Resident Evil: A Kaptár

Van kaptár, hol méz helyett csak halál terem�.

Milla Jovovich (Resident Evil)A Resident Evil világot már megismerhettük több játékon keresztül is, de akár belefolyhattunk könyvek segítségével is, mikor valakiben felötlött, hogy talán érdemes lenne megfilmesíteni a rettegés, és a húsra éhes zombik ezen világát. Eleinte a filmről nagyon keveset lehetetett tudni. Itt-ott elvétve a szemfüles rajongó találhatott képeket róla, ahol egy szépséges színésznő feszített Jill egyenruhájában, és elszántam markolta méretes puskáját.

Aztán telt-múlt az idő, és végre feltűnt a film első bemutató videója, ami vírus gyorsasággal terjedt a neten. Jill ugyan eltűnt, de a videóban láthattunk akrobatikus kommandósokat, széttörő fiolát és húsra éhezve botorkáló zombikat. A bemutató alapján a film ígéretesnek mutatkozott, mikor a mozikba került mégis megosztotta a nézőközönséget.

Egyesek szerint már eleve az alapötlet el volt rontva, mások viszont a lógó beleket és a mindent összefröcskölő vért hiányolták. De ha valaki már játszott RE játékkal, az tudja, hogy a Resident Evil nem a 18-as karikától lesz Resident Evil. A filmnek már az első képkockái megteremtik azt a feszült és félelmetes hangulatot, ami végigkíséri az alkotást. A történet ugyan elsőre kissé kuszának tűnik, de aztán ahogy tovább halad, pont az apránként kibontakozó részletek teszik érdekessé!
A filmtől sokan azt várták, hogy majd a játék valamelyik részét meséli el látványos vagy sokkal inkább félelmetes effektek felvonultatása közepette. Nos, ez nem következett be. Rengeteg elemmel találkozhatunk a játékból, mint mondjuk a film hőseit szállító vonat, vagy épp maga az Umbrella, de a film nem követi egy az egyben egyik játék történetét sem. Cserébe viszont egy teljesen új gondolatmenetet kapunk, ami szerintem lényegesen előnyösebb.
Sokan sérelmezték azt is, hogy a filmben nem tűnik fel egyetlen, a játékokból már ismert szereplő sem, helyettük „csak" egy szemrevaló Alice nevű főhősnőt kapunk, akit Milla Jovovich alakít. Az emiatt háborgókkal szemben, én úgy látom, hogy a kis hölgyike remekül betölti szerepét. Remekül alakítja a zavart törékeny lányt, és a mindenre felkészített kommandóst is.

Összességében azt kell mondanom, hogy a film valóban nem alkalmas arra, hogy egy Oscar kiosztón bezsebeljen minden létező díjat, viszont azt, amire egy RE rajongónak szüksége van, maximálisan képes nyújtani. A rendező remekül kombinálja benne a borzongást, a látványos akciót és a nem várt csavarokat a történetben. Aki még nem látta volna a filmet, annak feltétlenül csak azt tudom javasolni, hogy nézze meg. Aki pedig egyszer már megtekintette, de nem nyerte el a tetszését, annak azt tudom javasolni, hogy fusson neki még egyszer, és ne akadjon fent az apróságokon, hanem egyszerűen csak dőljön hátra és élvezze, amit lát!