Ismertető

„Ha egy üzlet beindul..." - tartja az igen népszerű mondás. És hát mi tagadás, a Resident Evil első része tarolt. Így hát a készítőknek nem is volt kérdés, hogy folytassák-e a történetet, és bizony milyen jól tették, hogy így határoztak. Ráadásul nem bújtak el a jól bevált név mögé, és hagyták, hogy az adja el a játékot, hanem vették a fáradságot és a második részét telepakolták újdonságokkal.

Szebb grafika, még csavarosabb történet, új fegyverek és két teljesen új karakter, valamint egy zombiktól megszállt város. Ez már így leírva is soknak tűnik, pedig itt megintcsak el kell sütnöm kedvenc közhelyemet, miszerint ez csak a jéghegy csúcsa, no de lássuk csak miért is.

Resident Evil 2

A játék második részében ismét két új szereplővel ismerkedhetünk meg (Leon & Claire), de ezúttal négy történettel. Ezt a készítők úgy valósították meg, hogy az intróban hőseink egy lángoló tartályautónak köszönhetően elszeparálódnak egymástól és egyikük az egyik, másikuk pedig a roncs másik oldalán indul útjára.

Resident Evil 2 - Leon & Claire

Ha mondjuk Leonnal kezdünk, akkor a végigjátszás után immár elindulhatunk Claire-el is az úgynevezett „B" történetben, ahol a kamion másik oldalán kezdünk és megtudhatjuk, hogy hősnőnk merre is járt, amikor épp nem futott össze Leonnal. És bizony itt jön a csavar, hiszen a játékot Claire-el is kezdhetjük, és ez esetben ő indul a kamion azon oldaláról, ahonnan az előző példában Leon és így már rendőrnövendékünk lesz a „B" epizód főhőse. Így leírva bonyolultan hangzik? Nos, van benne valami, de erre szokás mondani, hogy ezt látni és játszani kell.

Resident Evil 2 

A Resident Evil 2 olyan jól sikerült, hogy számos rajongónak mai napig a kedvenc része. A fent leírtak persze nem tükrözik, hogy miért, mivel a választ csak a játék maga tudja megadni. Be kell tenni a lejátszóba, rányomni a NEW GAME-re aztán csak hagyni, hogy a játék sodorjon magával. Ettől a ponttól viszont már nincs kiszállás. A játék apró felfedezésre váró titkai, komoly kihívást jelentő mini játékai hosszú napokra a fotelbe fogják szögezni a horror rajongó játékost. Néhány nap és számos alvást nélkülöző éjszaka után többé nem lesz kérdés, hogy a Resident Evil 2. része miért is tartozik a legjobbak legjobbjai közé.