Fegyverek

Túlélőkés:

Túlélőkés- Alapvető túlélőeszköz minden Resident Evil játékban. Túl sok haszna nincs, csak akkor használjuk, ha TELJESEN kifogytunk minden lőszerünkből! (de akkor is inkább a lőszerkereséssel foglalkozzunk) Nekimenni vele egy Hunter-nek egyenlő a halállal.

Beretta M92F:
Töltény: 15 golyó

Beretta M92F- Ezek a kézifegyverek minden S.T.A.R.S. csapattag alap önvédelmi fegyverei. Tökéletes fegyver zombik, kutyák és varjak ellen, ezért érdemes mindig magunknál hordani. Nagyobb távolságokból használva is ugyanazt a sikert érhetjük el vele.
- A Director’s Cut változatban megtalálható egy bizonyos Custom Edition of Beretta, ami sokkal pontosabb célzást biztosít, és néha le tudunk adni vele fejlövéseket is zombikra. (Advanced / Arranged mód)

Remington M870 – Shotgun
Töltény: 7 sörétes lőszer

Remington M870 – Shotgun- Ez a fegyver, melyet a Kastélyban találunk meg, tökéletes gyilkoló eszköz zombik, kutyák vagy akár még Hunter-ek ellen is. A zombikat egy lövéssel is el tudjuk intézni vele, ha a fejükre célzunk. Ha egyszerre több kutya támad ránk, egy Shotgun lövéssel akár az összeset le tudjuk teríteni egyszerre. Hunter-ek ellen viszont csak végszükség esetében használjuk, mert erejüknek köszönhetően még egy Shotgun ostrom alatt is képesek végezni velünk.
- A Shotgun megszerzése nem is olyan egyszerű. Egy kis szobában van felakasztva egy kampóra, és miután megpróbáljuk levenni onnan, azonnal aktiválunk egy csapdarendszert, ami a helyiséget elhagyva vár majd ránk. A csapda úgy működik, hogy a plafon „életrekel”, és elindul lefelé, hogy fasírtot csináljon belőlünk.
- Jill-lel könnyű dolgunk van, mert amint aktiváljuk a csapdát, Barry érkezik segítségül, és kiszabadít minket a Shotgun-nal együtt.
- Chris-szel már egy kicsit más a helyzet, ugyanis keresnünk kell először egy ún. Broken Shotgun-t, amit miután leakasztottuk az igazit, azonnal a helyére kell tennünk, így megléphetünk a puskával, és nem fogunk belesétálni semilyen csapdába.

Colt Python:
Töltény: 6 Magnum golyó

Colt Python- Ez a fegyver egy tényleg egy igazi gyilkoló eszköz! A leghatékonyabb fegyver a játékban! Egy lövéssel elintézi a zombikat, kutyákat, Hunter-eket (max 2 lövés), de még Tyrant ellen is igen hatásos fegyverarzenál. Egyetlen hátránya, hogy kevés lőszert találunk hozzá a játék során, tehát ügyelnünk kell nagyon a lőszermennyiségre. Csak akkor használjuk, amikor nagyon szükség van rá!
- A Director’s Cut verzióban ha 3 óra alatt teljesítettük a játékot, akkor kaptunk egy örök lőszeres Colt Python-t. (Advanced / Arranged mód)

Bazooka:
Töltény: 6 gránát

Bazooka- A Bazooka majdnem olyan hatékony fegyver, mint a Colt Python. Csak Jill-lel tudjuk használni, Chris játékában nincs benne. 3 féle gránátfejjel tölthetjük meg, mégpedig robbanó (szürke), napalm (vörös) és savas (sárga) gránátfejekkel. Mindhárom gránátfej különböző hatású, és az ellenfelekre is változó hatást gyakorol. (Yawn, Hunter – savas / Plant 42 – napalm / zombi, kutya, egyéb – robbanó)

Lángszóró:
Töltény: lángszóró üzemanyag

Lángszóró- Csak Chris játékában található meg, és 2 darab van belőle. Valójában igen használhatatlan egy fegyver, és az alkalmazási lehetősége is nagyon limitált. Valójában hasonló koncepción alapulnak, mint a Shotgun csapda a Spencer Kastélyban, a lángszórók ugyanis szintén ilyen kampókra vannak felakasztva, csak ha eltávolítjuk őket, akkor nem csapdát aktiválunk, csupán bezárjuk a közelben lévő ajtót. Ezért csak nagyon kevés ideig és helyen tudjuk használni őket. (én azt mondom nem is baj)

Rakétavető:
Töltény: 4 rakéta

Rakétavető- A rakétavető természetesen a legerősebb fegyver a játékban. Sajnos csak a játék legvégén lesz lehetőségünk használni, amikor Brad ledobja a helikopterből. 4 rakétát tartalmaz, és 1 pontos lövésre lesz szükségünk, hogy végleg elintézzük Tyrant-et.
- Ha 3 órán belül teljesítjük a játékot, akkor ezt a fegyvert megkaphatjuk a teljes játékban ráadásul végtelen lőszerrel.

Bónusz fegyverek (PC):

Bónusz fegyverBónusz fegyver- A Resident Evil PC-s portjában találunk 2 extra fegyvert, amit szintén úgy hozhatunk be, ha 3 órán belül teljesítjük a játékot. Ezek az Ingram MAC-10 és a Minimi. (egyik Jill-é a másik Chris-é) Mindkét fegyver automata, és örök lőszeres, tehát könnyedén elintézhetünk velük mindent.