Resident Evil - Zombik a vásznon

És akkor a zombik beköltöztek a Kaptárba…

Összefoglaló

A könyveknél gyakran, a játékoknál pedig egyre gyakrabban fordul elő, hogy filmet készítenek belőlük. Ehhez az kell, hogy a kiszemelt game lehetőleg minél ismertebb és minél szélesebb körben elterjedt legyen. Ezután már csak némi pénz kell, egy jó forgatókönyvíró, egy rendező, na meg az apró. Színészek, stáb, statiszták, díszletek, és már mehet is a nagy produkció. A Resident Evil esetében megvoltak a szükséges feltételek, így már csak a többit kellett összeszedni, hogy elkezdődhessen a show.

Bizony nem is olyan hosszú idő alatt valaki össze is szedte ezt a keretet. És ekkor megszületett a nagybetűs Resident Evil filmprodukció, amit kis hazánkban csak Kaptár néven ismerhettünk meg. A filmet, mint horrort sokan bírálták, de ha valaki mint RE szakértő ült a vászon elé, az bizony érezte, hogy a hangulatot igen-igen eltalálták. Persze mint mindenben, ebben a műben is voltak hibák, mint mondjuk az, hogy egy titokzatos Alice nevezetű hölgyemény lett a főszereplője Jill helyett. Viszont ezek nem kimondottan nagy bakik, és a film összességében jónak mondható. Méltán viseli a Resident Evil nevet.

Persze a Kaptár még a mozikba sem került és máris íródott a következő rész forgatókönyve, mert valaki azt mondta, ez bizony nagy siker lesz. És nem is tévedett nagyot. Talán ennek köszönhette a második rész, hogy ő viszont eléggé felemás lett. A film készítői remekül építették fel a pusztuló Raccoon City-t, és raktak bőven zombit, meg persze Licker-t is a produkcióba. De sajnos ez a film összes pozitívuma. A második rész ami a Kaptár2: Apokalipszis névre hallgat, inkább lett akció, mint horror. Túl sok benne a látványos jelenet és kevés a borzongás. És akkor még nem is beszéltem a mindenható Alice-ról...

Az idő kereke pedig forog tovább és immár a Kaptár 3. részét várjuk. A filmről szép lassan szivárognak ki a hírek, talán idővel megjelennek majd az első képek, esetleg trailer-ek is. Egyelőre viszont van egy eltalált első részünk, és egy félresikerült második. Ezek után mindenki kíváncsian várja, hogy mit hoznak majd ki a készítők a harmadik részből. Valamit, ami csak viseli a Resident Evil nevet, de más köze nincs hozzá, vagy esetleg valami olyat, ami minden fan számára kötelező lesz.