A Capcom megerősítette, hogy több Resident Evil remake fog készülni

A Resident Evil 2, 3 és 4 remake sikere után a Capcom megerősítette, hogy további felújítások fognak készülni, azt azonban nem árulta el, melyik Resident Evil játék lesz a következő a sorban.

A Japánban megrendezett PlayStation Partner Awards eseményén Yasuhiro Anpo, a Resident Evil 4 Remake rendezője elárulta, hogy további Resident Evil feldolgozások vannak kilátásban, de a következő cím bejelentését a cég csak későbbre tervezi.

A Capcom megerősítette, hogy több Resident Evil remake fog készülni

 „Eddig három remake-et adtunk ki, és mindegyik rendkívül pozitív fogadtatásban részesült. Ezek a felújítások lehetővé teszik, hogy a modern közönség is megismerkedhessen a széria régebbi részeivel, én pedig, mint az eredeti játékok rajongója, szívesen foglalkozok ezzel, és a jövőben is szeretném folytatni.”

"Azt, hogy melyik játékot újítjuk fel legközelebb, később szeretnénk majd bejelenteni, ezért kérjük, legyetek türelemmel.”

A Resident Evil 2, 3 és 4 modernizálása után logikus lépés lenne, hogy a sorozat ötödik sorszámozott epizódja kerüljön terítékre, és erősen erre utal a Resident Evil 4 Separate Ways DLC-jének befejező jelenete is. Egy közelmúltban napvilágot látott beszámoló alapján azonban jó esély van a Resident Evil Code: Veronica remake-re is, amely ismét a túlélésre és az ijesztgetésre helyezné a hangsúlyt.

A Capcom megerősítette, hogy több Resident Evil remake fog készülni

„Egy új játék fejlesztésekor nem lehet tudni, mit fogadnak majd jól a játékosok, ami nagyban megnehezíti a folyamatot” – nyilatkozta Anpo. „Egy remake esetében azonban már vannak olyan játékosok, akik játszottak az eredetivel, így ez szerintem előnynek tekinthető. Nagyon hálásak vagyunk azoknak a felhasználóknak, akik hangot adnak véleményüknek, mert így az ő meglátásaikat szem előtt tartva tudunk haladni a fejlesztésekkel. Azt hiszem, ez az egyik oka annak, hogy a remake-jeink ilyen jól sikerültek.”

A Capcom megerősítette, hogy több Resident Evil remake fog készülni

Az eseményen megszólalt Yoshiaki Hirabayashi, a Resident Evil 4 remake producere is, aki nyilatkozatában arra utalt, hogy a Capcom továbbra is a saját RE Enginjét fogja használni a Resident Evil remake fejlesztésekhez.