Resident Evil hírek a Capcom Showcase közvetítéséről

Nem mondhatjuk, hogy elültek a Resident Evil 4 bejelentése nyomán keltett hullámok: az online társadalom reakciójából leszűrhető, hogy ezt a játékot valaki vagy várta eleve, vagy a bejelentés hírétől jött lázba tőle. A fogadtatás tehát egyöntetűen lelkesítő.

Resident Evil hírek a Capcom Showcase közvetítéséről

A ma éjszakai Capcom Showcase-en azonban mégsem a legújabb újrafeldolgozás vitte el a műsort, a bomba ezúttal Village fronton robbant.

A játék producere, Tsuyoshi Kanda megköszönte a rajongók támogatását, hiszen a Village-ből eddig 6 millió példány kelt el. És bár a DLC-k érkezését már tavaly nyáron bejelentették, a most ismertetett konkrétumok tükrében úgy néz ki, megéri még egy kicsit várni, mert kifejezetten kellemes tartalmakkal tették teljessé a címet.

Idén október 28-án jelenik meg a Winters' Expansion névre keresztelt csomag, mely tartalmaz minden új extrát. Ha pedig még nem volt szerencsénk a Village-hez, Gold Edition néven az alapjátékot és a kiegészítőket együtt fogjuk megtalálni az üzletek polcain és a digitális piacon.

És ha már így bevásároltunk a Halloween-i időszakra, lássuk, mihez lesz szerencsénk:

TPS mód, VR2 támogatás és Mac verzió

A két legutóbbi Resident Evil remake megfontolandó visszajelzést adott a játék készítőinek. Mint kiderült, a rajongók számára eszményi élmény a third-person nézet és a váll feletti kameraállás, ha erről a szériáról van szó. Bár a Resident Evil VII-et már nincs értelme bolygatni, a Village még közel sem csengett le annyira, hogy ne oldozzák el azt a bizonyos ebet a karótól, és a korábbi kizárólagos FPS nézet mellett biztosítsanak egy klasszikusabb TPS módot.
A VR rajongók pedig végre testközelből élhetik át a horror-élményt, hiszen érkezik a VR2 támogatás is. Továbbá, hogy még több játékos magáénak tudhassa a kalandot, a Village Mac verziót is kap majd.

Shadows of Rose

Ethan és Mia lánya, Rose érdekes karakternek bizonyult a Village epilógusában látottak alapján. A Village sztori-alapú DLC-je az ő utóéletéről fog szólni. Ennek trailer-éből kiderül, hogy a lány különleges erők birtokosa és elszántan kutatja múltját, így tizenhat évvel az apjával történtek után visszatér a faluba. Nem csak a hely jelent rá halálos veszélyt, de egy rejtélyes idegennel is találkozik, aki a megszólalásig hasonlít rá.
Rose történetét szintén TPS nézetben játszhatjuk végig.

The Mercenaries Additional Orders

Az arcade jellegű akciódús játékmód három új játszható karakterrel bővül. Chris Redfield, Karl Heisenberg és Alcina Dimitrescu bőrébe bújva tizedelhetjük ellenfeleinket.

RE:Verse

A szóban forgó online multiplayer cím megjelenési ideje olyan régóta halasztódott, hogy többen már kezdtek kételkedni abban, hogy valaha lesz alkalmunk játszani vele. Szerencsére tévedtünk, októberben érkezik a többi tartalommal együtt.

RESIDENT EVIL 4

Annyival többet nem tudtunk meg a közhangulatot felforgató remake-ről, bár azt a keveset is el tudtuk volna még nézni egy darabig. Kaptunk egy nagyon rövid, ám tetszetős gameplay videót, némi háttérinformációt az ellenfelek (ganado-k) átmodellezéséről és teljes képernyőn megtekinthető, concept art jellegű képeket.

A megjelenési dátum egyelőre változatlan, azaz 2023. március 24-e.

Korábbi címek utógondozása:

Aki még a Resident Evil 7, 2 vagy 3 varázsában él, az sem fog csalódni, ugyanis ezek a játékok is megkapták az új konzolgenerációra vonatkozó frissítést, méghozzá a mai nappal.

Ti ezek közül melyiknek örültök a legjobban?