2019. január 25.: Az új Resident Evil 2 visszahív Raccoon City-be (trailer + gameplay videó)

A rettegés számtalan formát öltött már az emberiség története során. Különös alakok a sötétben, a tábortűz pislákoló fényében előadott rémtörténetek és holtak regéit elbeszélő könyvek, filmek, melyek az ember sötét oldalát fürkészik… vagy a tévé rejtélyes fénye, ahogy az „Üdvözöljük Raccoon City-ben” tábla beúszik a képbe. A horrortörténetek tálalása változott az idők folyamán, ám az emberek mindig is kaphatók voltak egy kiadós rettegésre. 1998-ban a Resident Evil 2 új szintre emelte a műfajt – most pedig, 20 évvel az eredeti megjelenés után a Raccoon City-ben történtek megismétlődnek a sorozat második részének feltámadásával. A régi-új kaland 2019. január 25-én érkezik Playstation 4, Xbox One és PC platformokra.

2019. január 25.: Az új Resident Evil 2 visszahív Raccoon City-be

Az eredeti kaland újraírt változata modern irányítással és látványelemekkel, fotorealisztikus grafikával hozza az ismert történetet. A játék motorjaként a fantasztikus grafikát felvonultató Resident Evil 7 alapját is képező RE Engine szolgál. A Resident Evil 2-ben megszokott túlélőhorror-hangulatot a fejlesztők zsigeri érzékkel megtervezett nyálkás és visszataszító lényekkel tárják elénk, akik ráadásul élethűbben reagálnak, mint valaha és minden golyó és sörét által okozott sebzés látható nyomot hagy rajtuk. A játékosoknak nem lesz könnyebb dolga az eredeti részekhez képest: ahogy akkor, most is minden lövést érdemes megfontoltan leadni, mert a több sikeres találat növeli túlélésünk esélyét. A váll feletti kameranézettel jobban jelen lehetünk ezekben a tűzharcokban.

A várost újra tervezték annak érdekében, hogy jobban átjöjjön a lerombolt metropolisz hangulata. Két, a sorozatból jól ismert főszereplő élhetjük át. Egyikük Leon S. Kennedy, a zöldfülű zsaru, aki élete legrosszabb első munkanapját éli át, míg a másik szereplő Claire Redfield, az utcai életben jártas főiskolai hallgató, aki testvére, Chris felkutatása miatt keveredik a történetbe.

Resident Evil 2 - A bejelentést kísérő gameplay trailer

Leon és Claire eltérő pályát járnak be első találkozásukat követően, így a két karakter külön történettel, rejtvényekkel és arra tévedő emberekkel találkozik. Azonos eseményeket is követhetünk más-más nézőpontból a két kampánynak köszönhetően, illetve a város különböző útjait is így fedezhetjük fel. Maga a rendőrkapitányság mindössze egy a számtalan helyszín közül. Noha ez az épület külön helyet foglal el a legtöbb Resident Evil-rajongó szívében, mind a veteránok, mind az újoncok számára még felfedezésre vár az új játékban.

A hazai idő szerint ma hajnalban tett bejelentést követő rajongói reakció elsöprő erejű, ahogy Yoshiaki Hirabayashi producer fogalmaz:

„A 2015-ös bejelentés, amiben jelentettük, hogy „Megcsináljuk” rendkívül erős érzelmeket szabadított el a sorozat kedvelőinek körében. Nem csak leképezni akartuk az eredeti játékot és annak varázsát, hanem kibővíteni olyanképpen, hogy az új élményt is adjon a játékosoknak, így bővítettük a bejárható helyszíneket és a történetet is.”

2019. január 25.: Az új Resident Evil 2 visszahív Raccoon City-be

A Resident Evil 2 előrendelői ajándéka két bónuszfegyver: a S.T.A.R.S.-tag Chris Redfield és Jill Valentine Samurai Edge kézifegyverei.

PlayStation Store-on történő előrendeléskor a játékos RE2 témát kap ajándékba már a rendelést követően.

UPDATE - Resident Evil 2 Remake - gameplay video | E3 2018