Hírek

Resident Evil Showcase: összefoglaló

A Resident Evil Showcase január 21-ei műsorában számos új, érdekes információ látott napvilágot a legújabb epizódról. A Resident Evil franchise 25. évfordulójára készült multiplayer játék, a Resident Evil™ Re:Verse is beharangozásra került. A Resident Evil Village már minden platformra előrendelhető, a Playstation 5 tulajdonosok pedig egy exkluzív demót is letölthetnek.

A Resident Evil ™ Showcase január 21-ei műsorában a Capcom kulcsfontosságú információkat árult el a Resident Evil ™ Village cím alatt beharangozott legújabb túlélőhorror játékáról, amely a műfajmeghatározó Resident Evil franchise nyolcadik fő részének tekinthető. A Capcom megerősítette, hogy a Resident Evil Village 2021. május 7-én jelenik meg világszerte, és a PlayStation® 5, Xbox Series X|S, Steam platformokon túl elérhető lesz PlayStation® 4 és Xbox One konzolokra is. A játékot PS4-ről ingyenesen lehet majd upgradelni PS5 konzolra, az Xbox One tulajok pedig a Smart Delivery szolgáltatás segítségével férhetnek hozzá az Xbox Series X|S verzióhoz.

Resident Evil Showcase: összefoglaló

A Resident Evil Village a Resident Evil 7. részéből megismert Ethan Winters történetét folytatja. Az új fejezet – a széria korábbi részeihez hasonlóan - egyaránt bővelkedik majd pörgős akciójelenetekben, és hátborzongató túlélőhorror elemekben. A Showcase keretében bemutatott gameplay videóból az is kiderült, hogy bizonyos korábbi funkciók visszakerülnek a játékba, mint például a rajongók által közkedvelt fegyverkereskedő. A főszereplő, Ethan így kedvére vásárolhat majd, eladhatja felesleges tárgyait, testre szabhatja fegyvereit, vagy receptek alapján saját maga gyárthatja le őket, egy Duke nevű kereskedő segítségével. Ethan a játék során talált alapanyagokat felhasználva különféle főzeteket is készíthet, amelyek nagy segítségére lesznek a túlélésben. Visszatér továbbá a Resident Evil 4-ből ismerőst inventory rendszer is: Ethan táskájában csak korlátozott számú tárgy fog elférni, amiket tetrisz elemek módjára lehet majd pakolgatni helymegtakarítás végett.

A január 21-ei bemutató a Resident Evil Village néhány ellenfeléről is lerántotta a leplet, ez azonban csak töredéke a játék során felbukkanó különféle rémségeknek. Ethannek szembe kell néznie például gyorsan mozgó, lerázhatatlan ellenfelekkel, akik fáradhatatlanul hajszolják őt, vagy olyan idegesítő lényekkel, mint Lady Dimitrescu rejtélyes lányai, akik rovarrajjá alakulva veszik üldözőbe. A különböző monstrumok eltérő támadási módokkal törnek majd a főhős életére, így legyőzésük is más-más stratégiát fog igényelni, a játékosnak pedig gyorsan kell döntenie arról, hogy az adott helyzetben támadni, védekezni, vagy inkább menekülni szeretne. Ethan repertoárjába bekerült egy új védekező mozdulat is, amely lehetővé teszi, hogy egy rúgással tisztes távolságba kerüljön az ellenféltől, és felkészüljön a következő lépésre.

A január 21-én megjelent Maiden demónak egyelőre csak a PlayStation 5 tulajok örülhetnek, ők az exkluzív tartalom keretében bejárhatják a Resident Evil Village kastélyának egyes területeit. Az egyedülálló élmény a játék lenyűgöző látvány és hangzásvilágába kínál betekintést. A Maiden szerepébe bújva a játékosok csak a saját józan eszükre hagyatkozhatnak, hogy túléljék a borzalmakat és kijussanak, a feszültségekkel teli demóban ugyanis nincs lehetőség harcolni, vagy védekezni. Tavasszal érkezik majd egy másik demó is, amely az összes platformra elérhető lesz.

A Resident Evil franchise születésnapjára tekintettel - amely 2021 márciusában esedékes - a Capcom bejelentette, hogy a Resident Evil Village megvásárlásával hozzáférhetővé válik egy ingyenes multiplayer játék is, a Resident Evil™ Re:Verse, amely az alapjátékhoz hasonlóan a korábbi platformokon is játszható lesz. A képregényköntösbe bújtatott multiplayer spin-off keretein belül a játékosok népszerű Resident Evil karakterek bőrébe bújva, ikonikus Resident Evil helyszíneken irthatják egymást 4-6 fős csapatokban. Minden karakter saját, egyedi képességekkel fog rendelkezni, ha pedig legyőzik a harcban, mutáns biogyfeverként térhet vissza, hogy bosszút álljon ellenfelein.  Egyelőre ez minden, amit a játékról tudni lehet.

A Resident Evil Village január 21-től előrendelhető digitális és dobozos változatban egyaránt, elérhető továbbá egy digitális deluxe edition is, valamint egy dobozos gyűjtői kiadás. A digitális deluxe kiadás tartalmazza az alapjátékot és a digitális „Trauma Pack”-et, amely extra játékbeli tartalmakat foglal magában, többek között egy Samurai Edge fegyvert, Resident Evil 7 stílusú képernyőfiltert és mentési pontot, azonnali hozzáférést egy extrém nehézségi szinthez, és még néhány hasonló finomságot. A dobozos gyűjtői kiadás tartalmazza a digitális deluxe editiont, egy szépen kidolgozott Chris Redfield bábut, egy fémdobozt, egy művészeti albumot, egy textilből készült térképet a faluról, valamint egy A4-es Resident Evil Village posztert.

Kapcsolódó linkek Facebook-on

Resident Evil Village - 3rd Trailer

Resident Evil™ Re:Verse

Maiden demo

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Még nem érkezett hozzászólás
Ferdőződj meg Te is!