Resident Evil Showcase: összefoglaló (2021. április 15.)

Resident Evil™ Village demo, hírek
További infók a Resident Evil™ Showcase-ben

LONDON – 2021 április 16. – Újabb híreket osztott meg a Capcom a hamarosan érkező Resident Evil™ Village játékról a legfrissebb Resident Evil™ Showcase keretében. Kaptunk többek között egy gameplay trailert, amiben eddig nem látott ellenségek és területek mutatkoztak be, valamint a Capcom megerősítette, hogy visszatér a népszerű „The Mercenaries” játékmód, izgalmas funkciókkal kiegészülve. Megtudhattuk azt is, hogy május 2-án, korlátozott időre elérhetővé válik egy játszható demó, amihez a PlayStation tulajok már április 18-án hozzáférést kapnak. Folytatódott az ünneplés a Resident Evil franchise 25. születésnapja alkalmából, melynek során további érdekes hírek is napvilágot láttak a sorozattal kapcsolatban.

Resident Evil Showcase: összefoglaló (2021. április 15.)

A Resident Evil Village legújabb előzetese ezúttal messzebbre kalauzolja a rajongókat a rejtélyes helyszínen, ízelítőt adva a játék során felbukkanó területek és ellenségek sokszínűségéből. A trailerben láthatunk egy hatalmas földalatti komplexumot is, amely feltehetően emberszabású lények tömeggyártására specializálódott, valamint egy óriási mesterséges tavat, amelynek felszíne alatt egy gigantikus víziszörnynek tűnő teremtmény bújik meg. A januári Resident Evil Showcase-ben látott titokzatos férfiról is félig-meddig lehullt a lepel: megtudtuk, hogy Heisenbergnek hívják, arra viszont nem derült fény, milyen szerepe lesz Ethan Winters történetében. Feltűnik továbbá a sorozat veterán hőse, Chris Redfield, aki ezúttal a legkevésbé sem barátságos figuraként mutatkozik be, számos kérdést vetve fel ezzel mindenkiben, a válaszokra azonban még egy ideig várnunk kell.

Az izgalmak a játék befejezésével sem érnek majd véget, a kampány teljesítésével megnyílik ugyanis a rajongók által közkedvelt „The Mercenaries’ játékmód. Ennek keretében egyre nehezedő feladatokat kell időre teljesítenünk, hogy bezsebelhessük az értékes jutalmakat. A játékban feltűnő The Duke kereskedő ebben a módban is elérhető lesz, akinél fegyvereket és fejlesztéseket lehet majd vásárolni. Emellett, a pályákon különféle képességeket is szerezhetünk, amivel növelni tudjuk a fegyverek hatékonyságát, vagy a karakterünk fizikai adottságait (életerő, gyorsaság, védekezés, stb). Mindegyik pálya más-más stratégiát igényel majd, így sok múlik azon, milyen fegyvereket és képességeket választunk.

Resident Evil Showcase: összefoglaló (2021. április 15.)

Aki esetleg nem tudná kivárni a május 7-ét, annak lehetősége nyílik néhány nappal a megjelenés előtt, egy limitált demó keretében kipróbálni a játékot. A PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Steam és Stadia platformokra érkező bemutatóban egy órán keresztül bolyonghatunk majd a falu és a kastély különböző helyszínein. A demó május 2-án, hajnali 2 órakor debütál Európában, és 24 órán át lesz elérhető, április 30-tól (02:00) pedig előzetes letöltési lehetőséget kapunk hozzá.

A multi-platform demót megelőzően a PlayStation 5 és PlayStation 4 tulajdonosok számára két alkalommal is korai hozzáférést biztosít a Capcom, ők kétszer 30 percben játszhatják végig a 8 órán át elérhető bemutatót: első körben a faluban (április 18. 19:00), majd a kastélyban (április 25. 19:00) barangolhatnak. Mindkét epizód április 16-án, 01:00-tól lesz előzetesen letölthető.

Resident Evil: Showcase - a teljes műsor

A Resident Evil franchise idén ünnepli 25. születésnapját, melynek alkalmából néhány érdekes bejelentésre is sor került a Resident Evil Showcase műsorában. A Capcom megerősítette, hogy a Resident Evil™ 4 még ebben az évben megjelenik az új Oculus Quest 2 VR platformra. További részleteket az Oculus Gaming Showcase következő közvetítéséből tudhatunk meg, amit április 22-én, 00:00-tól követhetünk a Capcom Twitch, Facebook, vagy YouTube csatornáján. A Resident Evil folytatja együttműködését más, jelentős játékipari franchiseokkal; ezúttal a Behaviour Interactive Dead By Daylight című aszimmetrikus horrorjátékában kapott egy teljes önálló fejezetet. Erről bővebben a május 25-én esedékes Resident Evil Showcase-ben hallhatunk majd. Érkezett továbbá egy új trailer is a Resident Evil: Infinite Darkness animációs sorozathoz.

A Resident Evil Village május 7-én jelenik meg világszerte, és ez lesz a műfajmeghatározó Resident Evil franchise nyolcadik fő része. A PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Steam és Stadia platformokra érkező játékot ingyenesen lehet majd upgradelni PS4-ről PS5 konzolra, az Xbox One tulajok pedig a Smart Delivery szolgáltatás segítségével férhetnek hozzá az Xbox Series X|S verzióhoz. A Resident Evil Village megvásárlásával hozzáférhetővé válik egy ingyenes multiplayer játék is, a Resident Evil™ Re:Verse, amely az alapjátékhoz hasonlóan a korábbi platformokon is játszható lesz.

A Resident Evil Village előrendelhető digitális és dobozos változatban egyaránt, elérhető továbbá egy digitális deluxe edition is, valamint egy dobozos gyűjtői kiadás. A digitális deluxe kiadás tartalmazza az alapjátékot és a digitális „Trauma Pack”-et, amely extra játékbeli tartalmakat foglal magában, többek között egy Samurai Edge fegyvert, Resident Evil 7 stílusú képernyőfiltert és mentési pontot, azonnali hozzáférést egy extrém nehézségi szinthez, és még néhány hasonló finomságot.

Kapcsolódó linkek Facebook-on

Resident Evil Village - Official Story Trailer 2

Resident Evil Village - 3rd Trailer

Resident Evil™ Re:Verse

Maiden demo

További kapcsolódó videók

Resident Evil: Infinite Darkness | Character Trailer | Netflix