Tippek, trükkök

Rebbeca segít:

- Amikor Chris-szel játszunk, és miután először találkoztunk Rebbeca-val, bármikor vissza tudunk menni abba a kis szóbába, és ő feltölti életerőnket, ha megsérülünk. Ezt addig csinálhatjuk, amíg el nem érkezik az a jelenet, amikor a Hunter-től kell megvédenünk a lányt.

Figyelj a zajokra!:

- Ha beérünk egy ismeretlen helyiségbe, mindig figyeljünk oda a zajokra, mert minden szörny ad ki valami specifikus zajt, amiről meg tudjuk ismerni, és így jobban fel tudunk készülni mindenre!

Célzás:

- Az eredeti Resident Evil-ben a célzás nem egy egyszerű dolog, főleg a gyorsabb ellenfelek esetében. A Director's Cut változatba már beépítették az automatikus célzást, így amikor megnyomjuk a célzás gombot, akkor karakterünk automatikusan egy élő ellenfélre fogja majd a fegyvert.

Elvérzés:

- Ellenfeleink akkor múlnak ki végleg, ha a testük körül egy vértócsa jelenik meg. Erre mindig figyeljünk oda, mert amíg száraz a padló, adig bizony árthatnak nekünk!

Fejlövés:

- Shotgun-unkkal igen komoly fejlövést mérhetünk egy zombira. Csak engedjük közel, célozzunk felfelé és süssük el a fegyvert! Az eredmény önmagáért beszél.

Inventory:

- Nagyon fontos, hogy megfelelően rendezzük tárgyainkat az Inventory-ban, mert elég kevés a hely. Mindig legyen nálunk fegyver, hozzá lőszer, és legalább egy gyógyító eszköz. Felesleges dolgokat nem kell magunkkal cipelni, mint pl. Ink Ribbon vagy Túlélőkés

Ellenfelek:

- Természetesen nem kell mindenkit eltakarítani az útból. Csak azokat az ellenfeleket öljük meg, amik az utunkba állnak! (Hunter-ekkel lehetőleg ne szórakozzunk!)