Ismertető

1995 volt az év, mikor az első Resident Evil játék napvilágot látott. Persze zombikkal már ezelőtt is találkozhattunk más remek alkotásokban, mint mondjuk az Alone In The Dark. De az ilyen játékokat általában mindig valamilyen spirituális, misztikus légkör lengte körül. A Resident pont ebben mutatott újat. Nincs misztikum, csak egy vírus, egy rakat elvetemült tudós, na meg persze az emberi gonoszság, és lám máris kész a baj mindenféle csiri-biri nélkül.

Resident Evil (1995)

Mai szemmel nézve a játék grafikája elavult, az ellenfelek buták, a kidolgozottság pedig iszonyúan gyenge. De annak ideén ez a játék maga volt a rettegés. Már elindítása utána a kezdő képsorok a frászt hozták az emberre, amikor is a kamera egy folyosón követett valakit, majd hirtelen „rávetette magát". Ezután pedig következett a még félelmetesebb intro, majd a szereplők akciófilmbe illő bemutatása, ami kissé oldotta a hangulatot, még ha csak pár rövidke percre is. Ezt követően hozzáláthattunk, hogy kiderítsük mi is történt a hátborzongató öreg villában, amit annak újdonsült lakói alaposan megnehezítettek.

Resident Evil (1995)Ez volt annak idején a Resident Evil. De én valahogy úgy érzem, hogy a játék mégsem öregedett annyit, mint amennyit a technika fejlődött.

Biztos vagyok benne, hogy ha valaki manapság úgy ül le a játék elé, hogy még sosem játszott vele, a kockafejek és a karóba húzott karakterek ellenére is újra és újra kirázná a hideg, az események pedig folyamatos rettegésben tartanák a játék minden percében.

Ezzel a játékkel kezdődött minden, és ezzel olyan névjegyet tett le az asztalra, amin a mai napig nem fakult meg a felirat.