Resident Evil ezúttal DS-re

A híres nevezetes első rész felújtása...

A Capcom megmutatta, hogy mit lehet kihozni a DS érintő képernyőjéből. Megmutatták, hogy létezik rettegés 3X3-as kivitelben is!

Resident Evil - Deadly SilenceNem is olyan régen jelent meg a Resident Evil: Deadly Silence című legújabb RE játék Nintendo DS-re. Ezúttal a Capcom úgy döntött, hogy nem spékeli meg még egy mellékszállal a horror eme borzongató univerzumát, hanem helyette inkább más köntösbe öltözteti a híres nevezetes első részt. Az ember azt gondolná, hogy a Remake után, ezzel csak újabb bőrt próbálnak lehúzni az első részről mindenféle újabb helyszínek felvonultatásával. Pedig aki ezt gondolja bizony nagyot téved.#pagebreak# Az új részben ugyanis megmutatják a japán programozók, hogy mennyi fantázia is van egy érintő képernyőben és egy fényceruzában. Mondjuk gondolt már valaki arra, hogy milyen lehet egy Hunterrel szembeszállni egy szál késsel, ahol is a fényceruzánkkal nekünk magunknak kellene vagdalkoznunk? Vagy mi lenne akkor, ha a kígyó mérgétől megsebzett S.T.A.R.S.-os bajtársunknak nem csak egy ampulla ellenmérget kéne szereznünk, hanem újra is kellene élesztenünk szájból szájba történő lélegeztetéssel? Nos, ezt mind akár ki is lehet próbálni a játék új részében. A lélegeztetés alatt pedig ne arra gondoljunk, hogy egy gombot kell vadul, vagy épp érzéssel nyomogatnunk. Végül is akkor mire való lenne a mindent érzékelni képes érintő képernyő? Nekünk magunknak kell megfelelő erővel fújnunk a kis monitort, úgy, hogy társunk tüdejébe pont elég levegő jusson, de azért nehogy szétrobbanjon. És mindez még csak ízelítő abból, amit kihoztak a Capcomos fiúk a konzol lehetőségeiből.

Resident Evil Deadly Silence

A Resident Evil: Deadly Silence lehet, hogy még a jó öreg első rész grafikus motorját használja, de ennek ellenére annyi új ötlettel és lehetőséggel turbózták fel, hogy nyugodtan mondhatom, nemcsak a vérbeli resident fanoknak kötelező darab. Ezt a játékot mindenkinek ki kell próbálni!