A Resident Evil 4 Remake az eredeti játék fel nem használt anyagaiból fog építkezni

A legfrissebb beszámoló szerint a Resident Evil 4 remake az eddigieknél jóval sötétebb és hátborzongatóbb atmoszférát céloz meg, olyan anyagok felhasználásával, amelyek soha nem kerültek be az eredeti játékba.

A Resident Evil 4 Remake az eredeti játék fel nem használt anyagaiból fog építkezni

Bár a Capcom soha nem jelentette be, és nem is erősítette meg, hogy a Resident Evil 4 remake változatán dolgozna (eltekintve a tavaly megjelent VR-exkluzívtól), a folyamatos kiszivárogtatásoknak és pletykáknak köszönhetően a Resident Evil rajongók láthatóan meg vannak győződve a projekt előrehaladásáról. A legújabb beszámoló ezzel kapcsolatban a Fanbyte oldalán olvasható, amelyből többek között az is kiderül, hogy a Capcom idén készül lerántani a leplet a felújított játékról.

A Fanbyte jelentése szerint a Capcom lényeges változtatásokra szánta el magát a Resident Evil 4 remake keretében: a tervek között szerepel például az eredeti játék demó anyagaiból megismert kísérteties, természetfeletti elemek integrálása. Az összefoglalóból azt is megtudhatjuk, hogy az eredeti történet jelentős része, így például Leon érkezése a Ganado faluba, éjszaka fog játszódni, ezzel is fokozva a hátborzongató hangulatot.

A sztori újragondolása során várhatóan részletesebb kidolgozásra kerül néhány mellékszereplő története, többek között Leon örök riválisa és szerelme, Ada Wong is aktívabb szerepet kap majd a játékban. A tervek szerint az Assignment: Ada és a Separate Ways történetét az eredeti Resident Evil 4-ből és annak újrakiadásaiból összefűzik és tovább bővítik. Az még egyelőre nem tisztázott, hogy ez is a remake részeként lát majd napvilágot, vagy egy hatalmas DLC keretében érkezik utólag.