Resident Evil: Az iszonyat foka

Támadnak az intelligens zombik!

Resident Evil - Az iszonyat fokaBiztosan sok embernek megfordult már a fejében, vajon mihez kezdett Rebecca Chambers, miután a maradék túlélővel együtt sikerült megmenekülnie a Spencer kastély poklából. Az írónőben szintén megfogalmazódott ez a gondolat, és így született meg az első önálló Resident Evil regény, Az iszonyat foka, amely sokak örömére, illetve bánatára, egy teljesen új történetet mesél el, új szereplőkkel és helyszínekkel.
A játékoktól független sztori az első rész cselekményét folytatja. A szolgálatából felfüggesztett Rebbeca Chambers, Jill Valentine, Chris Redfield és Barry Burton a hatalmas gyógyszerészeti vállalat, az Umbrella után nyomoznak, hogy leleplezzék a cég illegális ügyeit, amely emberek százainak okozta borzalmas halálát, kis híján az övékét is. Barry egy régi barátja, a Maine állambeli Exeter S.T.A.R.S. irodánál dolgozó David Trapp bizalmas információkat szerez az Umbrelláról: a cégnek van valahol egy másik titkos kísérleti telephelye.
David saját csapatával behatol a Caliban Öbölbe, és az ifjú mikrobiológust, Rebeccát is magával viszi. A fiatal lány ismét kénytelen szembenézni a T-vírussal fertőzött szörnyetegekkel, amelyek ezúttal megtanulták kezelni a fegyvereket is...
Ez a könyv a Rebecca imádóknak kötelező darab, de a többi kedves Resident Evil rajongónak is bátran ajánlom. Senki ne gondolja, hogy e regény bármiben is rosszabb lenne az előző résznél, csak mert egy független történet. Akárcsak A borzalmak kastélya esetében, feszültségből és borzongásból most is kapunk eleget, és ezúttal a feszültséget egy aprócska romantikus szál enyhíti. Ha játékban nem is, de filmen el tudnám képzelni ezt az alkotást is. Szerintem zsenilális lett.