Resident Evil 2

Ismertető

„Ha egy üzlet beindul..." - tartja az igen népszerű mondás. És hát mi tagadás, a Resident Evil első része tarolt. Így hát a készítőknek nem is volt kérdés, hogy folytassák-e a történetet, és bizony milyen jól tették, hogy így határoztak. Ráadásul nem bújtak el a jól bevált név mögé, és hagyták, hogy az adja el a játékot, hanem vették a fáradságot és a második részét telepakolták újdonságokkal.

Szebb grafika, még csavarosabb történet, új fegyverek és két teljesen új karakter, valamint egy zombiktól megszállt város. Ez már így leírva is soknak tűnik, pedig itt megintcsak el kell sütnöm kedvenc közhelyemet, miszerint ez csak a jéghegy csúcsa, no de lássuk csak miért is.

Resident Evil 2

A játék második részében ismét két új szereplővel ismerkedhetünk meg (Leon & Claire), de ezúttal négy történettel. Ezt a készítők úgy valósították meg, hogy az intróban hőseink egy lángoló tartályautónak köszönhetően elszeparálódnak egymástól és egyikük az egyik, másikuk pedig a roncs másik oldalán indul útjára.

Resident Evil 2 - Leon & Claire

Ha mondjuk Leonnal kezdünk, akkor a végigjátszás után immár elindulhatunk Claire-el is az úgynevezett „B" történetben, ahol a kamion másik oldalán kezdünk és megtudhatjuk, hogy hősnőnk merre is járt, amikor épp nem futott össze Leonnal. És bizony itt jön a csavar, hiszen a játékot Claire-el is kezdhetjük, és ez esetben ő indul a kamion azon oldaláról, ahonnan az előző példában Leon és így már rendőrnövendékünk lesz a „B" epizód főhőse. Így leírva bonyolultan hangzik? Nos, van benne valami, de erre szokás mondani, hogy ezt látni és játszani kell.

Resident Evil 2 

A Resident Evil 2 olyan jól sikerült, hogy számos rajongónak mai napig a kedvenc része. A fent leírtak persze nem tükrözik, hogy miért, mivel a választ csak a játék maga tudja megadni. Be kell tenni a lejátszóba, rányomni a NEW GAME-re aztán csak hagyni, hogy a játék sodorjon magával. Ettől a ponttól viszont már nincs kiszállás. A játék apró felfedezésre váró titkai, komoly kihívást jelentő mini játékai hosszú napokra a fotelbe fogják szögezni a horror rajongó játékost. Néhány nap és számos alvást nélkülöző éjszaka után többé nem lesz kérdés, hogy a Resident Evil 2. része miért is tartozik a legjobbak legjobbjai közé.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Albert Wesker
Albert Wesker #245

Érdemes. Pár új ellenség is akad.

F3RY
F3RY #244

Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy érdemes végigvinni Clairrel a RE 2-t? Van sok különbség vagy csak karakter váltás az egész és ugyanaz a játékmenet?

killer 4
killer 4 #243

sziasztok a legjobb a 2 az igazi resident evil

Leon1992
Leon1992 #242

Hello. Új vagyok itt és ojan kérdésem lenne hogy miket tudtok az új resident evil 2 ről. Mert érdekelne amiket itt olvastam az jóóóóó. Érdekel mikor tudnék vele játszani.

resident evil4 Leon
resident evil4 Leon #241

The Traitor:ugyis én kérdeztem az én hibám neked nem lesz bajod. ha ugy jó

The Traitor
The Traitor #240

Ádám: Nincs mit. Csak ha az adminok meglátják ezt, akkor elpicsáznak minket. :)

resident evil4 Leon
resident evil4 Leon #239

The Traitor:pár frisités után jó let kősz az oldalt. mer nagy ps-es vagyok.

resident evil4 Leon
resident evil4 Leon #238

The Traitor: bosc de nekem azt irja ki weblap lejárt.

resident evil4 Leon
resident evil4 Leon #237

The Traitor: kősz majd valahogy meghálálom amugy nyugotan szolits Ádámnak

The Traitor
The Traitor #236

@resident evil4 Leon: Amúgy NO WAREZ! De innen töltheted is: http://megaupload.com/?d=2X9V6640

The Traitor
The Traitor #235

@resident evil4 Leon: http://www.filecrop.com Írd be a keresőbe és válogass.

resident evil4 Leon
resident evil4 Leon #234

The Traitor: jó jó webcimet tuc adni ja és kősz az infot.

The Traitor
The Traitor #233

@resident evil4 Leon: Hogy hol lehet letölteni? Az INTERNET-ről.

resident evil4 Leon
resident evil4 Leon #232

tudtok segiteni hol lehet letőlteni ps2-re nagyon meköszőném

gombie
gombie #231

az jó

felix
felix #230

@gombie: egy 10 perces demó de 10 perc alatt nem lehet kijátszani,jó ez a demó mert eddig mindig Clairel voltam

Alex
Alex #229

Azért jólenne belőle is egy remake

SSJ4_Leon
SSJ4_Leon #228

Gratulálok! Nagyon jó lett az enciklopédia Resident Evil 2 része. Nagyszerű a leírás, de ez elmondható az enciklopédia többi részeire is. Csak így tovább :)

gombie
gombie #227

az csak demo de kib***ott jó

felix
felix #226

aszt hittem hogy a teljes de nem hanem egy demó kösz

Abbatoo
Abbatoo #225

@The Traitor: Nem, úton vannak. Sajnos bizonyos 'komplikációknak' köszönhetően csúszás következett be, de az elkövetkező egy-két hónapban jó néhány újabb szekció fel fog kerülni. Megértésedet köszönöm.

felix
felix #224

@gombie: kösz újra az életembe hoztad a RE2-öt

gombie
gombie #223

http://www.brothersoft.com/games/resident-evil-2.html

The Traitor
The Traitor #222

Ehhez vagy a többi játékhoz mikor lessz enciklopédia? A Re1 meg a Re0 oké, de hol a többi? Ezekről már végleg lemondtatok? :S

felix
felix #221

igaza van tényleg amikor először játszottam vele akor legalább 3-4 orjáig ültem a gép előtt és evés nélkül játszottam vele még azt se hallottam amit kérdezett anyum annyira beleéltem magam a játékba.

felix
felix #220

igaz csak 10000.Ft alatt =)

felix
felix #219

nem értem pedig majdnem kijátszottam William Birkin a szörny meg megöl ja aki gyöngyösön lakik annak nincs elado RE2 mert ha nem akkor jó ha van akor megyek a héten

Tricell
Tricell #218

Hehh nekem is sikerült a tofus küldi

gombie
gombie #217

Ez egy gyöngyszem, nekem meg van és nagyon tetszett,ezidáig a kedvencem!!!!!

bigzool
bigzool #216

Ez volt az elő amivel játszottam jó volt

rofl77
rofl77 #215

MEGTÖRT A JÉG!!! MEGCSINÁLTAM A TOFU-S KÜLDETÉST!!! D

rofl77
rofl77 #214

Hát! Nem lesz könnyű dolgod!! 1Xűen a növényszörnyeket képtelen vagyok kikerülni úgy hogy ne mérgezzenek le!!! Már 20adjára se sikerült megcsinálni ezt a Tofu-s küldetést!! 10X nehezebb mint a HUNK-os!! Remélem több szerencséd lesz!! De nem adom fel :)

Tricell
Tricell #213

Egy lépéssel előttem jársz .) Én is most a tofuért kűzdök. Most utazunk el repülőn végig tudom majd játszani psp-n ott biztos meg lesz a tofu mert ugye 6szor kell végigjátszani jó rankal. itthon gamecube on is csak neki kell állnom és meg van :) .

rofl77
rofl77 #212

Basszus!! Végigtoltam a ClaireA-t meg a LeonB-t a speckó ruhákkal és a végén megkaptam a Tofu-s küldetést!! Először mikor megláttam beszakadtam rajta!! :)

Tricell
Tricell #211

Igen most én is a HUNK es küldetéssel játszok éjjel nappal. gamecube on játszok itthon, meg nekem meg van PSP-n is a játék, ott még nem szereztem meg a HUNK-es küldetést de igyekszem, csak psp vel akkor játszok ha nem vagyok itthon, mondjuk suliban szoktam psp-zni. Nekem Gamecube on beadott egy oylan Scenario-t is hogy " Extreme battle". Az sem rossz , juss el a rendőrségre és találj meg 4 bombát majd menj a vonathoz és menekülj meg. Az sem rossz de a HUNK a legjobb :),4. Túlélő.

rofl77
rofl77 #210

Kössz Tricell!! Amúgy nagy nehezen én is rájöttem! :) Az a legjobb a HUNK-os részben mikor az egyik mentőszobában van vagy 10 zombi! És kerüld ki őket!

Tricell
Tricell #209

YEAH sikerül , megszereztem a Hunk-es küldetést , 1 óra 51 perc alatt lett vége a játéknak , A rank. Tényleg a legjobb rész residentek között. Én most nosztalgiából vettem egy gamecube gépet csak ezért a játékért. Megérte az árát.

Szabesz
Szabesz #208

Szerintem is a legjobb része!!!Mondhatom hogy ezért a játékért kaptam gyerekként a Playstation One gépemet!!!!

Tricell
Tricell #207

Amúgy BRAD et úgy találod meg hogy normal módban kezded a játékot és amíg nem érsz a rendőrség aluljárójába addig semmi lőszert , vagy virágot, semmit ne vegyél fel . tehát ameddig nem vagy a rendőrségen addig semmit nme vszel fel. :)

Tricell
Tricell #206

És mennyit menthetek? esetleg ha végtolom mentés nélkül de úgy h csalok tehát végtelen lőszerrel. Azt észleli a játék és rosszabb rankot ad? van egy csalás hogy beálításnál nyomod az R1 és a kockát és akkor kifogyhatatlan lőszer. Ha így csinálom akkor gyengébb rankot kapok? Köszi a választ

rofl77
rofl77 #205

H1 Tricell! A-s rankra kell megcsinálni a Claire A-t és a Leon B-t, vagy fordítva! Mind1!

Tricell
Tricell #204

Sziasztok , új vagyok az oldalon. Nekem is ez a kedvenc részem. Egy problémám van , hogy nem tudom hogy kell megszerezni a Hunk-es küldetést.Valaki le tudná nekem részletesen írni hogy mit kell tennem a feloldásához. Hogy milyen rank kell az A storyban , a B storyban. És úgy kell hogy Először Leon A aztán Claire B ,vagy Leon A utána Leon B? kérlek segítsetek . Köszi

rofl77
rofl77 #203

Srácok! Segítség kellene annak ellenére hogy már kívülről tudom a játékot Szóval! Végigtoltam a ClaireA-t és a LeonB-t normal modban PSX emulátorral. A végén ugyebár kiírja hogy milyen rankot kaptál stb. Megkaptam a gépfegyvert végtelen munícióval, a HUNK modot és azt hogy keressem meg BRAD-et a rendőrség előtti lejárónál mert nála van a SPECIAL KEY. Ezután ugyebár elmentettem újból a ClaireA-t. Elmentem egészen a rendőrségig, lementem a lejárón és nem találtam ott BRAD-et! A kérdésem az hogy ez hogy lehetséges?!

rofl77
rofl77 #202

Ja amúgy az egész játékban a HUNK-os rész a legnehezebb, mert rohadtul be kell osztani a lőszert meg az életet is!

rofl77
rofl77 #201

MESTERMŰ! Ez a kedvenc részem mert a sztori annyira jól össze van rakva, hogy hihetetlen!! Amúgy Claire üldözőjét akit Mr.X-nek neveztek egyik haverom elnevezte TILON-nak (de hogy miért? Mind1. Nekem teccik)

Chris_Redfield_
Chris_Redfield_ #200

Nekem ez a Rész a kedvencem a mai napig:)

HUNK2
HUNK2 #199

Az aki üldözi Claire-t az Mr.X de igaziból egy Tyrant mit már az umbrella valamennyire irányítani is tud. Plusz kisebb feladatokat is már rájuk lehet bízni. A Resident Evil Gun Survivor játékban nagyon sokat látni belőle. Igaz csak egy-kétszer futunk ott is össze vele.

suresz
suresz #198

Amúgy az a nagy melák, aki üldözi Claire-t, Nemesis?

William Birkin
William Birkin #197

Mindenképpen az első rész viszi a bonyolultsági pálmát szerintem...

Bioderm
Bioderm #196

Ójeeeeeeeeeeee,Umbrella kutatási center booooooooooooooooom^^.Szerintetek meik játék bonyolultabb?Az RE 1 vagy a 2?

Ferdőződj meg Te is!