Resident Evil: Zero

Történet

1998 - Raccoon City:

Bizarr gyilkosságok történnek Raccoon városában, és az emberek otthonuk elhagyására kényszerülnek. A város peremterületén éldegélő családokat támadások érték. Később kiderül, hogy az áldozatokat gyakorlatilag megették...

Július:

Brian Irons, Raccoon City rendőrfőnöke megpróbálja elkerülni ezt a témát, de amikor a gyilkosságok hirtelen megnövekedtek, kényszerítik, hogy nyilatkozzon a sajtónak. Elhatározza, hogy speciális nyomozó csapatokat (S.T.A.R.S. - Special Tactics and Rescue Squad) küld ki ezeknek a gyilkosságoknak a felderítésére. Albert Wesker S.T.A.R.S. kapitány úgy határoz, hogy először a BRAVO csapatot indítja útjára.

Július 23.:

A Raccoon erdő területén sebesen száguld egy személyvonat, végezve teljesen hétköznapi munkáját. Az utasok a vonatban jókedvűen utaznak, beszélgetnek egymással, miközben vacsorájúkat fogyasztják. De valaki, egy ismeretlen alak a hegy tetejéről figyeli őket. Egyszer csak hirtelen hatalmas piócák támadják meg a vonatot. Ezek nem hétköznapi piócák! Hatalmasak, és gond nélkül áttörik a vonat ablakait, majd azonnal meggyilkolják a vonatban tartózkodó összes utast és személyzetet. Az emberek azonnal menekülni próbálnak, de nem jutnak messzire.

Pár órával később helikopter zaja töri meg a sötét erdő félelmetes csendjét. A S.T.A.R.S. BRAVO csapatának helikoptere az, és azért jönnek, hogy felkutassák a brutális gyilkosságok okozóit, de a vonatbalesetről valójában fogalmuk sincs. Ekkor valami hiba folytán tönkremegy a helikopter motorja, és kényszerleszállást hajtanak végre Raccoon erdő területén. Senki sem sérül meg... A pilótát kivéve mindenki elhagyja a helikoptert, hogy körülnézzenek.

Nem sokkal később rábukkannak egy felborult katonai rendőrautóra, és a közelben heverő halott katonákra. Az arckifelyezésük tökéletesen elárulja, hogy borzasztó dolgokon mehettek keresztül, míg a halál eljött értük. Mielőtt Enrico kapitány teljesen megvizsgálta volna a roncsot, Rebbeca - a BRAVO csapat újonca - felhívja a kapitány figyelmét egy iratra, ami valójában a katonák teljesítendő parancsát tartalmazta. A katonák feladata az volt, hogy egy rendkívül veszélyes fegyencet szállítsanak, név szerint Billy Coen-t. Billy holttestét nem találják sehol, így arra a következtetésre jutnak, hogy Billy okozta az autóbalesetet, megölte a katonákat, majd elmenekült az erdőbe.

Ezután Enrico felhívja a többiek figyelmét is erre a veszélyes fegyencre, és hogy legyen mindenki nagyon óvatos, miközben körülpásztázzák a terepet! Rebbeca is elindul a saját irányába, amely egyenesen a sinekhez vezet, ahol éppen maga előtt találja a nemrég szörnyű támadás érte vonatot. Ekkor elered az eső, és Rebbeca elhatározza, hogy körülnéz a szerelvényben.

Rebbeca a vonatban kap egy rádióhívást Enrico kapitánytól, amelyben tájékoztatja a lányt, hogy ez a bizonyos Billy Coen meggyilkolt 23 embert, és sokkal veszélyesebb, mint azt gondolták volna. Rebbeca megkezdi tehét kalandos nyomozását Raccoon erdő kellős közepében, egy lerobbant vonatban, amely egyelőre ismeretlen okok miatt teljesen kihalt... Vagy mégsem?

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Még nem érkezett hozzászólás
Ferdőződj meg Te is!