol összetalálkozik majd Rebecca-val, és innentől kezdve együtt küzdenek tovább a túlélésért. Billy fizikailag nagyon erős, és rengeteg támadást tud elviselni, viszont ő már nem képes a gyógynövények keverésére.

Billy tehát valójában egy ártatlan fiatalember, aki nem tehet róla, hogy ilyen szörnyű parancsot kaptak. Megpróbálta megakadályozni parancsnokát a gyilkolásban, de nem sikerült neki. Valószínűleg ezért is lett végül ő a bűnbak.

Billy Coen tehát nem éppen a gyógyítás mestere, viszont nagyszerűen bánik bármilyen fegyverrel, ebből tehát következtetni lehet egy nagyon jó stratégiára, ami előnyös lehet a játék során. Sokkal könnyebben, és gyorsabban intézi el az ellenfeleket, mint Becky, ezért célszerű a fegyvereket, és lőszereket Billy-nél tárolni, a gyógyszereket, kulcsokat, egyéb tárgyakat meg Rebecca-nál.

Dr. James Marcus

Életkor: ismeretlen

Dr. James MarcusDr. James Marcus volt a legelső tudós, aki felfedezte az anyavírust és létrehozta a T-Vírust! Kísérletei azonban nem tartottak sokáig, mivel Albert Wesker és Dr. William Birkin összeesküvést szerveztek ellene. Wesker Umbrella katonákat bérelt fel, majd meggyilkolták Marcus-t. Ezzel William Birkin átvette Marcus-tól a további kutatásokat, kísérletezéseket. De csak azt hitték, hogy sikerült likvidálniuk Marcus doktort, ugyanis ő nem halt meg, mivel egy az általa létrehozott Queen Leech (piócakirálynő) behatolt a doktor holttestébe, és évek múltán létre hozta Dr. James Marcus új életét. De Marcus sem a régi már... A testét regeneráló Leech királynőnek köszönhetően gyakorlatilag már nem tekinthető embernek. Mimetikus képességei lehetővé teszik számára, hogy az önmaga fiatalkori külsejét öltse fel, valamint képes telepatikus úton kommunikálni a többi mutáns piócával, ezáltal írányítani őket.

Halála előtt az Umbrellának dolgozott. A Raccoon erdőben lévő Spencer Kastélyt lefoglalták vírustesztelés céljából.

Marcus tehát él, és elsődleges célja, hogy bosszút álljon azokon, akik megölték őt. (elsősorban Wesker-en és Birkin-en) Ő az, aki piócáival elterjeszti a T-Vírust az erdőben, a vonaton, a Spencer Kastélyban.

Marcus végig a háttérben figyeli a Rebbeca-t és Billy-t. Többször is megpróbálja őket megállítani, de nem sikerül, ezért szembe kell nézzen velük, hogy saját maga intézze el a két fiatal főhőst. Vajon Rebecca és Billy tehet valamit, hogy végleg derékba törje Marcus terveit?

Albert Wesker

Életkor: 30

Albert WeskerAlbert Wesker a S.T.A.R.S. csapatok vezetője. Miután a gyilkosságok megtörténtek, kiküldi a BRAVO csapatot a Raccoon erdőbe nyomozás céljából. A csapat számára viszont teljesen ismeretlen volt az a tény, hogy Wesker mesterkedik valamiben. Miközben a BRAVO csapat tagjai lassan-lassan elhullanak egyenként, Wesker és Birkin leülnek, és közös tervet készítenek.

Wesker az az ember, aki emberfeletti szadista hajlamokkal rendelkezik. Számára nem jelent gondot akárki meggyilkolása, csak hogy elérje céljait. Hatalmas szörnyűségeken töri a fejét, ami még rengeteg ártatlan áldozatot fog követelni, és amiknek beláthatatlanok a következményei. 

Miután a vonaton elterjedt fertőzést megtudja, elrendeli a vonat megsemmisítését mégpedig úgy, hogy holtvágányra terelik a szerelvényt. Azt viszont nem tudja, hogy kinek köszönheti a fertőzés rohamos elindulását. Később azonban kiderül, hogy egy olyan valaki, akit már halottnak hitt.

Mit akar valójában Albert Wesker? Miért csinálja ezt? Mi az a valami, ami megér neki ennyi ártatlan áldozatot?

William Birkin

Életkor: 36

William BirkinWilliam Birkin 16 éves korában került be az Umbrella cégbe, de rendkívüli tanulékonysága révén már hamarosan igen komoly kutatásokban vehetett részt, és olyasmiken dolgozhatott, amiken sok-sok kutató nem dolgozhat egész életében. 

Ő állt Albert Wesker mellet, amikor James Marcus-t meggyilkolták, és hamarosan át is vette Marcus kutatásait a T-Vírussal. A kutatásai igen sikeresnek bizonyultak, és 1998-ban sikerült megalkotnia egy továbbfejlesztett vírusfajt, a T-Vírus egyik rendkívül erős alternatíváját a G-VÍRUS-t.

William Birkin-nek egyetlen barátja van az egész Umbrella cég dolgozói közül, aki nem más, mint Albert Wesker. Terveiket együtt alkotják meg, együtt is viszik véghez őket.

Birkin készít barátjának egy új, módosított változatot a vírusból, melynek hatására egy ideiglenes halál állapot lép fel az alanynál, majd regenerálja testét, és emberfeletti képességekkel ruházza fel azt. Ez a szer a későbbiekben még jelentős szerepet fog játszani Wesker “munkájában”.

A “Mansion incidens” után nemsokkal Birkin rájön, hogy Umbrella célponttá vált a készítménye miatt, akár csak korábban James Marcus. De nem hagyja annyiban az ügyet...

Enrico Marini

Életkor: 41

Enrico MariniEnrico Marini a S.T.A.R.S. BRAVO csapat vezetője. Elsőrendű vezér, tökéletesen végzi a munkáját, és a katonái is tisztelik őt. Amikor megkapja a parancsot, hogy vezényelje csapatát a raccoon-i erdőbe, még nem tudja, hogy sajnos ez lesz az utolsó missziója.

A játék során párszor rádióval kapcsolatba lép Rebecca-val, és óvatosságra inti őt, mert a jelentés szerint, amit a felborult autónál találtak, Billy Coen egy brutális gyilkos. Az Umbrella Kutató Laboratóriumban is összefutunk még vele, valamint szerencsésen eljut a Spencer Kastély alagút rendszerébe is, ahol mielőtt végleg fényt derítene az igazságra, a saját kapitánya (Wesker) öli meg.

 

Forest Spayer

Életkor: ismeretlen

Forest SpayerForest a BRAVO csapat mechanikus szakértője. Ebben a játékban különösebb szerepet nem kapott. Mindössze a játék bevezető videójában lehet látni őt. Chris Redfield jó barátja, és sok időt töltöttek együtt korábban. A “Mansion incidens” előtt elmondta Chris-nek, hogy rossz érzései vannak ezzel a küldetéssel kapcsolatban, és valójában nem is járt messze az igazságtól.

Kenneth Sullivan

Életkor: ismeretlen

Kenneth SullivanKenneth Sullivan a BRAVO csapat vegyészeti specialistája. A Resident Evil Zero-ban neki sem szántak túl sok szerpet. Ő is csak a játék bevezető animációjában tűnik fel. Később eljut a Spencer Kastélyba, ahol egy közönséges zombi végez vele.

Richard Aiken

Életkor: ismeretlen

Richard AikenAhogy az előző két katona, ő sem szerepel sokat a játékban. Szintén a bevezető videóban tűik fel csak. Jelentősebb szerepe csak később a Spencer Kastélyban lesz.

 

Edward Dewey

Életkor: ismeretlen

Edward DeweyEdward az egyike azon pár BRAVO csapat tag közül, akinek lesz egy rövid dialógusra lehetősége a játékban. Ő volt a helikopter másodpilótája. Rebecca összefut vele a vonatban. Csupán annyit tehet, hogy figyelmezteti a lányt a környéken ólálkodó szörnyekre. Utána belehal fatális sérüléseibe. Valószínűleg zombi kutyák okozták sérüléseit.

Kevin Dooly

Életkor: ismeretlen

Kevin DoolyŐ az egyetlen BRAVO csapattag, akiről nagyon keveset lehet tudni. Ő volt a BRAVO helikopter pilótája, és ő a gépben maradt, amikor a csapat elhagyta a helikoptert. Később a Resident Evil Remake-ben holtan találják a helikopterben. Valószínűleg zombi kutyák okozták halálos sérüléseit.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Még nem érkezett hozzászólás
Ferdőződj meg Te is!