Resident Evil 4 PC-n

A Resident Evil megint betör az asztali számítógépekre!

Emlékszem még, mikor annak idején valamilyen azóta már a múlt homályába vesző ok miatt megvettem a Resident Evil nevezetű játékot. Miután hozzájutottam, azonnal fel is installáltam, majd elindítottam. Kiválasztottam a NEW GAME-et, és hátradőltem. Ahogy az intro képkockái peregni kezdtek, valahol mélyen legbelül már éreztem, hogy el vagyok veszve. Rátaláltam a nagybetűs Játékra.

És ez az érzés azóta sem múlt el. Ha Resident-ről van szó, nem ismerek határokat, ha kell új konzolt veszek, ha kell előrendelem, de meg kell szereznem az új részeket, amiket természetesen azóta kizárólag konzolokon és eredetiben nyomok. Egyszerűen nem engedem meg azt a lehetőséget, hogy egy ilyen játék egy kicsit is akadjon. Talán a Capcomnál is van valaki, akinek volt egy hasonló élménye, és arra következtetett, hogy ha annak idején valakit képes volt a játék végleg magához ragadni PC-n, akkor miért is ne lenne képes ezt újra megtenni másokkal.

Talán valahogy így született meg a döntés, hogy a RE4 megjelenjen édes kis asztali számítógépeinkre. Az ugyanis tagadhatatlan, hogy még mindig PC játékokból van a legtöbb a piacon, és hogy jóval több számítógép tulajdonos tengeti napjait világunkban, mint konzol tulajdonos. Ebből pedig már gyermeki logikával is ki lehet következtetni, hogy egy olyan játék, mint a RE4 talán még nagyobbat tudna tarolni PC-n, mint konzolon. Így hát nem is olyan sokára, egészen pontosan július elején a 4. rész ismét megtölti majd az üzletek polcait, csak ezúttal PC felirattal a borító jobb alsó sarkában.#pagebreak#Én személy szerint nem vagyok annyira elvetemült fan, hogy mindenképpen meg akarjam szerezni a PC-s változatot is, főleg, hogy a készítők nem ígérnek a PS2-es változat extráin felül semmi újat. No persze, ennek ellenére azért előfordulhat, hogy belecsempésznek majd néhány kis turpisságot a DVD könyvtárai közé. Emlékezzünk csak vissza a RE3 PC-s változatára, ahol találhatunk néhány hátteret, valamint installálhattunk magunknak saját külön bejáratú Jill-t, vagy épp egy gonosz zombit, akik elindításuk után elszántan követték mindenhová kurzorunkat a képernyőn. Persze tudom, hogy ez manapság, nem lenne valami nagy meglepetés, de hát a kurzorkövető zombi több évvel ezelőtt volt csak látványosság. Ma már valószínűleg valami sokkal érdekesebb dolgot is ki tudnak eszelni a mindenre elszánt programozók, és valószínűleg fognak is.

Összességében azt kell hogy mondjam, nagyon jó döntés volt a Capcom-tól, hogy PC-n ismét útjára indította a Resident Evil-t. Az új átdolgozott játékmenet, valamint az új harcrendszer várhatóan sok játékos tetszését el fogja nyerni, még ha nem is az igazi hamisítatlan RE feelinget közvetíti. Ennek köszönhetően talán jó néhány taggal bővül majd a RE rajongók klubja, mikor is az érdeklődő kedvű játékos ráébred, hogy a zombik egész éjszakákon át való gyilkolása sokkal jobb mulatság, mint gondolta volna!