Resident Evil: Gun Survivor

Ismertető

 

Resident Evil Gun Survivor

Mi lehet még annál is félelmetesebb, ha látjuk ahogy ránk ugrik egy zombi egy bezártnak hitt ajtó mögül? Vagy épp annál, ha a kameranézet miatt nem látjuk csak halljuk, ahogy egy licker valahol fölöttünk csüng a plafonon alig várva, hogy ránk ugorhasson? Egyetlen dolog. Ha mindezt FPS-ben éljük át. Ha szemtől szemben állunk a zombikkal miközben azok kinyújtják rothadó karjaikat, hogy magukhoz öleljenek, ha a zombi kutyák cikkcakkban szaladnak felénk, majd a torkunknak ugranak. Nos, a Gun Survivor pont ezt a plusz kanál adrenalint tartalmazza, és adagolja számunkra kíméletlenül.

A játék abból az időből való, amikor a grafika még nem jutott el arra a szintre, hogy pár óra játék után már hajlamosak vagyunk összekeverni a képernyőn látottakat a híradó képsoraival. Ennek ellenére az FPS megvalósítás egyszerűen letehetetlenné teszi a játékot. Én már rég veterán RE játékosnak tartottam magam, mikor leültem vele játszani. Tudtam, hogyha feltűnik egy ellenfél, akkor minél gyorsabban célozni, majd tüzelni kell. Shotgun esetén érdemes áldozatainkat közel engedni, zombiknál pedig fejre célozni. De mindez FPS-ben? Kiborító. Először örvendezünk, hogy végre, nem reménykednünk kell egy fejlövésben, hanem mi magunk vitelezhetjük azt ki, de mikor szembekerülünk az első zombival, minden megváltozik. Felénk tipegő ellenfelünk, szemtől szembe sokkal félelmetesebb. Enyhén remegő kézzel próbáljuk becélozni a fejét fénypiszolyunkal, de rendre minden lövés mellé megy. És hiába csak egy játékról van szó, ahogy a húsra éhező pofa egyre közelebb ér, bizony szép fokozatosan pánikba esünk. Aztán már csak próbáljuk pumpálni a golyókat rothadó ellenfelünkbe, mikor belénk hasít a felismerés: "Ezek nem döglenek meg egy lövéstől." Ilyenkor általában már túl késő, hogy kettőnél több lövést leadjunk, és tapasztalat ide, tapasztalat oda, 5 perce ülünk a játék előtt és már meg is van az első harapásunk. És ez mind még csak a kezdet. Mert ezután ennél csak rosszabb vár ránk minden egyes ajtó mögött. Persze hamar megtanuljuk, hogy a fejlövés hasznos, de ugyanakkor nem egyszerűen kivitelezhető, szóval maradnak a nagyobb testfelületek. De akkor is ott vannak még a kiszámíthatatlan mozgású kutyák, vagy épp a félelmetes lickerek, amikbe sokkal több kell néhány tölténynél.

A Gun Survivor egy másik oldalát mutatja meg a RE világnak, ami még félelmetesebb, és talán még egy fokkal nagyobb kihívást jelent. Ezek után már csak hab a tortán, hogy a játék során egy érdekfeszítő történetben derül fény szép lassan, emlékezetkiesésben szenvedő hősünk múltjára, ami gondolom mondanom sem kell, csak fokozza a borzongást. A játék a maga nemében egy igazi mestermű, hiszen a játéktermekben megismert Time Crisis perspektíváját ötvözi a RE rettegéssel teli, sötét világával. A Gun Survivor a RE sorozat azon részei közé tartozik, ami elé leülni nem egy komoly kihívás, felállni előle viszont már vetekszik a lehetetlennel.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
gombie
gombie #19

én nekem ps1-re van meg és elégé tetszett!!!

Kecske10
Kecske10 #18

Húú de nagyon régen játszottam ezzel! De nem volt rossz sőt kifejezetten tettszet. Ez volt az első Resident Evil játék aMivel játszottam..

RE2fan
RE2fan #17

ez jött ki PC-re, nem? mert akkor már játszottam vele

William Birkin
William Birkin #16

Hmm... Miért? Szerintem a legjobb Survivor rész! Igaz, a grafikája mai szemmel nézve már szinte ocsmánynak mondható, de szerintem eszméletlen Resident Evil hangulata van, és irtó félelmetes is. Engem sikerült besz*ratnia párszor.

SSJ4_Leon
SSJ4_Leon #15

Ezzel a játékkal egyszer játszottam PS-en annyi elég is volt :)

FreeKatana
FreeKatana #14

Nem rossz game,csak a kivitelezés nem az igazi.Talán kicsit elsiették.De a + infok amiket találni benne az jó.

KicsiG
KicsiG #13

Nemértem a Tyrant miért erős jó mondjuk én ugy jáccom ki csak pisztoly meg néha shotgun a végére gyüjtöm a magnumot meg van nálam egy csomo élet azt semmit nemér ellenem sztem nem nehéz játék de nagyon jóóóó

William Birkin
William Birkin #12

Nincs semmi baj! ;-)

Darius
Darius #11

oké bocs

William Birkin
William Birkin #10

Darius! Ez WAREZ téma... Az ilyen dolgokat Tilos felhozni a Fórumon és a Magazinon egyaránt!

Darius
Darius #9

sziasztok nemkem a resident evil survivort nem tudná valaki elküldeni e-mail.ba ja és ps one-m van és kiszeretném probálni itt az email cimem dariusmomo@freemail.hu

BRAD VICKERS
BRAD VICKERS #8

tod...a tyrant 00-tól fosok....(kis búzzos) olyan rohadt dög....

Tyrant
Tyrant #7

Hallod Brad miért útálod a Tyrantot ha a NEMESIS rottyantotta átt az arcodat?

Tyrant
Tyrant #6

hát igen a TYRANT durva megtudtam róla 1 2 dolgot pl:3.12 m magas/354kg és 23szor erősebb mint 1 ember. a krmai júúúúúj igazi hasogató ...

Tyrant
Tyrant #5

segitsetek légyszi hogyan tudom a rakétavetőt megnyerni???

BRAD VICKERS
BRAD VICKERS #4

AZT HOGY GYŰLÖLÖM AZT A TYRANTRA ÉRTETTEM...:)

BRAD VICKERS
BRAD VICKERS #3

EZ VOLT AZ ELSŐ HORRORJÁTÉK AMIVEL JÁTSZOTTAM:) KB.:8 SZOR PÖRGETTEM KI... CSAK KÁR HOGY VISZONYLAG RÖVID DE EZÉ COOL:) BÁR KICSIT FOSTAM(MÉG MOST IS) A TYRANT-00 -TÓL... AZTÁN JÁTSZOTTAM A RESI2(LEON B TÖRTÉNETÉVEL...)MONDANOM SEM KELL HOGY BEFOSTAM MEGIN! DE MOSTMÁR EGYENESEN GYŰLÖLÖM! DE EZ A JÁTÉK COOL NAGYONIS!

Barry Burton
Barry Burton #2

ja tényleg jó :) csak 1szer régen a tyrant-nál meghaltam és az EGÉSZET kezdhettem előről :(

konzolcowboy
konzolcowboy #1

A legjobb Gun Survivor rész szeritem, amit kiadtak. Nagyon jó a hangulata, a zenéje és a játszhatósága. Plussz még ki is egészíti a resi univerzumot plussz infókkal.

Ferdőződj meg Te is!