Resident Evil: A borzalmak kastélya

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!

Resident Evil - A borzalmak kastélyaAzoknak, akik jártasak a Resident Evil világában, e címről azonnal a játék első részében szereplő rejtélyes Spencer kastély juthat eszükbe. Amikor pedig kinyitják a könyvet, csillogó szemmel, mohón vetik bele magukat a történetbe, amely valóban nem más, mint egyik kedvenc játékuk regény változata! A sorozat első és talán egyik legfélelmetesebb darabja könyvben is tökéletesen visszaadja a játékélményt. Nemcsak azok számára szórakoztató, akik ismerik a játékot, hanem azoknak is, akik még nem találkoztak azelőtt a Resident Evillel.

A történet, a szereplők, a helyszínek mind ismerősek: Raccoon City melletti erdőben sorra követik egymást a gyilkosságok, de a rejtélyes halálesetekre senki nem tud magyarázatot adni. A megcsonkított, emberi harapásnyomokkal teli holttestek láttán a rendőrség úgy dönt, beveti a speciálisan kiképzett tisztjeiből álló kommandót, a S.T.A.R.S.-t, hogy segítsenek a nyomozásban.

A csapatok a küldetés során nemcsak a „kannibál-gyilkosok"-ról rántják le a leplet, hanem egy sokkal sötétebb titokra is fény derül, amikor az erdőben menekülve egy ódon kastély falai között találnak menedéket. Hamar rá kell jönniük, az épület sokkal nagyobb veszélyeket rejt, mint odakint az erdő. A borzalmak kastélyában a legrosszabb rémálmok válnak valósággá, élőhalottak és rémisztő teremtmények lesnek áldozatukra, az őrült fejtörők, és halálos csapdák pedig még a profi S.T.A.R.S. tagjait is életük legnehezebb kihívása elé állítják...

Stephani Perry e regénye hamar népszerűvé vált a Resident Evil rajongók körében, az írónő pedig nem késlekedett megírni a folytatásokat. Ma a könyvsorozat már 6 újabb taggal büszkélkedhet, amelyek között olyan ismerős címeket is találunk, mint a Nemesis, vagy a Code:Veronica. A borzalmak kastélyát nem csak Resident Evil fanoknak ajánlom, hanem azoknak is, akik szeretnének egy izgalmas horror regény társaságában kikapcsolódni.