Szereplők

Chris Redfield:
Életkor: 25

Chris Redfield- Chris Redfield a játék egyik játszható karaktere.
- Fiatalabb korában a légierőnél szolgált, de gorombáskodásait a felettesei iránt nem sokáig tűrték, ezért egy idő után ki is dobták őt onnan. Távozása után nem sokkal Barry Burton kapcsolatba lépett vele, és felajánlotta Chris-nek, hogy csatlakozzon a nemrég megalakult S.T.A.R.S. ALPHA csapathoz! Chris nem sokat gondolkodott a dolgon, és hamarosan be is lépett a csapatba. Itt Chris több barátra is talált, és nagyon élvezte a veszélyesebbnél veszélyesebb, speciális kutatási, és mentési munkálatokat.
- Chris hirtelen ember, képes néha a elhamarkodottan, meggondolatlanul cselekedni. Ezért sem tűrték el sokáig a légierőnél.
- Chris-nek van egy lánytestvére Claire, akire nagyon vigyáz, és mindennél jobban szereti! Képes lenne akár az életét is kockára tenni érte, és ezért a tulajdonságáért nagyon tisztelik a csapatban.

Jill Valentine:
Életkor: 23

Jill Valentine- Jill Valentine a játék másik játszható karaktere.
- Jill egy hihetetlen attraktív, intelligens, gyönyörű, fiatal hölgy, akire nem véletlenül aggatták rá ezeket a jelzőket. Fiatal kora ellenére véghez vitt már olyan dolgokat, amelyeket nem sokan tesznek egész életükben. Chris oldalán ügyködik a csapatban. Nem egyszer mentette már meg parancsnoka életét harc közben. Jill tehetsége leginkább a műszaki dolgok irányába mutat, ezért ő az ALPHA csapat „mechanikusa”. Képes kezelni akármilyen harckocsit, járművet, de legyen szó csak egy egyszerű zár feltöréséről, ő ezt gond nélkül elvégzi.
- Jill korábban szolgált már más katonai, rendőrségi egységnél is, ahol megfelelő kiképzésben részesült. (fegyverhasználat, közelharc stb...)

Albert Wesker:
Életkor: 38

Albert Wesker- Wesker kapitány a S.T.A.R.S. csapatok vezére. Szinte mindig tökéletesen nyugodt, hideg és megfontolt. Ezért is hívják a csapatársai “cool guy”-nak. Sosem veszti el a fejét, akár csak a napszemüvegét, amit mindig visel. Wesker kiváló közelharci, és fegyverhasználati tudással bir. A legzavarosabb helyzetekben sem veszti el a fejét, így mindig meghozza a tőle telhető leghelyesebb döntéseket.
- Miután sikeresen elhelyezkedett a Raccon-i Rendőrségnél (R.P.D.), hamarosan már igen magas rangi pozíciót foglalt el, és megalapította a S.T.A.R.S. különleges osztagjot, aminek természetesen ő lett a parancsnoka. Az osztag ALPHA és BRAVO csapatát ő irányitja, és vezeti a különleges, veszélyekkel teli küldetések során.
- Bár látszólag Wesker nagyon jó kapitány, ami önmagában igaz is, de sajnos a háttérben más is közre játszik, ami miatt még sokminden meg fog változni...

Barry Burton:
Életkor: 38

Barry Burton- Chris Redfield régi barátja és partnere is egyben. Több, mint 16 évnyi katonai tapasztalattal rendelkezik (SWAT), és több titkos küldetést is sikeresen végigvezetett. Családos ember, munka után felesége, és két kislánya várja otthon.
- Barry Burton az ALPHA csapat fegyverspecialistája, és feladatai közé tartozik, hogy társait a küldetések nehézségeitől függően felszerelje, munícióval lássa el. Ha valamelyik fegyver meghibásodik, akkor Barry a megfelelő javító mester. A kezei közül kikerülő fegyverek azonnal bevethetőek.
- Igencsak nagy termetű bácsiról van szó, ezáltal fizikai állóképessége is kiváló. Nagyszerű csapattárs, és ez a tulajdonsága jópárszor meg is villan a játék alatt.

Rebbeca Chambers:
Életkor: 18

Rebbeca Chambers- Rebbeca Chambers a S.T.A.R.S. alakulat történelmében eddig a legfiatalabb tag. Még csak 18 éves, de máris teljeskörű tagja a BRAVO csapatnak. Fizikailag nem túl erős, viszont rendelkezik némi fegyverhasználati képesítéssel, de ő valójában a gyógyítás nagymestere. Igazi segítséget jelent bevetések közben, mert gyorsan el tudja látni bármelyik sérült társát.
- A Raccoon City lesz neki az első komolyabb bevetése.

Enrico Marini:
Életkor: 41

Enrico Marini- Enrico a S.T.A.R.S. BRAVO csapatának a kapitánya. Nem sok embernek adatik meg olyan vezéri képesség, mint Enrico-nak. Csapatára úgy tekint, mintha a családja lenne, és ezért nagyon is tisztelik őt. Enrico a BRAVO csapattal ment ki a Raccoon Erdőbe, és miután helikopterük lezuhant, társaival elindultak, hogy körbenézzenek az erdőben.
- Sajnos nem sok szerepet szántak neki a Resident Evil-ben.

Brad Vickers:
Életkor: 35

Brad Vickers- Brad Vickers a S.T.A.R.S. ALPHA csapatának a helikopterpilótája. Bár valójában nem lehet tudni, hogy hogyan jutott ilyen messzire, ugyanis Brad kegyetlen fél a haláltól, és ha csak egy mód van rá, mindig elkerüli az efféle veszélyes szituációkat. Ezt a csapat tagjai nagyon is jól tudják, ezért “chicken heart”-nak is csúfolják őt. Viszont Chris nagyon is tisztában van vele, hogy Brad egy fantasztikus pilóta, és a csapatnak mindenképpen szüksége van rá.

Joseph Frost:
Életkor: 27

Joseph Frost- Joseph korábban a BRAVO csapat tagja volt, de Wesker kapitány átrakta őt az ALPHA csapatba. Specialitásai közé főleg a különböző harci járművek tartoznak.
- Túl sokat nem lehet tudni róla, mert sajnos ő lesz az első halálos áldozata a Resident Evil játéknak.

Richard Aiken:
Életkor: 23

Richard Aiken- Richard egy nagyon fontos személy a BRAVO csapatban, mivel ő az elsődleges kommunikációs specialista. Nagyon pozitív személyiség, és mindenki kedveli őt az egységnél.
- Sajnos ő sem kapott túl sok szerepet a játékban. Ő fog először találkozni a hatalmas mérgeskígyóval, ami csúnyán meg is sebzi őt.

Forest Speyer:
Életkor: 29

Forest Speyer- Forest az ALPHA csapat mesterlövésze. Professzionalitása miatt nem kis tiszteletet sikerült kivívnia a csapat tagjaitól.
- Forest bejut a Spencer Kastélyba, de nem lép kapcsolatba a csapat többi tagjával, hanem elbújik egy helyiségben, a kastély egyik sarkában, ahol szerencsétlenségére élőhalott varjak találnak rá, és sebzik őt halálra. A játékban csak a holttestével találkozhatunk.

Kenneth J. Sullivan:
Életkor: 45

Kenneth J. Sullivan- Ő egy csendes, visszafogottabb úriember. Fő specialitása a vegyészet. Sokszor töprengett azon, hogy hogyan tudná alkalmazni ezen képességét Raccoon City-ben, de ez a dolog megoldódni látszott, amikor Albert Wesker bevette őt a S.T.A.R.S. ALPHA csapatába.
- Kenneth bejut a Spencer Kastélyba, de egy zombi áldozatául esik. Én azt gondolom, hogy nagy hasznát vehettük volna vegyészeti ismerettségeinek a játék során, de sajnos neki sem jutott sok szerep.