Megvan a hivatalos címe az új Resident Evil filmnek – további izgalmas részletek is kiderülnek

Ahogyan arról az IGN is beszámolt a 2021-es South-By-Southwest (SXSW) nevű online eseményen készült interjúban, Johannes Roberts, az új Resident Evil film rendezője megerősítette a hamarosan debütáló reboot hivatalos címét: Resident Evil: Welcome to Raccoon City.

Megvan a hivatalos címe az új Resident Evil filmnek – további izgalmas részletek is kiderülnek

Roberts további részleteket is elárult a filmről, amely szeptemberben érkezik a mozikba. A Resident Evil: Welcome to Raccoon City az első két Resident Evil játék cselekményét követi, és mindkét részből feltűnnek majd a fontosabb karakterek.

Az eredeti játékhoz hasonlóan a Resident Evil: Welcome to Raccoon City 1998-ban játszódik és a zombiktól hemzsegő Raccoon City történetét meséli el. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Spencer kastély, és a Raccon City rendőrség épülete is feltűnik majd a filmben.

Az IGN egy rövid interjút is készített Robertsszel, aki elmondta többek között, hogy nagy hangsúlyt fektetett a film hangulatára. „A játékokban azt szerettem leginkább, hogy pokolian ijesztőek voltak. Pontosan ezt akartam elérni a film esetében is, megteremteni ezt az hangulatot – szakadó eső, állandó sötétség és borzongás. Raccoon City egyfajta romlott karakter, és ezt az atmoszférát szerettem volna a játékokból átültetni a filmbe.”

Roberts ezen felül azt is elárulta, hogy John Carpenter két remekműve, A 13-as rendőrörs ostroma és A köd című filmek inspirálták a Welcome to Raccoon City hajmeresztő hangulatának megvalósítását. „Óriási John Carpenter fan vagyok, és nagy hatással volt rám, ahogy ezekben a nyomasztó ostromfilmekben bemutatja a történetet, és ahogy a különböző karakterek összefognak a túlélés érdekében, így hát ebből merítettem ihletet a Welcome to Raccoon City készítése során is.”

A Resident Evil: Welcome to Raccoon City 2021 szeptember 3-án kerül mozikba az Egyesült Államokban. A filmben feltűnik többek között Kaya Scodelario, Hannah John-Kamen, Robbie Amell, Tom Hopper, Avan Jogia, és Neal McDonough.

Merre tovább?

Resident Evil Reboot - "Az új film azt ígéri, hű marad a játékokhoz"