Inventory

Az Inventory képernyő a tárgyaink, életerőnk, fegyvereink, dokumentumaink tehát minden velünk kapcsolatos dolog vezérlésére szolgál. Ezt a képernyőt a START gombbal tudjuk előhozni, és erre bármikor lehetőségünk van, amikor az irányítás a kezünkben van. Nézzünk is bele egy kicsit ebbe híres Inventory-ba!

A bal alsó sarokban egy kis fotócska árulkodik arról, hogy kik vagyunk, valamint rögtön mellette található az életerő státuszunk is. Mindezek mellet egy külön kis ablakocska van, amibe mindig az a fegyver (!) kerül bele, amelyik éppen a kezünkben van. Jobbra találató a tárgylistánk. Itt megtalálunk minden felvett tárgyat. A tárgyak raktározásához mindössze 8 hely áll Jill rendelkezésére, amíg Chris-nek csak 6 helyecske jutott. Nem kell kétségbe esni, ugyanis a játékban néhány kijelölt helyen (általában mentési helyeken) találhatunk bizonyos ITEM BOX-okat, ahol tömérdek cuccot tárolhatunk, és ami a legjobb benne, hogy akárhol nyitjuk ki ezt a nagy ládát, mindig mindent megtalálunk benne, tehát amit a Kastélyban leraktunk, azt megtaláljuk egy a Laborban lévő Item Box-ban is. Ha a kis kurzorunkat valamelyik tárgyra visszük, és megnyomjuk az elsődleges akció gombot (X), akkor egy kis extra menü jelenik meg, amely a lehetőségeinket mutatja. Az első az EQUIP, amivel a fegyverünket tudjuk kézbe venni, illetve ha nem fegyvernél vagyunk, akkor ilyenkor ott a USE felirat szerepel, amivel tudunk használni dolgokat valahol (pl. egy medált a helyére tenni, avagy éppen magunkat gyógyítani). A következő választási lehetőség a CHECK. Ezzel a funkcióval megtekinthetjük 3D-ben a kiválasztott tárgyat, amit kedvünk szerint forgathatunk is, vagy mégegy X-et nyomva extra információkat tudhatunk meg róla. A harmadik választási lehetőség a COMBN, ami a tárgyak kombinálására, egyesítésére szolgál. Ezzel tudunk egy fegyvert akár megtölteni, illetve növeényeket kombinálni, keverni stb...

Most pedig vizsgáljuk meg a jobb felső sarkot is! Itt található a MAP, ahol a megszerzett térképeink segítségével be tudjuk mérni jelenlegi helyzetünket. Mellette található a FILE menüpont, ahol a korábban összegyűjtött dokumentumokat, naplókat tudjuk ismét elolvasni. A harmadik funkció a játék elején nem üzemel, de később szerzünk egy rádiót, amivel néha kapcsolatba tudunk majd lépni Brad-del. Nekünk nem kell foglalkozni azzal a gombocskával, mert a folyamat automatikus. Az utolsó gombocska pedig nem más, mint az EXIT, amivel értelem szerűen elhagyhatjuk az Inventory-t.